NEURJA PO SLOVENIJI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: neurja po sloveniji
Tudi gasilci iz PGD Gerečja vasi smo bili aktivni že v petek ponoči takoj po neurju in celo soboto in nedeljo do 21.00 ure. Pokrivali smo hiše po Gerečja vasi in v Kungoti moram pa povedat ,da skoraj ni bilo hiše ,ki je nebi bilo potrebno prekriti. V soboto so nam prišli na pomoč še gasilci iz drugih gasilskih zvez ( GZ Maribor, GZ Lendava,... ). V nedeljo zjutraj pa so nam prišli na pomoč tudi gasilci iz prijateljskega PGD Zgornji Tuhinj (GZ Kamnik). Vsem ,ki so nam pomagali se izkreno zahvaljujemo.
Tudi enote iz GZ Celje so v soboto pomagale sanirati posledice neurja na Ptujskem koncu. Vendar se ne oglašam zaradi tega. Mislim, da se bomo morali z naravo zmeniti, da bodo vsa neurja ob vikendih. Ali se sploh vprašamo, koliko gasilcev bi pomagalo ob delavnikih
!? Posebno tu mislim na gasilce iz drugih občin in GZ. Delodajalci onemogočajo ( ne vsi, da ne bo pomote ) sodelovanje gasilcev na intervencijah v domačem okolju, da zato ne govorimo o delovanju v drugih občinah. Mislim, da bi se naša krovna organizacija skupaj z g. Bogatajem ter resornim ministrom morala pošteno vprašati, kam to pelje! Takšna in podobna neurja pa bodo vse pogostejša in ne samo ob vikendih.
Pozdrav !
Pozdrav !
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Fantje ob vsej pomoči celjske in savinjsko šaleške regije nikar ne pozabite, da je razkrito skoraj celotno Kozjansko.
Mi pa pošiljamo pomoč drugam, medtem, ko v celjsko regijo ob poplavah 18. septembra ni bilo nikogar, ko nikogar ni bilo v Gornji Grad, ko je veter opustošil vasi in gozdove...
In ljudi pošiljamo na podlagi privatnih telefonskih klicev, medtem, ko se dobro ve, kako poteka aktiviranje enot...
Mi pa pošiljamo pomoč drugam, medtem, ko v celjsko regijo ob poplavah 18. septembra ni bilo nikogar, ko nikogar ni bilo v Gornji Grad, ko je veter opustošil vasi in gozdove...
In ljudi pošiljamo na podlagi privatnih telefonskih klicev, medtem, ko se dobro ve, kako poteka aktiviranje enot...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
Fantje, pa se je kdo vprašal, kje je v teh primerih vsa ''silna '' slovenka vojska? Medtem ko mi reskiramo delo pri delodajalcih, se vojska praska po j.... in služi na ta račun!
Pozdravljeni;
pohvala vsem gasilcem na terenu od koder koli so že. Zanima pa me nekaj, kako je kaj z tehniko na terenu, tu mislim predvsem dvižne ploščadi, avto lestve, dvigala. Vemo, da je nabavo take opreme težko, PRETEŽKO upravičiti ob takih poseledicah neurja pa si ne predstavljam uspešnega, predvsem pa varnega posredovanja brez nje.
Pohvale vredne so tudi izjave nekaterih gasilcev in medijev, da zaradi neurejenega statusa gasilca, le teh predvsem med tednom ni dovolj oz. jih je težko zagotoviti. Upam, da bodo domačini stisnili prenadutega pov. CZ g. Bogataja, ki samozavestno zagovarja, da je status gasilca v Sloveniji ustrezno urejen.
LP in srečno!
pohvala vsem gasilcem na terenu od koder koli so že. Zanima pa me nekaj, kako je kaj z tehniko na terenu, tu mislim predvsem dvižne ploščadi, avto lestve, dvigala. Vemo, da je nabavo take opreme težko, PRETEŽKO upravičiti ob takih poseledicah neurja pa si ne predstavljam uspešnega, predvsem pa varnega posredovanja brez nje.
Pohvale vredne so tudi izjave nekaterih gasilcev in medijev, da zaradi neurejenega statusa gasilca, le teh predvsem med tednom ni dovolj oz. jih je težko zagotoviti. Upam, da bodo domačini stisnili prenadutega pov. CZ g. Bogataja, ki samozavestno zagovarja, da je status gasilca v Sloveniji ustrezno urejen.
LP in srečno!
Bolj star, bolj nor!
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Naš GVC z dvigalom je bil dva dni spodaj. Sem pa v Ptuju videl tudi nekaj avtolestev od drugot. Sicer pa druge dvižne tehnike razen gasilske nisem zasledil.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ej moj Sebastjan, kak ga lomiš. Izvoz z ekipo in nastop pred TV najvišjega predstavnika gasilcev pač ne moremo enačit. Sem izvozil in še bom, velikokrat, tudi na Kras, kjer je dajal izjave za TV en gasilec v rožnati srajci !!Robin Hood napisal/-a:Pozdravljeni!
Niti malo ni v mojem interesu, da bi branil Klariča, ampak, po volitvah je bil prisoten na obeh večjih intervencijah na našem koncu. Koliko je bilo od tega koristi, ne vem, ni pa na nivoju pravih gasilcev, da se obešajo na to, ali ima kdo na intervenciji epolete in ostaleo kramo, ki na strehi ali v kleti nič kaj dosti ne koristi. Pomembno je da "izvozimo" in da na terenu čim več odpravimo in popravimo. Mimogrede, Oskar, ti si "izvozil" poleg tvojih fantov?
lp
Sebastijan soršak
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
kumba
Če pogledamo spletno stran GZS, imamo gasilci mirno poletno spanje in počivanje.
