Pravkar sem se vrnil iz Prekmurja, kamur sem bil povabljen na svečanost, ki jo je pripravilo PGD Pušča. Doživetje, ki ga bom pomnil še dolgo.
Bil sem povabljen v PGD Miklavž pri Ormožu na otvoritev obnovljenega gasilskega doma, potem na občinsko vajo GZ Lenart in izbral sem PGD Pušča. Ni mi žal.
Prireditev je bila namenjena:
- podelitvi potrdil o končanem osnovnem tečaju,
- predaji opreme, ki jo je prispevala Občina MS, opreme GZ MS,
- predaji opreme PGD iz GZ MS
- predaji opreme donatorjev in opreme ostalih preko naše akcije gasilci.org.
- predaji vozila GV1, ki ga je podarilo PGD Prežganje (bravo ljubljančani)
(seznam vse podarjene opreme bo prilepil Dejvid ali Dalibor)
Bil je lep ešalon gasilcev in veliko gostov: Župan občine MS, vodja izpostave URSZR MS, vodstvo GZ Ms, predsednik GZS, itd...
Vsi so prejeli tudi lične zahvale PGD Pušča. Pod šotorom smo dobili okusen pasulj z krajnsko klobaso.
Skratka lepa vspodbuda za naprej in vesel sem, da smo tudi na tem forumu nekaj prispevali in predvsem vspodbudili ostale k sodelovanju. Naslednje leto bodo nadaljevali gasilsko šolanje in verjetno uspeli z nabavo motorne brizgalne.
Regijski poveljnik Tone Rančigaj je mene in gasilce iz Gornje Radgone povabil še na ogled njihove enote, ki je kak streljaj oddaljeno od Pušče. Lepo urejena enota, kapo dol Tone in ostali v Černelavcih.
Kot pobudnik akcije hvala vsem za sodelovanje in pomoč !
Premagali smo vse tabuje in pomagali tudi Romom.
Ob koncu mi je stisnil roko sam predsednik GZ Barbarič in dejal: "Oskar pa napiši še kaj"
No pa sem napisal !