ZAPORE CEST ZARADI NESREČ
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: ZAPORE CEST ZARADI NESREČ
Res je, cestarje se kliče pozneje namesto takoj in to je potrebno spremeniti
Saj ni težko ob prihodu na kraj nesreče poklicat center ali OKC da pošlje cestarje. Kolikor imam jaz izkušnje so se vedno takoj odzvali 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Vozilo je bilo v hangarju AC baze na Vranskem celi 2 leti in delavci so z vozilom naredili celih 30 km!!! Sedaj je vozilo res v MS ,ampak to še ne opravičuje dejstva da se iz denarja delajo norce. Se pač splača plačevati koncesionarja ne glede koliko traja njegov prihod. Pa s tem ne mislim nič slabega ampak odnos države do problematike cest je pač tak.jojo napisal/-a:Spoštovani !
Sem iz podjetje , ki se ukvarja z reševanjem tovornih vozil in avtobusov. Pri prometnih nesečah , ko je cesta ovirana ali celo zaprta, nikoli ne sprašujemo kdo je plačnik, saj se take stvari urejajo kasneje. Vozilo , ki ga ima DARS ni na Vranskem , temveč v Murski Soboti. Reševanje težkih vozil, je specifično delo in zahteva kar nekaj znanja in izkušenj (voznik, dvigalist, avtomehanik, . . . ). Kar pomeni, da ni vsak primeren za tako delo (pa brez zamere). Prav tako je potrebno paziti , da se na vozilih ne povzroča dodatna škoda. Odzivni čas: TAKOJ OB KLICU !!! Problem , pa nastane, ker smo klicani med zadnjimi, ko se že naberejo kolone vozil. Na žalost nismo vozilo z prednostjo tako kot vi (že vi imate probleme pri prebijanu po odstavne pasu ).
Kolikor vem (lahko se tudi motim),so v Kranju imeli avtodvigalo, ki so ga mojstrsko prekucnili.
Ni vse tako, kot se vidi na prvi pogled. Naše delo ni lahko, imeti moramo potrebno opremo , 24 urno brezplačno dežurstvo ... , stroške nabave vozil, opreme, ljudi ki so dežurni, krijemo sami brez kakršne koli pomoči države, zato res ne vem zakaj se ne bi odzvali takoj saj je to naše delo in naš edini zaslužek .
P.S: Vozilo z 60 t hiabom, reševalnimi vitli, reševalno in vlečno roko, vso prpadajočo opremo(ročno orodje, pnevamtsko orodje, verige, vrvi, motorne žage za les in železo, . .. .) stane cca 550 000 Euro.
J Kopitar
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Vozilo je bilo v hangarju AC baze na Vranskem celi 2 leti in delavci so z vozilom naredili celih 30 km!!! Sedaj je vozilo res v MS ,ampak to še ne opravičuje dejstva da se iz denarja delajo norce. Se pač splača plačevati koncesionarja ne glede koliko traja njegov prihod. Pa s tem ne mislim nič slabega ampak odnos države do problematike cest je pač tak.
Še vedno ne razumem, zakaj bi bil odzivni čas potem krajši oz. zakaj je naš daljši.
-
andisifrer
Takšno avtodvigalo bi res moralo biti v večjih enaotah po sloveniji-bi pač država morala reskirati 2miljona evrov ter kupiti 4 taka dvigala-eno se postavi v Koper drugo v Maribor tretje v Kranj in cetrto v Novo mesto. Mislim da bi s tem rešili vse težave ker tako dvigalo bi potem potrebovali maksimalo pol ure do kraja. Je pa res da bi potem poklicne enote morale kar nekaj casa in denarja nameniti tudi izobraževanju gasilcev za delo s tako napravo. lp
včeraj je bila primorska ac zaprta kar nekaj časa zaradi naleta. skupili so jo tudi darsovci, venar izgleda da samo materialno.
uspel pa sem slikati pravilno razvrščanje na avtocesti postojna-lj.
darko
uspel pa sem slikati pravilno razvrščanje na avtocesti postojna-lj.
darko
Na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico se je včeraj prevrnil tovornjak, tovor pa se je razsul po vozišču. Zaradi nesreče, ki se je zgodila zgodaj popoldan, je promet popolnoma obstal. Avtocesto so očistili šele zvečer, pred tem so v smeri proti Mariboru nastajali tudi več kot 10 kilometrov dolgi zastoji. Zaradi varnosti pa so zato občasno zapirali predora Pletovarje in Golo Rebro v smeri Maribora.Nič bolje se ni godilo tistim, ki so se odločili zapustiti avtocesto in se od Celja do Slovenske Bistrice peljati po regionalni. Tudi tam so namreč nastajali zastoji.
Žalostno toda resnično da se od Lj do MB voziš več kot 5 ur. In to kljub temu da ni bilo poškodb ljudi in ni bilo potrebno izvajati oglede nesreče.
Darko
Žalostno toda resnično da se od Lj do MB voziš več kot 5 ur. In to kljub temu da ni bilo poškodb ljudi in ni bilo potrebno izvajati oglede nesreče.
Darko
To je po mojem stvar razgovora in dogovora med policisti in nami na kraju nesreče. Vsaj jaz imam takšne izkušnje. Rajši vodjo intervencije s strani policistov trikrat vprašam če so oni naročili koncesionarja ali naj mi to storimo, pa še takrat preverim na našem centru. Če se to naredi dokaj hitro, ponavadi počakamo, da tudi te službe naredijo svoje in šele nato gremo nazaj v PGD. Predvsem govorim za navadne ceste in ne za AC.rfireman napisal/-a:Res je, cestarje se kliče pozneje namesto takoj in to je potrebno spremenitiSaj ni težko ob prihodu na kraj nesreče poklicat center ali OKC da pošlje cestarje. Kolikor imam jaz izkušnje so se vedno takoj odzvali