Sezona je polna tekmovanj, tako da res ne vem kdaj se sploh dobi čas za intervencije.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Vreme nam res ne prizanaša več in posledice ujm, ki so nas zajele leots so res katastrofalne. Vsaka čast gasilcem, ki ste (smo) kakorkoli pomagali ljudem.
Se mi pa ob vsem tem po glavi podijo črne napovedi namreč z vsako ujmo se praznijo občinske blaganje nakatere že rizično prazni se tudi državni proračun(ki ga gasilci že tako poredko vidimo) z delom(vozila,oprema,moštvo...) pa se stroški našega dela večajo in tudi društva, ki so včasih lahko z minimlanimi financami prebrodila skozi leto so z sodelovanjem na teh ujmah ustvarila stroške ki jih bo treba za preživetje nekako pokrit...občine bodo že za odpravlanje posledic in pomoč najbolj prizadetim globoko segle v žep pa bo ostalo tud kaj za gasilce za obnovo opreme za poplačilo stroškov za nabavo dodatne opreme??
Se mi pa ob vsem tem po glavi podijo črne napovedi namreč z vsako ujmo se praznijo občinske blaganje nakatere že rizično prazni se tudi državni proračun(ki ga gasilci že tako poredko vidimo) z delom(vozila,oprema,moštvo...) pa se stroški našega dela večajo in tudi društva, ki so včasih lahko z minimlanimi financami prebrodila skozi leto so z sodelovanjem na teh ujmah ustvarila stroške ki jih bo treba za preživetje nekako pokrit...občine bodo že za odpravlanje posledic in pomoč najbolj prizadetim globoko segle v žep pa bo ostalo tud kaj za gasilce za obnovo opreme za poplačilo stroškov za nabavo dodatne opreme??
Zibko, hvala za odgovore.
Pod 1.
Naši člani ,ki so kmetje pravijo ravno to: posti živino v hlevu in najprej pogasi, saj 40 in več glav ne boš rešil ko so zbegane.
LP Mato
Pod 1.
Naši člani ,ki so kmetje pravijo ravno to: posti živino v hlevu in najprej pogasi, saj 40 in več glav ne boš rešil ko so zbegane.
LP Mato
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Verjamem da se je "zelo" težko držati teme. Ob obilici dela človek zelo težko najde čas in opiše svoja zapažanja. V tej temi smo "malo posredovali,malo videli, malce gasili, se razpisali o požaru, malo popljuvali po neoznačenem poveljniku GZS....." da ne naštevam več. Tudi mene je presenetil klic v nedeljo proti večeru. Naj "dam" nekaj gasilcev za v Ptuj. Rade volje ampak prav vsak gasilec pri nas je zaposlen pri zasebnem delodajalcu.Kakšen je naš status??? Žal se to sprašujemo že nekaj let.
Me pa res zanima kako je z aktiviranjem SV, nazadnje so bili prisotni v Železnikih če se ne motim. Upostošenje po sloveniji je precej večje. Kaj za vraga pa imamo poklicno vojsko če ne za pomoč našim državljanom? Mogoče so vojaki na terenu in sem tole spisal tako brez veze...
Želim Vam čim manj stresnih trenutkov, in pazite nase tam zunaj. Pa pazite na bit te teme.
Me pa res zanima kako je z aktiviranjem SV, nazadnje so bili prisotni v Železnikih če se ne motim. Upostošenje po sloveniji je precej večje. Kaj za vraga pa imamo poklicno vojsko če ne za pomoč našim državljanom? Mogoče so vojaki na terenu in sem tole spisal tako brez veze...
Želim Vam čim manj stresnih trenutkov, in pazite nase tam zunaj. Pa pazite na bit te teme.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Ali je mogoče kdo zasledil dvižno tehniko naše vsemogočne civilne zaščite na intervencijah?VladoP napisal/-a:Naš GVC z dvigalom je bil dva dni spodaj. Sem pa v Ptuju videl tudi nekaj avtolestev od drugot. Sicer pa druge dvižne tehnike razen gasilske nisem zasledil.
Mogoče bo moral biti pa res potres da bo izpeljala iz skladišč.
LP Matjaž
Kako je kej res s pošiljanjem dodatnih enot na KozjanskoGregor K. napisal/-a:Fantje ob vsej pomoči celjske in savinjsko šaleške regije nikar ne pozabite, da je razkrito skoraj celotno Kozjansko.![]()
Upam, da se ob tem, ko so nas iz celjske in savinjsko šaleške regije pošiljali na Ptuj, ni pozabilo na Kozjansko
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Gregor se popolnoma strinjam s tabo tudi v vulkanu ni zabeleženo da so enote sploh posredovale ? Vem kako je bilo leta 1990 pa 1998 pa leta 2004 pa 2007 nikjer nobenega sami smo morali sanirati posledice poplav pa neurij, delali po 4 - 6 dni skupaj. Pa ne me razumet narobe jst in vsi z veseljem pomagamo ampak dejmo organizacijo pošlihtat.Gregor K. napisal/-a:Fantje ob vsej pomoči celjske in savinjsko šaleške regije nikar ne pozabite, da je razkrito skoraj celotno Kozjansko.![]()
Kar se tiče tudi tega da nekdo omenja vojsko, JA tudi njih bi lahko v takih primerih aktiviral saj med tednom, njihova služba to dopušča.
Ta hudi PGD VRBJE.