Član si mogoče že lahko samo ne moreš biti v obeh gasilskih društvih vpisan v Vulkan.Peter napisal/-a:Lahko si član v dveh ali več društvih. Pogoji za članstvo so jasno zapisani v statutih.
ČE SI ŠTUDENTKA ALI PA ŠTUDENT GASILEC
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: ČE SI ŠTUDENTKA ALI PA ŠTUDENT GASILEC
Stati inu obstati. /Trubar/
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Sicer Vulkan pod določenimi pogoji dovoljuje tudi dvojno članstvo, samo mislim, da tukaj to ni pomembno.
-
Gost
Zanima me, če je stvar zalaufala in kakšni so kej rezultati? 
tudi mene...
pa še nekaj, zanima me kako ste rešili problem dvojnega članstva ? zavarovanje ,specialnosti , itd...
pa še nekaj, zanima me kako ste rešili problem dvojnega članstva ? zavarovanje ,specialnosti , itd...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Najprej eno dolgo opravičilo za tako pozen odgovor in pojasnila, ki sledijo. (Na srečo) sem bil februarja odsoten in sedaj sem komaj našel temo na forumu. Na povabilo sta se odzvala dva naša forumaša, prvi začasno biva za Bežigradom drugi v Šiški. Glede na debato iz teme smo resda nekaj let prepozni pa vendarle nikoli ni prepozno.
Kaj se je v tem času odvijalo vam težko rečem, vem samo, da smo vsi skupaj imeli obilico obveznosti. Sedaj pa bo potrebno stvari premakniti in pričeti oz. nadaljevati. Saj poznate tisto ko mačke ni doma miši plešejo.
Glede članstva je tako:
1. član lahko prenese članstvo za dobo študija v drugo enoto (v kraju študija) in po končanju študija nazaj v matično društvo,
2. član je lahko v obeh društvih, vendar član operativne enote v tisti enoti v kateri biva, v tej enoti je potrebno urediti vse potrebno v zvezi z zavarovanjem,
3. meni najbolj ljuba in enostavna za študente, ki menjajo kraj bivanja (čez teden in vikend), da matična enota podpiše tehnični sporazum z trenutno enoto, v kateri uredita da ima član v matični enoti urejena vsa zavarovanja in pravice po ZaoGas. V trenutni enoti (pri nas) pa opravlja praktično in teoretično usposabljanje in prakso v JGS (torej je oblika dela v naši enoti kot program ki ga izvajamo za matično enoto- usposabljanje in dežurstvo).
Toliko za danes.
Kaj se je v tem času odvijalo vam težko rečem, vem samo, da smo vsi skupaj imeli obilico obveznosti. Sedaj pa bo potrebno stvari premakniti in pričeti oz. nadaljevati. Saj poznate tisto ko mačke ni doma miši plešejo.
Glede članstva je tako:
1. član lahko prenese članstvo za dobo študija v drugo enoto (v kraju študija) in po končanju študija nazaj v matično društvo,
2. član je lahko v obeh društvih, vendar član operativne enote v tisti enoti v kateri biva, v tej enoti je potrebno urediti vse potrebno v zvezi z zavarovanjem,
3. meni najbolj ljuba in enostavna za študente, ki menjajo kraj bivanja (čez teden in vikend), da matična enota podpiše tehnični sporazum z trenutno enoto, v kateri uredita da ima član v matični enoti urejena vsa zavarovanja in pravice po ZaoGas. V trenutni enoti (pri nas) pa opravlja praktično in teoretično usposabljanje in prakso v JGS (torej je oblika dela v naši enoti kot program ki ga izvajamo za matično enoto- usposabljanje in dežurstvo).
Toliko za danes.
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
Spet se bliža novo šolsko leto študentov in nekateri se še spominjate te teme in razvoja dogodkov.
