Državno tekmovanje 2007-2008
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Državno tekmovanje 2007-2008
Ogranizacija je bila v nedeljo slaba. Bil sem tam kaki dve uri in v tem času so napovedali samo dve ekipi (članice A Hajdoše in člane A Kebelj). Kaj si drugi niso zaslužili da jih omenijo. Napovedovalec bi lahko povedal kdo tekmuje na keri progi.
Strinjam se s tem, da bi mentor lahko bil prisoten pri ocenjevanju vaje, on si lažje zapomni kaj je bilo narobe, saj morajo tekmovalci še na štafeto, nekateri pa si ne zapomnijo kaj jim sodniki govorijo.
Sodniki pa morajo pri sojenju ocenjevati vse ekipe enakovredno, saj so se vse ekipe, ki so bile na državnem tekmovanju pripravljale več let in tekmovalci so porabili mnogo svojega prostega časa. Zato potem ni fer da sodniki odločajo kdo bo šel naprej in koga bodo s kazenskimi točkami potisnili nazaj.
LP
Strinjam se s tem, da bi mentor lahko bil prisoten pri ocenjevanju vaje, on si lažje zapomni kaj je bilo narobe, saj morajo tekmovalci še na štafeto, nekateri pa si ne zapomnijo kaj jim sodniki govorijo.
Sodniki pa morajo pri sojenju ocenjevati vse ekipe enakovredno, saj so se vse ekipe, ki so bile na državnem tekmovanju pripravljale več let in tekmovalci so porabili mnogo svojega prostega časa. Zato potem ni fer da sodniki odločajo kdo bo šel naprej in koga bodo s kazenskimi točkami potisnili nazaj.
LP
Tudi naše članice B (PGD Dravlje), so odlično opravile z zasedbo 4. mesta. Čestitke.
LP
Iztok
LP
Iztok
No, sedaj so tudi rezultati članskega tekmovanja že na portalu GZS.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Alex74
- GE: PGD Ravne na Kor.
- Kraj: Prevalje
- Kontakt:
Širiš laži!M-Coki napisal/-a:Kot je že napisal Mitja - pritožbe so bile kot (skoraj) zmeraj neuslišane. Še več - tisti, ki so vložili pritožbo, so bili diskvalificirani.
Še nisem slišal za ekipo, da bi bila diskvalificirana zaradi pritožbe.
Vsaj na tokratnem državnem tekmovanju je ni bilo!
-
Lu_cka_
Vem, da tukaj debatirate o tem kakšna je bila organizacija, itd. ampak me res zanima če je kdo poznal mladince, ki so imeli med prostim časom na glavah slamnike. Prosim, če jih kdo pozna, da napiše iz katerga društva so, oz. katerega kraja. Hvala!
-
Gost
Naj še jaz kaj dopišem.
Na tekmovanju sem bila tako v soboto-kot mentor, kot tudi v nedeljo-kot tekmovalka. V nedeljo je bila tako organizacija kot tudi vzdušje dosti boljše in to kljub slabemu vremenu. Glede na to, da sem bila že petkrat na državnem tekmovanju, moram povedati, da sem videla že dosti boljšo organiziranost (celo na našem regijskem). Dalo se je videti dosti napak. Res pa je da je bilo veliko preveč čakanja na mladinski štafeti.
Glede opreme-kar se tiče pionirjev-u redu oprema, proga, moti me le, da ni elektronskega merjenja časa, česar smo navajeni iz regijskih tekmovanj. Se mi zdi, da bi to dandanes moralo biti že obvezno, sploh na tem nivoju.
Kar se pa tiče čanskega tekmovanja, se mi pa zdi da je bilo orodje super. Le cevi nismo navajeni, da bi bile tako polzeče. So se nam dvakrat podrle, preden smo začeli vajo, medtem ko se nam na treningu to zgodi zelo redko. Vendar s tem ni nič narobe in zato smo krive same (vadimo namreč na ceveh, ki jih imamo tudi za ostalo). Škoda je le, da je deževalo, zaradi tega pa je bil tudi teren zelo spolzek.
Naj na konce pohvalim še zmagovalne ekipe, tako na mladinskem kot članskem tekmovanju, ki so bile res super.
