ODPRAVA NA KORZIKO
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: ODPRAVA NA KORZIKO
Kot je že napisal Darko, fantje sporočajo, da je na Korziki slabo vreme.
Hladno je in dežuje, pogoji dela bodo očitno, ob za ta čas nenormalnem vremenu, zelo zahtevni.
Če me instikt ne vara so tudi malo pretreseni, kar so videli.
Upajmo da se bodo dobro držali in opravili svoje delo, kot se od njih pričakuje.
Hladno je in dežuje, pogoji dela bodo očitno, ob za ta čas nenormalnem vremenu, zelo zahtevni.
Če me instikt ne vara so tudi malo pretreseni, kar so videli.
Upajmo da se bodo dobro držali in opravili svoje delo, kot se od njih pričakuje.
-
Tilen-ReCO LJ
Pozdravljeni,
V Ajacciu je slabo vreme, pravzaprav se ciklon zadržuje nad celotnim otokom. Na hribu je bilo včeraj 12 stopinj celzija in dež. Kljub temu so fantje vrh - mesto trka že počistili. Je pa res, da je bilo na vrhu zelo malo ostankov, glavnina je nižje. Za jutri je napovedano lepo vreme.
Lp iz Korzike,
Tilen
V Ajacciu je slabo vreme, pravzaprav se ciklon zadržuje nad celotnim otokom. Na hribu je bilo včeraj 12 stopinj celzija in dež. Kljub temu so fantje vrh - mesto trka že počistili. Je pa res, da je bilo na vrhu zelo malo ostankov, glavnina je nižje. Za jutri je napovedano lepo vreme.
Lp iz Korzike,
Tilen
Lep pozdrav,
Tilen
Tilen
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Zakaj je prišlo do sanacije šele po 27 letih ?
Odgovor je zelo zanimiv in ni objavljen v načrtu sanacije, ki ga imamo na našem portalu. Zaradi prispevka o razbitinah na Korziki na TV.
se motim ?
Odgovor je zelo zanimiv in ni objavljen v načrtu sanacije, ki ga imamo na našem portalu. Zaradi prispevka o razbitinah na Korziki na TV.
se motim ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar, če veš, da je odgovor zanimiv, ga gotovo poznaš!
Me zanima čemu je vzrok tako zapoznela reakcija??
LP Janko
Me zanima čemu je vzrok tako zapoznela reakcija??
LP Janko
-
Tilen-ReCO LJ
Tu http://sierra5.net/index.php?option=com ... 0&Itemid=1 vsakodnevno nalaga posnetke in novice predstavnik za stike z javnostmi MORS.
Lep pozdrav,
Tilen
Tilen
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Janko , sem že napisal.Oskar napisal/-a:Zakaj je prišlo do sanacije šele po 27 letih ?
Odgovor je zelo zanimiv in ni objavljen v načrtu sanacije, ki ga imamo na našem portalu. Zaradi prispevka o razbitinah na Korziki na TV.![]()
se motim ?
Pozdrav iz Korzike!
Na gori je delo zelo pestro in težavno, ker nas skoraj vsak dan pere dež.
Nekaj ostankov je že odpeljanih iz gore in v dolino ( 14 ton )jih že transportirajo na lokalni reciklirni odpad.
Do danes smo gasilci že štiri največje kose pripravili za transport s helikopterjem. Zelo uporabne so motorne rezalke za rezanje aluminjastih delov.
Največjo težavo nam delajo deli letala iz titana. Uporabljali smo tudi vitelj na motorni pogon vendar je bil dokaj neuporaben zaradi teže. Najbolj učinkovit je bil Tirfor ( 1,6t ).
Danes je v planu peljati v dolino največji kos krila, ki smo ga gasilci že pripravili za transport.
Smo na vezi čez nekaj dni.
LP od gasilcev
Milan, Alan, Simon, Darjo, Boris in Jernej
Na gori je delo zelo pestro in težavno, ker nas skoraj vsak dan pere dež.
