Požar v stolpnici
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Požar v stolpnici
Dobro bi bilo malo podebatirat o tem posnetku.
kaj se je zgodilo ? Kaj je povzročilo močan izbuh ?
Šele ob drugem gledanju sem videl košaro in dva gasilca.
kaj se je zgodilo ? Kaj je povzročilo močan izbuh ?
Šele ob drugem gledanju sem videl košaro in dva gasilca.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odg: Požar v stolpnici
Ugibam, da se je pregrela plinska jeklenka oz. napeljava plina in je eksplodiral plin. Mogoče....
Samo nisem si znal čisto razjasniti, kam oz. kaj gasita gasilca v košari? Izgleda tako, kot da bi gorelo tudi v nadstropju pod njima, saj je curek streljal naravnost in ne v požar viden na posnetku. Po moje so se morali tega lotiti po ta "zaj..." poti. Cevi v roke pa v 50. nadstropje. Nič jim ne zavidam ...
Samo nisem si znal čisto razjasniti, kam oz. kaj gasita gasilca v košari? Izgleda tako, kot da bi gorelo tudi v nadstropju pod njima, saj je curek streljal naravnost in ne v požar viden na posnetku. Po moje so se morali tega lotiti po ta "zaj..." poti. Cevi v roke pa v 50. nadstropje. Nič jim ne zavidam ...
Rok Ušen, GČ I. st.
Bi bilo možno, da bi biu za to krivec magnezij?
Samo vprašam...ker ko sem gledal posnetek sem se spomnil teme o kateri je bilo govora o njem in so bile podobne reakcije, ko je prišel v stik z vodo... Samo ob tem se pojavljajo spet nova vprašanja...
Samo vprašam...ker ko sem gledal posnetek sem se spomnil teme o kateri je bilo govora o njem in so bile podobne reakcije, ko je prišel v stik z vodo... Samo ob tem se pojavljajo spet nova vprašanja...
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Na you tube je še en posnetek , kjer se vodi da lestev ni dosegla nadstropja da bi lahko gasila. Magnezij ne pride v poštev po mojem v enem stanovanju ga ni toliko.
Posoda z UNP pa je že ena možnost !
Posoda z UNP pa je že ena možnost !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Po posnetku in komentarjih ob njem (kolikor se pač da razbrati) gre najbrž za več vrst kemijskih reagentov in v tem primeru naj ne bi šlo za plin... Omenjeni so namreč ''odczynniki'' kar v prevodu pomeni reagenti. #-oSicer pa, ne da se prav veliko ''razbrati'' samo iz posnetka.
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

še z druge strani
http://www.youtube.com/watch?v=gI0-k0A55p0
tako da tudi mene zanima kaj so delali z curkom ...
Glede plinske napeljave se bi strinjal, samo mi niti malo ni jasno kaj je tisto "iskrenje" ob izbruhih/eksplozijah. In pa seveda zakaj je sploh prišlo do toliko zaporednih?
drugače pa je na youtube polno videjov z tega požara, malo si poglejte. Pa še en, za razmislek (trak postavljen na pravem mestu !)
http://www.youtube.com/watch?v=oLpEoQSAPB4
http://www.youtube.com/watch?v=gI0-k0A55p0
tako da tudi mene zanima kaj so delali z curkom ...
Glede plinske napeljave se bi strinjal, samo mi niti malo ni jasno kaj je tisto "iskrenje" ob izbruhih/eksplozijah. In pa seveda zakaj je sploh prišlo do toliko zaporednih?
drugače pa je na youtube polno videjov z tega požara, malo si poglejte. Pa še en, za razmislek (trak postavljen na pravem mestu !)
http://www.youtube.com/watch?v=oLpEoQSAPB4
Don't raise your voice, Improve your argument!
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
Ok, če je šlo za jeklenko plina, zakaj potemtakem toliko izbruhov... Jeklenka poči enkrat in konec... ne pa večkrat, razen če so imeli več jeklenk, da bi pa plinovod tako pokal, pa tudi bol malo verjamem, saj venar najprej zapremo požarne pipe..... Tako da mi je bol všeč odgovor lahke kovine... Kar bi tudi opravičilo iskrenje...
Tudi jaz iščem povezavo med plinom in iskrenjem.Pero napisal/-a: .....kaj je tisto "iskrenje" ob izbruhih/eksplozijah.
Da res niso kaj dodali v notranjost (nek reagent oz. aditiv), ker potem požar kar nekam čudežno prehitro ponikne.
Mene je to malo spominjalo na samomor z vnetljivimi tekočinami in ko je užgalo je zmetalo ven tekočine in s tem prepojene stvari, kakor tudi ostale goreče delce, ki so potem v letu dogoreli. Plin bi po moje usekal z manjšim vzbruhom in pa večjo silo.
Pa še to. Vprašanje je tudi kakšni so bilo okenski okvirji oz. okna in način izvedbe fasade. Lahko da je zagorel ali okenski PVC, lahko tudi okenski oz. konstrukcijski aluminij ali pa kakšna izolacijska masa. Mislim da gre v tem primeru za miks dogodkov, ki so vsekakor zanimivi, ne vem pa če bomo pravilno in 100% pravilno zaključili.
Mene je to malo spominjalo na samomor z vnetljivimi tekočinami in ko je užgalo je zmetalo ven tekočine in s tem prepojene stvari, kakor tudi ostale goreče delce, ki so potem v letu dogoreli. Plin bi po moje usekal z manjšim vzbruhom in pa večjo silo.
Pa še to. Vprašanje je tudi kakšni so bilo okenski okvirji oz. okna in način izvedbe fasade. Lahko da je zagorel ali okenski PVC, lahko tudi okenski oz. konstrukcijski aluminij ali pa kakšna izolacijska masa. Mislim da gre v tem primeru za miks dogodkov, ki so vsekakor zanimivi, ne vem pa če bomo pravilno in 100% pravilno zaključili.
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
No ja počasi bomo prišli resnici do dna, v stanovanju je živel nek kemijski nadobudnež.Žal je v požaru preminil. Katere snovi so gorele ,zakaj je prišlo do vžiga pa mi bo poizkušal odgovoriti snemalec ki je na you tube snemal požar od spodaj. Vam javim ko dobim odgovor. No UNP je izključen.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011