Rabljena gasilska vozila

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Rabljena gasilska vozila

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Na trgu se pojavlja vse več dobrih rabljenih vozil ki so cenejša od novih ampak še vseeno zelo uporabna!

Zanima me kako je z nabavo takih vozil glede tipizacije in posledično kategorizacije? Mora rabljeno vozilo ustrezati vsem postavkam tipizacije da ga lahko društvo ki ga nabavi ustrezno registrira in vse ostalo?!?

Prednosti, slabosti, težave!? :?:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Zanimivo vprašanje na katerega bi tudi jaz rad izvedel odgovor , kajti naši prijatelji se pripravljajo za nakup takšnega vozila , pa bi jim vsaka informacija prišla prav .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Vozilo mora ustrezati tipizaciji GZS za določena vozila :!:
Torej kW, nosilnost, medosna razdalja, višina, širina, dolžina, 4x4, če je to potrebno, itd. ravno tako kot za nova podvozja.

Določen % sredstev za nakup vozil se vrača le do 5. let starosti :arrow: vendar se z vsakim letom manjša. Tako, da na koncu dobiš za 5 let staro podvozje povrnjenih le 80% od tisth 12% ali nekoliko več, ki jih nameni država.

Za homologacijo pa mora vozilo ustrezati veljavnim normam za naše ceste.
To pa je, da je dvoosno vozilo lahko največ 18 tonsko in, da ima najmanj euro 2 motor.

Posebna pozornost je potrebna za vozila katera potrebujejo odgon za črpalko :!:
Za vozila GVC rabimo "STALNI ODGON", to pomeni, da lahko odgon deluje dalj časa pod visokimi obremenitvami. Kiper odgoni kateri so običajno nameščeni na vozilih so "ZAČASNI ODGONI" kateri še zdaleč ne ustrezajo, imajo pa tudi premalo moči in vrtljajev :!:
Vozilo mora imeti na menjalniku možnost vgraditve stalnega odgona, kar vas stane dodatnih 400 do 500 jurčkov, če pa te možnosti nima pa je potrebno menjati celi menjalnik kar stane :roll: :!:

Pri takih nabavah je potrebno velika mera previdnosti in znanja, če tega niste 100% vešči se v to raje ne spuščajte brez ustrezne pomoči :!:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Mene zanima konkretno nabava in potem registracija rabljenega gasilskega vozila - GVC . Kako je z tem , če takšno vozilo uvoziš iz Nemčije ali ga kupiš pri nas ?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Tona napisal/-a:Mene zanima konkretno nabava in potem registracija rabljenega gasilskega vozila - GVC . Kako je z tem , če takšno vozilo uvoziš iz Nemčije ali ga kupiš pri nas ?
Če ga kupi pri nas ni nič, saj je vozilo že registrirano kot gasilsko in se kot tako tudi naprej upošteva.

Če pa vozilo nabavljaš iz tujine pa je druga pesem, ker pri nas še ni bil prijavljen.
Ne bom trdil, vendar mislim, da imajo vozila iz tujine neko omejitev glede starosti ali pa, da nabava kot nakup sploh ni možna. Možno pa jih je dobiti v dar, kako pa to izvedeš :roll:
Vendar od vozil katere tujina odpisuje ni za pričakovati vesolne revolucije, kar ozrite se na to kaj mi pošiljamo na Hrvaško. Nekaj takega, vendar v bolj blagi obliki Nemci pošiljajo k nam :!: Razlika je le v standardu, ki ga je država imela pred 20. leti.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Res je druga pesem :?

V Ajdovščini so nabavljali rabljeno OVVO vozilo (brez opreme) pa je bil lep čas v Mariboru :roll:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

gobi napisal/-a:V Ajdovščini so nabavljali rabljeno OVVO vozilo (brez opreme) pa je bil lep čas v Mariboru :roll:
Oprosti, Gobi, ampak tega stavka pa nikakor ne razumem. :? :shock: :roll:
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Po mojem je Gobi hotel povedati, da so Ajdovski gasilci kupili rabljeno vozilo v tujini potem pa je moralo to vozilo opravljati homologacijo v RTI Maribor. Mogoče se pa motim. :roll:
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

predvidevam da je vozilo stalo v Mariboru za ograjo carinske službe na Tržaški cesti- zaradi papirjev
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

ANDY napisal/-a:predvidevam da je vozilo stalo v Mariboru za ograjo carinske službe na Tržaški cesti- zaradi papirjev
Vrsho napisal/-a:Po mojem je Gobi hotel povedati, da so Ajdovski gasilci kupili rabljeno vozilo v tujini potem pa je moralo to vozilo opravljati homologacijo v RTI Maribor. Mogoče se pa motim. :roll:

Točno to sem mislil :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabnik001

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

Tukaj imaš nekaj uporabnih strani za rabljena gasilska vozila:

http://www.fte.nl
http://www.feuerwehrfahrzeuge-thoma.de
no seveda pa pride še v poštev
http://www.autoscout24.de
http://www.ebay.de

Za ta način nakupa vozila se tudi mi v našem društvu zelo zanimamo. Do sedaj sem sicer našel nekaj ustreznih vozil toda cene so malo manj ustrezne. Najbolj redno obiskujem stran Thoma-e kjer imaš pestro izbiro vozil.

Lp,
Aljaž
Uporabnik001

Odgovor Napisal/-a Uporabnik001 »

No ta stran je tudi zelo uporabna...

http://www.feuerwehr.de/fahrzeuge/

LP,
Aljaž
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odg: Rabljena gasilska vozila

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Na avto.net se je pojavilo zanimivo rabljeno gasilsko vozilo. Če cena ni preveč zasoljena bi lahko še dolgo služil namenu.

Če je kdo iz tistega konca naj gre preverit ceno da vidimo če je zanimiv #-o

http://www.avto.net/2004/tovorna/oglas.asp?ID=2381129
comendatore
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a comendatore »

ne zgleda "švoh", tko da pri primerni ceni ne bi smel biti slab nakup
Uporabniški avatar
Scottusa
GE: PGD Brezovica pri Bo

Odgovor Napisal/-a Scottusa »

zgleda da vozila niveč na avtonetu ker meni izpiše napako ko poskušam odpreti link
Odgovori