Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Imam jaz. Oglasi se na moj mail:
gasilecrace@gmail.com
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Mene pa zanima, ali je kdo v svoji gasilski karieri doživel, da je goreče vozilo eksplodiralo zaradi bencina v rezervoarju?
Hvala za odgovore - lahko tudi na ZS.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Jaz še nisem doživel , razen pri varilskih delih.
Imam pa nekje študijo nekega avstrijskega strokovnjaka, ki v svojem zaključku ugotavlja , da je to skoraj neverjetno. :wink:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Tako so nas tudi na Igu učili, vozilo nikoli ne eksplodira ampak zgori, razen v ameriških filmih :wink:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
mprelog88

Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a mprelog88 »

najprej pozdrav vsem gasilcem na forumu!

Moje prvo vprašanje pa je: ali ima kdo odgovore za sprejemni izpit za vodja enot-ngč?
zanima me tudi če lahko grem naslednje leto po opravljeni diplomi z 6.stopnjo izobrazbe direktno za gasilskega častnika in preskočim izobraževanje za ngč.

Hvala!

Na pomoč!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

mprelog88 napisal/-a:najprej pozdrav vsem gasilcem na forumu!

Moje prvo vprašanje pa je: ali ima kdo odgovore za sprejemni izpit za vodja enot-ngč?
zanima me tudi če lahko grem naslednje leto po opravljeni diplomi z 6.stopnjo izobrazbe direktno za gasilskega častnika in preskočim izobraževanje za ngč.

Hvala!

Na pomoč!
Pozdravljen !

Najprej se opredeli, na kakšen tečaj bi se rad prijavil ( vodja enote = NGČ, vodja enot = GČ ), predvidevam, da na tečaj za vodjo enote - NGČ in za prijavo na ta tečaj moraš izpolnjevati naslednje pogoje:
- tečaja za vodjo enote se lahko udeleži gasilec, ki ima najmanj 2 leti aktivnega staža kot vodja skupine.
- kandidati morajo biti psihofizično in zdravstveno sposobni opravljati operativne naloge v gasilstvu.
- tečajniki morajo s 60% uspehom opraviti sprejemno testiranje iz vsebine za vodjo skupine.

S 6. stopnjo, se lahko prijaviš tudi na tečaj za vodjo enot - GČ, če si nadaljevalni tečaj za gasilca opravil pred 3. leti !

Kot zanimivost pa ti lahko napišem še to, da se lahko s tvojo 6. stopnjo izobrazbe prijaviš na tečaj za višjega strokovnega svetovalca in si pridobiš čin VGČ - organizacijske smeri, pogoj pa je, da si najmanj tri leta član gasilske organizacije in imaš opravljen osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca. Na sprejemnem izpitu pred pričetkom tečaja, pa moraš še na testiranje, na katerem moraš doseči vsaj 60% uspeh.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
mprelog88

Odgovor Napisal/-a mprelog88 »

BAČO napisal/-a:
mprelog88 napisal/-a:najprej pozdrav vsem gasilcem na forumu!

Hvala!

Na pomoč!
Pozdravljen !

Najprej se opredeli, na kakšen tečaj bi se rad prijavil ( vodja enote = NGČ, vodja enot = GČ ), predvidevam, da na tečaj za vodjo enote - NGČ in za prijavo na ta tečaj moraš izpolnjevati naslednje pogoje:
- tečaja za vodjo enote se lahko udeleži gasilec, ki ima najmanj 2 leti aktivnega staža kot vodja skupine.
- kandidati morajo biti psihofizično in zdravstveno sposobni opravljati operativne naloge v gasilstvu.
- tečajniki morajo s 60% uspehom opraviti sprejemno testiranje iz vsebine za vodjo skupine.

S 6. stopnjo, se lahko prijaviš tudi na tečaj za vodjo enot - GČ, če si nadaljevalni tečaj za gasilca opravil pred 3. leti !

Kot zanimivost pa ti lahko napišem še to, da se lahko s tvojo 6. stopnjo izobrazbe prijaviš na tečaj za višjega strokovnega svetovalca in si pridobiš čin VGČ - organizacijske smeri, pogoj pa je, da si najmanj tri leta član gasilske organizacije in imaš opravljen osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca. Na sprejemnem izpitu pred pričetkom tečaja, pa moraš še na testiranje, na katerem moraš doseči vsaj 60% uspeh.