Na tekmovanju sem bila tako v soboto-kot mentor, kot tudi v nedeljo-kot tekmovalka. V nedeljo je bila tako organizacija kot tudi vzdušje dosti boljše in to kljub slabemu vremenu. Glede na to, da sem bila že petkrat na državnem tekmovanju, moram povedati, da sem videla že dosti boljšo organiziranost (celo na našem regijskem). Dalo se je videti dosti napak. Res pa je da je bilo veliko preveč čakanja na mladinski štafeti.
Glede opreme-kar se tiče pionirjev-u redu oprema, proga, moti me le, da ni elektronskega merjenja časa, česar smo navajeni iz regijskih tekmovanj. Se mi zdi, da bi to dandanes moralo biti že obvezno, sploh na tem nivoju.
Kar se pa tiče čanskega tekmovanja, se mi pa zdi da je bilo orodje super. Le cevi nismo navajeni, da bi bile tako polzeče. So se nam dvakrat podrle, preden smo začeli vajo, medtem ko se nam na treningu to zgodi zelo redko. Vendar s tem ni nič narobe in zato smo krive same (vadimo namreč na ceveh, ki jih imamo tudi za ostalo). Škoda je le, da je deževalo, zaradi tega pa je bil tudi teren zelo spolzek.
Naj na konce pohvalim še zmagovalne ekipe, tako na mladinskem kot članskem tekmovanju, ki so bile res super.
-
Gost
Tudi sama se na državnem včeraj sodelovala kot tekmovalka. V mojih že skoraj 20-letnih tekmovalnih izkušnjah sem nad tako organizacijo kot je bila včeraj v Ravnah malce razočarana. Pri samem pospravljanju orodja me je motilo to, da nas je sodnik non-stop preganjal (pa že vsa leta na enak način pospravljamo in pripravljamo orodje). Če sodnik ne ve kako in kaj, potem je na takšnem tekmovanju potrebno dati nekoga, ki te stvari pozna ne pa da se uči in malo "izživlja" nad boljšimi ekipami..češ jaz že vem... Na takšnih tekmovanjih bi lahko bilo marsikaj drugače izpeljano..predvsem pa bi nekatere sodnike morali zamenjati tisti z malo več izkušnjami med drugim tudi tekmovalnimi..
Marsikatero tekmovanje za pokal GZS je organizacijsko boljše speljano kot pa je bilo to državno v Ravnah.
NA POMOČ
Marsikatero tekmovanje za pokal GZS je organizacijsko boljše speljano kot pa je bilo to državno v Ravnah.
NA POMOČ
Mene je pa včeraj motil izgled gasilcev na proglasitvi rezultatov.
Kaj vse nisi videl tam: od raznoraznih vetrovk, plaščev, delovnih oblek od svetlih do temnih odtenkov, takšnih in drugačnih čelad, da o obutvi ne govorim. Beli športni copati se prav lepo podajo k delovni obleki, ali ne ? In od kdaj se k uniformi in delovni obleki nosi dežnik ????? Tudi najvišji predstavniki GZS niso bili izjema !!!!!!
Me je pa državno še na nekaj spominjalo. Na Planico ! Hik.
Kaj vse nisi videl tam: od raznoraznih vetrovk, plaščev, delovnih oblek od svetlih do temnih odtenkov, takšnih in drugačnih čelad, da o obutvi ne govorim. Beli športni copati se prav lepo podajo k delovni obleki, ali ne ? In od kdaj se k uniformi in delovni obleki nosi dežnik ????? Tudi najvišji predstavniki GZS niso bili izjema !!!!!!
Me je pa državno še na nekaj spominjalo. Na Planico ! Hik.
-
zaskrbljen
Kako to, da so zopet zmagale mladinke z Gomilskega in mladinci z Nove cerkve?
-
Gost
Z zaskrbljenim se glede izgleda na zaključku tekmovanja oz. podelitvi popoloma strinjam. Sama vetrovka me še toliko ne moti, kot športni copati in dežnik!!!!! Še bolj kot izgled pa me moti obnašanje nekaterih ekip med samim postrojavanjem in celotno prireditvijo...
- sedenje na tleh
- pitje
- plesanje
- telefoniranje
- in še bi lahko naštevala...
Pri vsem tem, se ekipe, ki se obnašamo primerno sploh ne opazimo..
Toliko...
- sedenje na tleh
- pitje
- plesanje
- telefoniranje
- in še bi lahko naštevala...