Do danes z nami sodelujejo že 4 študentje iz različnih koncev Slovenije. Vsi so podpisali sporazum (PGD-študent-PGD) prejeli so potrebno zaščitno opremo, opravili pri nas zdravniški pregled (v kolikor ga niso že imeli) in so bili ter so sestavni del društvenega življenja in dela. Opravljajo praktična usposabljanja, vaje, intervencije, komercialne storitve in napoteni bodo na jesensko usposabljanje za IDA ter druge seminarje.
Kaj več bodo sami povedali, napisali in posredovali še fotografije.
Če vas zanimajo novi izzivi in želite opravlajti JGS v kraju študija tj. Trnovo v Ljubljani vas vabimo, da se nam pridružite.
Do danes z nami sodelujejo že 4 študentje iz različnih koncev Slovenije. Vsi so podpisali sporazum (PGD-študent-PGD) prejeli so potrebno zaščitno opremo, opravili pri nas zdravniški pregled (v kolikor ga niso že imeli) in so bili ter so sestavni del društvenega življenja in dela. Opravljajo praktična usposabljanja, vaje, intervencije, komercialne storitve in napoteni bodo na jesensko usposabljanje za IDA ter druge seminarje.
Kaj več bodo sami povedali, napisali in posredovali še fotografije.
Če vas zanimajo novi izzivi in želite opravlajti JGS v kraju študija tj. Trnovo v Ljubljani vas vabimo, da se nam pridružite.
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
No kot vidim je Tomaž rekej naj še mi kaj napišemo pa se bom jaz kar oglasil
:D
Ja stvar poteka lepo. Treije smo redno t Trnovem in se udeležujemo rednih vaj in teh stari. Sedaj smo malo manj saj niismo še v ljubljani vendar bomo z drugim mesecom začeli bit bolj aktivni tudi tukaj.
http://picasaweb.google.com/podgradteam/VajaPGDLjTrnovo
Tukaj je nekaj slik iz ene vaje ki smo jo imeli.
lep pozdrav Miha
Ja stvar poteka lepo. Treije smo redno t Trnovem in se udeležujemo rednih vaj in teh stari. Sedaj smo malo manj saj niismo še v ljubljani vendar bomo z drugim mesecom začeli bit bolj aktivni tudi tukaj.
http://picasaweb.google.com/podgradteam/VajaPGDLjTrnovo
Tukaj je nekaj slik iz ene vaje ki smo jo imeli.
lep pozdrav Miha
Hja, tudi sam sem izkoristil priložnost, ki jo je ponudilo PGD Ljubljana - Trnovo. Sicer mi kronično primanjkuje časa, vendar sem se kljub temu nekajkrat udeležil internih izobraževanj (uporaba radijskih postaj, prva pomoč, ...).
Zadeva je res dobro zastavljena in upam, da bo v letošnjem šolskem letu kaj več časa - še posebno za udeležbo na kakšni vaji.
Lp, Rok
Zadeva je res dobro zastavljena in upam, da bo v letošnjem šolskem letu kaj več časa - še posebno za udeležbo na kakšni vaji.
Lp, Rok
Rok Ušen, GČ I. st.
- ~BOBERČEK~
- Kraj: TRNOVO
olla:)
nej tudi jst povem(sicer nism še študenka ampak dijakinja,ki je včlanjena v to društvo)da se v PGD LJUBLJANA TRNOVO dogajajo res zanimive stvari. tudi jst se (kolikor se da seveda;če mi čas dupušča) udeležim predavanj in vaj(sicer kot gledalka sam se že iztega veliko naučim) ,ki so zelo poučna in mi bodo v nadalnem življenju(tako v gasilskih vodah kot nasplošno) veliko pomagala.vsak teden ko se tastarejši člani dobijo in imajo vaje oz. predavanja (se tamladi jim pridružimo in pogledamo) tako da zelo pohvalno ;velika pohvala pa gre tudi povelniku Tomažu,ko to vse organizira z pomočjo ostalih članov.
upam da bomo tudi mi tamladi (seveda k bomo starejši) imeli to možnost in se udeležili teh vaj in predavanj.
l.p.
