Slike reševalnih vozil!!
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ko je dan uporabljamo pri intervencijski vožji tud sireno. Ker kolikor sam opažam, če podnevi voziš z modrmi lučmi ne bo nobenega učinka pa če se vidijo ali ne, tako, da je potrebna sirena.
Moteče zna bit kot opažam pri nekaterih reševalnih vozilih, ki imajo v svojih svetlobnih blokih tud nekakšne normalne luči ki utripajo in če ti vozilo pripelje od zadaj te kar precej slepi blišč od vzvratnih ogledal, tako da se težje umikaš in oceniš kje se vozilo nahaja in kam namerava.
Nisem proti opozorilnim svetlobnim telesom samo mislim , da ni pametno pretiravat ker je draga zadeva.
Moteče zna bit kot opažam pri nekaterih reševalnih vozilih, ki imajo v svojih svetlobnih blokih tud nekakšne normalne luči ki utripajo in če ti vozilo pripelje od zadaj te kar precej slepi blišč od vzvratnih ogledal, tako da se težje umikaš in oceniš kje se vozilo nahaja in kam namerava.
Nisem proti opozorilnim svetlobnim telesom samo mislim , da ni pametno pretiravat ker je draga zadeva.
Tehnika nam lajša življenje!
Odg:
Te luči utripajo istočasno z dolgimi lučmi in so v urgentnih avtomobilih zelo dobrodošle. Vozilo se opazi že od zelo daleč, ko ostalih modrih luči in sirene še ne vidiš oz. slišiš. Pri nas smo opazili da so tudi umiki avtomobilov hitrejši zaradi tega.... Je pa res da bi se jih naj uporabljalo samo podnevi, ponoči pa bi jih naj izklapljali!!Dušan napisal/-a:Moteče zna bit kot opažam pri nekaterih reševalnih vozilih, ki imajo v svojih svetlobnih blokih tud nekakšne normalne luči ki utripajo .
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Odg: Slike reševalnih vozil!!
Še slika reševalca na motorju in staro reševalno vozilo.
Nova pridobitev PHE Maribor:
http://blog.zdravstvena.info/najnovejsi ... e-maribor/
Kmalu pa prilepim slike naše nove pridobitve - samo da ga opremimo in predamo v uporabo in bodo slike takoj gor.
http://blog.zdravstvena.info/najnovejsi ... e-maribor/
Kmalu pa prilepim slike naše nove pridobitve - samo da ga opremimo in predamo v uporabo in bodo slike takoj gor.
Hud je ko pes
Končno so tudi k nam prišla vozila s to nadgradnjo, vse luči so LED, da ne govorimo o LED luči, ki je na sredini zgoraj. Je zelo močna in to vozilo je zelo dobro vidno na cesti
Vozila s takšno osvetlitvijo že nekaj časa uporabljajo po Evropi in si jih lahko ogledate na http://www.rescue911.de
Saxtenor3, a pri vas dobite tudi kaj takega
Končno so tudi k nam prišla vozila s to nadgradnjo, vse luči so LED, da ne govorimo o LED luči, ki je na sredini zgoraj. Je zelo močna in to vozilo je zelo dobro vidno na cesti
Vozila s takšno osvetlitvijo že nekaj časa uporabljajo po Evropi in si jih lahko ogledate na http://www.rescue911.de
Saxtenor3, a pri vas dobite tudi kaj takega
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Ne, nam je avto izdeloval slovenski proizvajalec, zato se tudi razlikuje po opremi in razporeditvi avtomobila samega. In ta Mariborski RV je narejen po standardih za PHE enoto, mi pa smo 1B enota in nimamo enakih standardov.rfireman napisal/-a: Saxtenor3, a pri vas dobite tudi kaj takega
Ko bo avo v operativi prilepim slike.
saxtenor3, bi potem lahko še kaj več napisal o tem reanimobilu (teža, konjske moči, je dizelj?, poraba.....)!

Vse se da, samo če je volja!
041 - 935 - 338
041 - 935 - 338
Še naša nova pridobitev ki je z ponedeljkom štartala v uporabo.
VW 2.5 TDI /4M
174 KM
Slike so nekoliko manjše kakovosti ker sem jih moral precej pomanjšat!
VW 2.5 TDI /4M
174 KM
Slike so nekoliko manjše kakovosti ker sem jih moral precej pomanjšat!
Čestitam za novo vozilo
Nekaj me zanima
Zakaj ima vozilo odbijače v črni barvi
Ker je tako ceneje ali je kaj drugega

Nekaj me zanima
Mislim, da je zaradi tega, ker je tako ceneje, saj ni potrebno plačevati barve in barvanja!
NA POMOČ
Stipi
NA POMOČ
Stipi
Zaradi lepšega izgleda.Avto se tako ali tako celi barva tako da nebi bilo bistvene razlike v ceni zaradi dveh odbijačev.rfireman napisal/-a: Nekaj me zanimaZakaj ima vozilo odbijače v črni barvi
Ker je tako ceneje ali je kaj drugega
![]()
Ja seveda, stvar okusa. Meni osebno je bolj všeč če so odbijači v barvi vozila, čeprav tudi takšen ni slab na pogled 
saxtenor - zanimiv podatek bi bil tudi vrednost tega vozila, vključno z vso opremo... 
FIREFIGHTERS we are reversing new side!