Pri vsem tem, se ekipe, ki se obnašamo primerno sploh ne opazimo..
Toliko...
Škoda za vreme, ki je pokvarilo dan, teren in razglasitev!! Teren in vreme sta, po mojem, skoraj vsaki ekipi vzela 3-4 sekunde...
So pa, tako kot vedno odločale napake! Sami smo brez njih in s skromnim časom vaje (41,1s) prišli na odlično 6.mesto in s tem v kvalifikacije za olimpiado, kar je bil tudi tihi cilj, bolj pobožna želja
! Smo pa morali nekaj dni pred državnim najti novega strojnika, ker se je stari par dni pred državnim poškodoval, tako da smo bili kar malo v strahu kako bo. Ostaja pa naša rak rana štafeta... Brzina nam ni baš vrlina
... Je pa prvič na državnem nastopila naša B ekipa in dosegla odličen čas vaje, vendar so jih, tako kot v Kamencah, pokopale kazenske...
Glede obnašanja na podelitvi pa: lahko bi jo skrajšali! Od dvesto ekip ne moreš pričakovat da se bodo vse vzorno vedle in dobro uro mirno stale v nalivu! Glede pitja pa: sam sem z veseljem spil nekaj hladnih špricarjev po koncu tekme, ker cel dan vožnje, nervoze in čakanja človeka izčrpa in kozarec (al pa 7) vina prav paše! Po razglasitvi pa smo sploh mogli zapit odličen rezultat...
So pa, tako kot vedno odločale napake! Sami smo brez njih in s skromnim časom vaje (41,1s) prišli na odlično 6.mesto in s tem v kvalifikacije za olimpiado, kar je bil tudi tihi cilj, bolj pobožna želja
Glede obnašanja na podelitvi pa: lahko bi jo skrajšali! Od dvesto ekip ne moreš pričakovat da se bodo vse vzorno vedle in dobro uro mirno stale v nalivu! Glede pitja pa: sam sem z veseljem spil nekaj hladnih špricarjev po koncu tekme, ker cel dan vožnje, nervoze in čakanja človeka izčrpa in kozarec (al pa 7) vina prav paše! Po razglasitvi pa smo sploh mogli zapit odličen rezultat...
No, jaz od članskega tekmovanja ne bom pisal, ker me ni bilo tam, vem pa, da sem več kot zadovoljen z mladinskim tekmovanjem
Čestitke pionirkam in našim mladinkam, pa seveda mentorjem
Kazenske točke so mladinkam odnesle zmago, čeprav se v knjižici ni opisane te napake, pa pustimo to.
Sliko mam pa trenutno le tole:

Čestitke pionirkam in našim mladinkam, pa seveda mentorjem
Kazenske točke so mladinkam odnesle zmago, čeprav se v knjižici ni opisane te napake, pa pustimo to.
Sliko mam pa trenutno le tole:

Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
-
poter
Mene pa zanima kako je z gasilcem iz Tinja, saj je bil njegov padec res zelo hud, pa tudi reševalci so bili zelo dolgo časa pri njemu predno so ga naložili in odpeljali. Sem pa v nedeljo opazil, da je bilo zelo veliko krčev v nogah kar malce več kot navadno.
Sem pa v nedeljo opazil, da je bilo zelo veliko krčev v nogah kar malce več kot navadno.
Si lahko zamisliš kako bi bilo šele ob ovirah?
Bil sem sodnik na štafetah in me malo preseneča oprema gasilcev. Na testiranjih smo imeli povdarjena na tem Kje je komisija A?
Si lahko zamisliš kako bi bilo šele ob ovirah?
Bil sem sodnik na štafetah in me malo preseneča oprema gasilcev. Na testiranjih smo imeli povdarjena na tem Kje je komisija A?
S Tinjčanom je bilo potem vse vredu, potem se je tudi vrnil nazaj, padec pa je bil res grd...poter napisal/-a:Mene pa zanima kako je z gasilcem iz Tinja, saj je bil njegov padec res zelo hud, pa tudi reševalci so bili zelo dolgo časa pri njemu predno so ga naložili in odpeljali. Sem pa v nedeljo opazil, da je bilo zelo veliko krčev v nogah kar malce več kot navadno.
...nespametna dejanja sledove puščajo, ostrine teh napak pa rane režejo...