~BOBERČEK~
nej tudi jst povem(sicer nism še študenka ampak dijakinja,ki je včlanjena v to društvo)da se v PGD LJUBLJANA TRNOVO dogajajo res zanimive stvari. tudi jst se (kolikor se da seveda;če mi čas dupušča) udeležim predavanj in vaj(sicer kot gledalka sam se že iztega veliko naučim) ,ki so zelo poučna in mi bodo v nadalnem življenju(tako v gasilskih vodah kot nasplošno) veliko pomagala.vsak teden ko se tastarejši člani dobijo in imajo vaje oz. predavanja (se tamladi jim pridružimo in pogledamo) tako da zelo pohvalno ;velika pohvala pa gre tudi povelniku Tomažu,ko to vse organizira z pomočjo ostalih članov.
upam da bomo tudi mi tamladi (seveda k bomo starejši) imeli to možnost in se udeležili teh vaj in predavanj.
l.p.
~BOBERČEK~
Še en glas zadovoljnega študenta
se vidimo drugi teden.
- ~BOBERČEK~
ja valda da sm zadovolna. naj te popravim nism študent/študentka ampak dijakinja.ja seveda da se vidmo nasledni tedn pa da rečemo kakšno gasilko oz. negasilsko
L.P ~BOBERČK~
L.P ~BOBERČK~
- Alenka Brodnik
velika pohvala pa gre tudi povelniku Tomažu,ko to vse organizira z pomočjo ostalih članov.
Odlično poveljnik Tomaž (KONČNO NEKAJ NOVEGA-POZITIVNEGA)
ker od gledanja je ....?efekta .
Čim prej prilepite kakšne "AKTIVNE SLIKCE", da Vas vidimo kako ste odlični.
Obilo veselja, Alenka
- ~BOBERČEK~
'' le da ne boš pustil študentov in dijakinj predolgo samo pri opazovanju he,he, ker od gledanja je ....?efekta .''
naj pripomnem da študentov ne pusti samo pri opazovanju ampak skupaj z starejšmi člani sodelujejo.
nas dijakinje pa še nima pod ''okriljem'' (nas ma še predcednik MK ki je hkrati tudi mentor)tako da je že to veliko da nas pusti gledati.
seveda pa nebo pretekli veliko časa ko bomo tudi me prišle v ''njegove roke'' in bo skupaj z nami delil svoje znanje.tako da se že zdej veselim sodelovanja z njim in našimi starejšimi člani.
L.P. ~BOBERČEK~
naj pripomnem da študentov ne pusti samo pri opazovanju ampak skupaj z starejšmi člani sodelujejo.
nas dijakinje pa še nima pod ''okriljem'' (nas ma še predcednik MK ki je hkrati tudi mentor)tako da je že to veliko da nas pusti gledati.
seveda pa nebo pretekli veliko časa ko bomo tudi me prišle v ''njegove roke'' in bo skupaj z nami delil svoje znanje.tako da se že zdej veselim sodelovanja z njim in našimi starejšimi člani.
L.P. ~BOBERČEK~
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Če bo vse posreči, se tudi jaz pridružim študentski skupini. Samo ko še nimamo urnika za letošnje leto
Lep pozdrav in se vidimo v četrtek ob 18.00
Lep pozdrav in se vidimo v četrtek ob 18.00
- luka_makuc
- GE: Tolmin
- Kraj: Tolmin
No....če se ne izgubim prej se vam pridružim tudi jaz.=)
V četrtek prižgite sirene da vas najdem(alaš)=)
V četrtek prižgite sirene da vas najdem(alaš)=)
Makuc Luka
041 297-986
luka.makuc@gmail.com
VIDEO PREDSTAVITEV PGD TOLMIN:
http://www.youtube.com/watch?v=tkYDOfXm2gM
041 297-986
luka.makuc@gmail.com
VIDEO PREDSTAVITEV PGD TOLMIN:
http://www.youtube.com/watch?v=tkYDOfXm2gM