Gasilska vozila na letališčih
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Gasilska vozila na letališčih
Sicer ne spada v to temo ampak vseeno: koliko gasilcev je na smeno v aerodromo brnik
rok č
prosim preberi si temo od začetka, in mislim, da boš dobil vse potrebne odgovore.
--
LP
prosim preberi si temo od začetka, in mislim, da boš dobil vse potrebne odgovore.
--
LP
Bom napisal še enkrat ker se zadeva tudi spreminja. Vseh zaposlenih je trenutno 64, od tega jih 60 dela v izmenah, 4 pa delajo samo dnevno službo. To se pravi ta trenutek je na vsaki izmeni po 15 gasilcev od septembra dalje pa nas bo po 16.
lp
Bine
lp
Bine
Bine ni kaj zagotovo dobro vozilo, vendar bi vseeno prosil za par odgovorov glede na to, da malo poznam letališka vozila pa mi slike tega na kar jaz polagam pozornost ravno ne predstavijo v popolnosti. Saj veš standardi glede na kategorizacijo, itd.
No in ta vprašanja so:
1. Zadaj kolesa enojna?
2. Zadnji previs je -- stopinj?
3. Pospešek vozila od 0 do ---- v ----- sek?
4. Doseg vodnega curka na monitorju --- m?
Glede sistema črpalke (vklopi - izklopi in ostale funkcije) pa informacija, da jutri prejme novo vozilo s takšno tehniko tudi GRC Novo Mesto le, da je proizvajalec drugo podjetje.
Upam, da nisem preveč zatežil.
No in ta vprašanja so:
1. Zadaj kolesa enojna?
2. Zadnji previs je -- stopinj?
3. Pospešek vozila od 0 do ---- v ----- sek?
4. Doseg vodnega curka na monitorju --- m?
Glede sistema črpalke (vklopi - izklopi in ostale funkcije) pa informacija, da jutri prejme novo vozilo s takšno tehniko tudi GRC Novo Mesto le, da je proizvajalec drugo podjetje.
Upam, da nisem preveč zatežil.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Saki kar se tiče vprašanj. je zadeva takšna:
1. Zadaj ima vozilo dvojna kolesa, mogoče se na sliki malo slabo vidi.
2. Glede zadnjega previsa vem da obstaja predpis glede previsa zadaj, meril ga pa še nisem.
3. Glede pospeškov letališki vozil je predpis, da mora vsaj eno vozilo dosegati 80 km/h v 25 sekundah in mora doseči najvišjo hitrost 105 km/h. To vozilo dosega hitrost 110 km/h, glede pospeška pa še nimam podatka. Drugače pa to vozilo ni namenjeno predpisu ki sem ga omenil, ker imamo v naši enoti za to vozilo Pantherja, ker ima tudi večjo količino gasilnega sredstva.
4. Domet monitorja bom preveril, zaenkrat vem le to da ima kapaciteto 2500 l/min. Še enkrat pa poudarjam da to vozilo ni prvenstveno namenjeno za gašenje, temveč za prevoz opreme za tehnično reševanje. Ker pa smo imeli možnost tudi vgradnje rezervoarja smo se za to odločili predvsem zaradi dejstva, da so ostala letališka vozila (Panther itd.) prevelika za primer požara npr. na potniškem terminalu. V takšnem primeru bo to vozilo prišlo še zelo prav, tako da naj vas monitor in domet pri tem ne zavaja. Tako kot sem že napisal je vozilo namenjeno za tehnično reševanje in ga ne moremo primerjati z vozili, ki jih kupujejo naša manjša letališča, kjer v eno vozilo stlačijo vse predpise, od tehnične opreme do pospeškov in dometa monitorja, količino vode...
Lahko povem še to, da je za našo kategorijo predpisano najmanj dva vozila, pri nas pa jih je trenutno sedem.
