Požar kamiona s kemikalijami med Logatcem in Uncem
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Požar kamiona s kemikalijami med Logatcem in Uncem
Če pogledaš 3. ali 4. sliko od PeroO-ta lahko vidiš kakšna je bila intenziteta gorenja ob prihodu GBL (posledično se v zrak tudi ni več sproščalo toliko plinov), zato so verjetno tudi malo bliže parkirali vozila, ker so prišli pozno, kar je seveda razumljivo na oddaljenost in težave, ki so jih imeli na poti.
Nekatere izjave za TV (razen Poniževa in Zgončeva) so bile "vrhunske"... 
Lep pozdrav, Sašo!
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Kar se tiče fotografija v zvezi GB... Morate vedeti, da so bile slike zumirane, zato je tudi videti, kot da so gasilci zelo blizu... Ko se slika zumira se tudi ozadje zelo približa.. "optična prevara"..
Sicer pa, čestitke za uspešno gašenje..
Metod G.
Sicer pa, čestitke za uspešno gašenje..
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Rad pohvalil vodjo intervencije Poniž Aleša ker je svoje delo izpeljal res vrhunsko (kot se za njega spodobi!!!)

lep pozdrav Blaž L. boljše neumnost vprašat, kot jo pa naredit
GBL je postavila vozila ravno prav stran,verjetno znajo ocent kaj.Samo za informacijo na slikah ni dim ampak prah!Icko čelada še ne naredi gasilca-to ti je verjetno znano.
Mislim da je za nami vsemi skupaj še ena uspešna intervencija glede na razmere na cesti. Izkazali so se tudi delavci Kemisa, ki so prišli dobro opremljeni in logistično urejeni.
Posebej bi pa pohvalil visoko pripravljenost vseh kandidatov za gasilce, ki so prišli kmalu po dogodku na kraj in so želeli pomagati.
Darko
Posebej bi pa pohvalil visoko pripravljenost vseh kandidatov za gasilce, ki so prišli kmalu po dogodku na kraj in so želeli pomagati.
Darko
Ne bi razgljabljal o tem, kako naj bo opremljen in dobro zaščiten gasilec v intervenciji, saj naj bi to bilo jasno vsem !remzi napisal/-a:GBL je postavila vozila ravno prav stran,verjetno znajo ocent kaj.Samo za informacijo na slikah ni dim ampak prah!Icko čelada še ne naredi gasilca-to ti je verjetno znano.
Metod, dopuščam takšno možnost pri slikah, kot si omenil in to sem tudi napisal.
darko napisal/-a:Posebej bi pa pohvalil visoko pripravljenost vseh kandidatov za gasilce, ki so prišli kmalu po dogodku na kraj in so želeli pomagati.
Darko
Darko, najlepsa hvala za lepe besede in pa verjemi, da smo jih zelo veseli prav vsi kandidati, ki smo bili na požaru. To nas samo še bolj motivira za naprej!!
Hvala in pa Lp. v Postojno
Luka
Kar nekaj je bilo govora o dobrem vodenju intervencije in skupnem sodelovanju različnih enot na tej intervenciji. Seveda čestitke vsem tudi iz moje strani. Berem tudi, da ste bili v kontaktu z našim največjim poznavalcem navarnih snovi Milanom,tudi mi imamo njegovo številko za vsak slučaj če bi bila potreba po informacijah.
Me pa zanima naslednje:
Kako ste se lotili sistema PIRS, ker je šlo dejansko za nevarno snov?? Kako ste prepoznali snovi, kdaj(pred gašenjem,po gašenju???? Ste bili v kontaktu z voznikom, itd??
Najbolj me pa zanima dekontaminacija????
Ker je bilo govora o organskem peroksidu (v kakšni količini ne vem), ker je jedek in oksidanten je bilo potrebno narediti dekontaminacijo. Je dovolj da speremo zaščitno obleko in opermo z vodo ali naj vse skupaj prepustimo enoti, ki je usposobljena za te zadeve in naj ti poskrbijo za dekontaminacijo(čiščenje opreme in zaščitnih oblek). Nekdo tudi piše, da so njihove obleke zelo smrdele po njihovem prihodu v orodišče-je to OK ali bi jih morali sleči v dekon coni in da se ustrezno poskrbi zanje.Jaz mislim DA.
Ne želim nekaj pametovat želim se samo nekaj naučit iz vaše intervencije.
Me pa zanima naslednje:
Kako ste se lotili sistema PIRS, ker je šlo dejansko za nevarno snov?? Kako ste prepoznali snovi, kdaj(pred gašenjem,po gašenju???? Ste bili v kontaktu z voznikom, itd??
Najbolj me pa zanima dekontaminacija????
Ker je bilo govora o organskem peroksidu (v kakšni količini ne vem), ker je jedek in oksidanten je bilo potrebno narediti dekontaminacijo. Je dovolj da speremo zaščitno obleko in opermo z vodo ali naj vse skupaj prepustimo enoti, ki je usposobljena za te zadeve in naj ti poskrbijo za dekontaminacijo(čiščenje opreme in zaščitnih oblek). Nekdo tudi piše, da so njihove obleke zelo smrdele po njihovem prihodu v orodišče-je to OK ali bi jih morali sleči v dekon coni in da se ustrezno poskrbi zanje.Jaz mislim DA.
Ne želim nekaj pametovat želim se samo nekaj naučit iz vaše intervencije.
Glede izjave A. Poniž-a na TV še dokaz: cca 20 minut smo stali v koloni in se nismo mogli prebiti do kraja nesreče dokler ni prišel policist ( PP Postojna ) in pred nami usmerjal promet ( vsaka mu čast, od vrha klanca do izvoza na Uncu je revež tekel pred nami). filmček sledi
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Ali bi v tem primeru bilo pametno da naredimo vročo cono, cono kjer delujejo gasilci ter varno cono ? Kajti veliko delavcev Darsa je skakalo po vroči coni ?
Vidim pa da ste zelo skopi z poškodovanim gasilcem, kajti na ta način se veliko naučimo tudi drugi, zato je prav da se zadeva malo razloži.
Vidim pa da ste zelo skopi z poškodovanim gasilcem, kajti na ta način se veliko naučimo tudi drugi, zato je prav da se zadeva malo razloži.
Ta hudi PGD VRBJE.
Če je cona veljala za policijo (kot navajajo so zaradi nevarnosti evakuirali 500m okolico) potem bi morala veljati tudi za vse ostale...
Tudi mene zanima PIRS postopek (kdo je določil cono ipd.)...
Glede kolon in prihoda na kraj dogodka pa samo tole, če bi policisti tisti dan napisali 100 položnic, bi bilo vse drugače...
LP
Tudi mene zanima PIRS postopek (kdo je določil cono ipd.)...
Glede kolon in prihoda na kraj dogodka pa samo tole, če bi policisti tisti dan napisali 100 položnic, bi bilo vse drugače...
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
tako je bila lepo prevozna avtocesta
darko
darko
na prikolici je bil tovor videti tako
darko
darko