Nekaj ostankov je že odpeljanih iz gore in v dolino ( 14 ton )jih že transportirajo na lokalni reciklirni odpad.
Do danes smo gasilci že štiri največje kose pripravili za transport s helikopterjem. Zelo uporabne so motorne rezalke za rezanje aluminjastih delov.
Največjo težavo nam delajo deli letala iz titana. Uporabljali smo tudi vitelj na motorni pogon vendar je bil dokaj neuporaben zaradi teže. Najbolj učinkovit je bil Tirfor ( 1,6t ).
Danes je v planu peljati v dolino največji kos krila, ki smo ga gasilci že pripravili za transport.
Smo na vezi čez nekaj dni.
LP od gasilcev
Milan, Alan, Simon, Darjo, Boris in Jernej
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
Pozdrav na Korziko!
Gledal sem fotke na sierra5, fantje res nimajo lahkega dela.
Zanima pa me nekaj drugega, če forum prebira kdo, ki se na zadeve spozna ali o tem ve več:
Ali je ustaljena praksa, da države od koder izvira strmoglavljeno letalo pošljejo ekipo, ki nato pospravi razbitine? Kot v pričujočem primeru na Korziki.
Je to opredeljeno v kakšnih mednarodnih aktih ali letalski zakonodaji?
Hvala za odgovor.
Gledal sem fotke na sierra5, fantje res nimajo lahkega dela.
Zanima pa me nekaj drugega, če forum prebira kdo, ki se na zadeve spozna ali o tem ve več:
Ali je ustaljena praksa, da države od koder izvira strmoglavljeno letalo pošljejo ekipo, ki nato pospravi razbitine? Kot v pričujočem primeru na Korziki.
Je to opredeljeno v kakšnih mednarodnih aktih ali letalski zakonodaji?
Hvala za odgovor.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

LP!
Več informacij in fotografij o poteku asanacije razbitin na korzike najdete na spodnji povezavi: http://volontar.net/kajdelam.php?pid=14
Več informacij in fotografij o poteku asanacije razbitin na korzike najdete na spodnji povezavi: http://volontar.net/kajdelam.php?pid=14
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Prejel sem eno fotko gasilca Nejča iz odprave na Korziku. (če boš priden si drugo leto na koledarju.
)
Pa srečno vsem in brez poškodb.
Pa srečno vsem in brez poškodb.
Tukaj je še ena, pridni so, ni kaj

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
V dolini je že večina letalskih ostankov( 27ton ). Na gori se še pobirajo samo drobni predmeti ( drobiž ).
Danes je ena ekipa na gori druga ekipa pa smo v bazi. V bazi smo tudi trije gasilci, ki čistimo opremo ( hidravliko ,rezalke, motorne žage ).
Oprema nam je dobro služila. Slike bom dodal kasneje.
LP od gasilske ekipe!
Danes je ena ekipa na gori druga ekipa pa smo v bazi. V bazi smo tudi trije gasilci, ki čistimo opremo ( hidravliko ,rezalke, motorne žage ).
Oprema nam je dobro služila. Slike bom dodal kasneje.
LP od gasilske ekipe!
Nič na suho!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Lepo nam poročaš Nejča , samo ne vem kako si redkobeseden glede, nastanitve, hrane , seveda pijače in pa babe , kak so kaj tam babe itd...
Najbolj pa me zanima razmerje : 6 gasilcev na 60 Članov celotne odprave. Ali je bilo dobro načrtovano ? Se ti je zdelo da vas je fizičarjev premalo ?
Najbolj pa me zanima razmerje : 6 gasilcev na 60 Članov celotne odprave. Ali je bilo dobro načrtovano ? Se ti je zdelo da vas je fizičarjev premalo ?
- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Juh...
Mene pa zanima, kako je potekal izbor za tole expedicijo?
Mene pa zanima, kako je potekal izbor za tole expedicijo?