Lp
Bine
1. Zadaj ima vozilo dvojna kolesa, mogoče se na sliki malo slabo vidi.
2. Glede zadnjega previsa vem da obstaja predpis glede previsa zadaj, meril ga pa še nisem.
3. Glede pospeškov letališki vozil je predpis, da mora vsaj eno vozilo dosegati 80 km/h v 25 sekundah in mora doseči najvišjo hitrost 105 km/h. To vozilo dosega hitrost 110 km/h, glede pospeška pa še nimam podatka. Drugače pa to vozilo ni namenjeno predpisu ki sem ga omenil, ker imamo v naši enoti za to vozilo Pantherja, ker ima tudi večjo količino gasilnega sredstva.
4. Domet monitorja bom preveril, zaenkrat vem le to da ima kapaciteto 2500 l/min. Še enkrat pa poudarjam da to vozilo ni prvenstveno namenjeno za gašenje, temveč za prevoz opreme za tehnično reševanje. Ker pa smo imeli možnost tudi vgradnje rezervoarja smo se za to odločili predvsem zaradi dejstva, da so ostala letališka vozila (Panther itd.) prevelika za primer požara npr. na potniškem terminalu. V takšnem primeru bo to vozilo prišlo še zelo prav, tako da naj vas monitor in domet pri tem ne zavaja. Tako kot sem že napisal je vozilo namenjeno za tehnično reševanje in ga ne moremo primerjati z vozili, ki jih kupujejo naša manjša letališča, kjer v eno vozilo stlačijo vse predpise, od tehnične opreme do pospeškov in dometa monitorja, količino vode...
Lahko povem še to, da je za našo kategorijo predpisano najmanj dva vozila, pri nas pa jih je trenutno sedem.
Lp
Bine
jebemtiš meni se je pa danes skoraj malo čudno zdelo da je bilo v GRCju eno prosto mesto ko pa so bila ponavadi pa vsa zasedenaSAKI napisal/-a:
Brez zamere Bine, nisem mislil nič slabega le informacija me je zanimala, ker je vozilo vpisano pod temo letališka vozila.
Torej to v bistvu sploh ni letališko vozilo, ampak neko vozilo po vzoru GVC-16/25 z razliko, da je izdelano po Avstriskem standardu in ne Nemškem ter služi ostalim kot podpora .? Ali imam prav?
PS
Zadnja kolesa se vidi, da so dvojna, in ravno zato sem tudi to vprašal
lp
Torej to v bistvu sploh ni letališko vozilo, ampak neko vozilo po vzoru GVC-16/25 z razliko, da je izdelano po Avstriskem standardu in ne Nemškem ter služi ostalim kot podpora .? Ali imam prav?
PS
Zadnja kolesa se vidi, da so dvojna, in ravno zato sem tudi to vprašal
lp
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Malo izven teme.kakšno vozilo pa prejme GRC Nm , če ni skrivnost?
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
nejc321 napisal/-a:Tukaj si lahko pogledate slike![]()
![]()
![]()
http://www.lohr-magirus.at/aktuell/uebe ... ab31190a1c
Vozilo smo nocoj pripeljali v enoto.
Sledi še izobraževanje za uporabo vozila s strani proizvajalca,
nato pa... vozilo na ˝štant˝
GRC Novo mesto
Bo vozilo Rosenbauer Falcon ostalo na letališču ali je novo vozilo njegova zamenjava?
V kolikor bo naprodaj bo gotovo veliko interesa za to unikatno in po konstrukciji izjemno vozilo. Marsikatero PGD bi ga maralo kot GVC 16-25.
Ko smo že pri Rosenbauerju, kdo kaj več ve o novem vozilu PGD Grosuplje?
V kolikor bo naprodaj bo gotovo veliko interesa za to unikatno in po konstrukciji izjemno vozilo. Marsikatero PGD bi ga maralo kot GVC 16-25.
Ko smo že pri Rosenbauerju, kdo kaj več ve o novem vozilu PGD Grosuplje?
Vozilo Rosenbauer Falcon ostaja na letališču. Škoda bi ga bilo, da bi ga dali iz garaže.
lp
Bine
lp
Bine