LP BAČO :wink:

Hvala za tvojo obrazložitev. Imam vse pogoje samo bom septembra diplomiral pa bom naslednjo leto raje naredil tečaj za gč ali Vgč kot si podal kot zanimivost.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Bačo je lepo razložil, kapo dol, tako je mišljena naša tema Zanimam me !
ne pa tisto: mislim da je itd....
GASILEC-Alen

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

Pozdravljeni,
Zanima me, če mi lahko kdo pove kako oz kje bi lahko dobil čin gasilca, ki mi manjka na paradni obleki. Moje društvo ga na žalost nima več in tudi ostali gasilci v mojem društvu, ki imajo višje čine recimo gasilec I. stopnje ali več jih žal prav tako nimajo.
Za odgovore in pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Čine lahko kupiš preko svoje GZ v Ekonomatu na GZS
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Zanimivo vprašanje, ki je ob času občnih zborov vedno aktualno. Kjer imamo dobre Gasilske zveze, imajo le te vedno na zalogi nekaj stvari iz Ekonomata GZS, da ne rabimo za vsako malenkost pošiljat naročilnic v Ljubljano.
Problem pa je v matičnem PGD, kjer bi moral nekdo (poveljnik ali kdo drug) napraviti seznam potreb po oznakah in oditi na GZ po njih.
Mimogrede gasilec Alen, paradna obleka ne obstaja. Verjetno potrebuješ oznake činov na gasilski uniformi, ali morda na delavni obleki.
Imamo pa gasilci doma polne predale raznik oznak, ki jih ne potrebujemo, ker smo napredovali v drug čin. . Če bi vsi to vrnili bi lahko mi še kaj Ekonomatu prodali ! :D :D
GASILEC-Alen

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

pozdravljeni,
Oskar najprej se tebi zahvaljujem za popravek men je bilo pač rečeno da je to paradna obleka :D pa vendarle smo prišli do zaključka, da čine potrebujem na gasilski uniformi.
Se pravi, da je edina možnost da mi GZ preko ekonomata naroči čine, kar pa predvidevam da se ne bodo s to naročilnico za eno osebo, ki potrebuje ubadali, zato vas sprašujem ali lahko še kako drugče sam kje kupim te čine al je to vendarle edini način kako priti do njih.
za odgovore in pomoče se vam vnaprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
Žani
Kraj: Teharje

Odgovor Napisal/-a Žani »

Čini se naročijo na Ekonomatu, vendar moraš zraven priložiti dokazilo o opravljenem izpitu ali pa vsaj poimensko, za koga se čini rabijo ter njegovo ID iz Vulkana. To lahko stori PGD brez problema, ne rabiš naročilnice, plača se po računu skupaj s poštnino.

Pozdrav !
Uporabniški avatar
Lojtra
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a Lojtra »

Lep pozdrav!

Zanima me kaj si vi predstavljate pod besedo katastrofa! :?: :roll:
(rabo bi eno "pametno" definicijo) :idea: #-o
Slika
blam
Kraj: dornberk

Odgovor Napisal/-a blam »

Po sskj:

katastrófa -e ž (ọ̑) 1. dogodek v naravi, ki povzroči veliko razdejanje, uničenje: katastrofa je uničila deželo; ugotavljati škodo po katastrofi; potresna, vodna katastrofa; posledice katastrofe; vedenje živali med katastrofo / publ. atomska katastrofa razdejanje, uničenje, ki bi ga povzročila uporaba atomskih bomb; vesoljske katastrofe dogodki, ki povzročijo velike spremembe v vesolju / naravna katastrofa 2. nav. ekspr. zelo hud, neprijeten dogodek z usodnimi posledicami, nesreča: katastrofe so ga utrdile; doživljati same katastrofe; vojna in druge katastrofe / kakšen popravni izpit še ni taka katastrofa / publ. aprilska katastrofa kapitulacija stare Jugoslavije ob fašističnenn napadu 3. nav. ekspr. uničenje, propad: katastrofa se bliža, prihaja; izdajalci so pehali državo v katastrofo; podjetje je pred katastrofo; naselitev krapa v teh vodah je povzročila ribjo katastrofo; katastrofa družine / napovedovati politično, socialno katastrofo prevrat // ekspr. prenehanje življenja, smrt: zdravnik se boji, da bo nastopila katastrofa; zdravila so preprečila katastrofo ◊ geol. dogodek v naravi, ki povzroči velike spremembe na zemeljski površini ali v vesolju; lit. razplet s tragičnim koncem
ognjeborec
Odgovori