LED svetlobni bloki

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Gregi

Odgovor Napisal/-a Gregi »

Hej vsem!
Ker je že taka tema, jo bom izkoristil za eno vprašanje.
Rabil bi eno rotacijsko modro luč. Ni važno koliko je stara, važno je da dela. Pa ne mislit da jo bom potem napopal na streho avtomobila in se podil po ljubljanskih ulicah, ker vem da to delajo samo use*ani prepotentneži.... :)
Rabil bi jo pa zato, ker se z prijatelji menimo, da bi nardil nekaj v stilu luči iz diskoteke in bi nucal za zabavo za novo leto. Pa še to, nekaj sem gledal že po Bolhi, pa se mi zdi da so to take lučke, ki imajo vtikač za v izhod za prižiganje cigaret v avtu. Se da kako prevezat in uštimat za na navadno vtičnico??

To je to, pa še enkrat, ne mislim take lučke zlorabljat, ker se, če ne drugo, iz finačnega stališča za enga študenta ne splača, če ga policaji ustavijo.... :)
Skratka, če imate v društvih kako staro in odveč rotacijsko lučko, pa če bi jo prodali po ugodni ceni, potem sem kar zainteresiran!
Srečno! :D
franci1
GE: PGD Šentjernej
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a franci1 »

Običajno so vse 12 ali 24V in boš rabil usmernik.
To bi moral kot študent vedet. :lol: :roll:
Rok911

Odgovor Napisal/-a Rok911 »

Čeprou je mal offtopic pa useen to je Kia Cee'd SW (sporty wagon) se pravi gre za karavansko različico Kie Cee'd. To so novi avtomobili v Slovenski Policiji tako da jih bomo srečevali na cesti, imajo pa vgrajen 1.6 litrski štirivaljnik s 122 konjskimi močmi :wink:[/quote]

Cheeby, ne bo držalo. To vozilo je samo eno v slovenski policiji in je namreč testno vozilo, ki ga da zastopnik na 6 mesečno uporabo v policijo. Tako, da vsaj do naslednjega razpisa tega vozila ne bo ravno veliko videti na cestah.
Bomo pa od tega tedna naprej videvali 10 Škod Octavij Superb belo modrih s sistemom Provida-mobilni radar(!); 100 novih belo-modrih Škod Octavij Caravan -namesto Ford Focusov Caravan, ki jim je potekel najem; z decembrom pa tudi 25 belo modrih VW Tuareg in 40 Renault Master maric, ki bodo prvič bele z modrim dizajnom.

Tudi malo off topic, ampak mislim,da je zanimivo za širši krog vsaj zato, da boste pazili tudi na belo-modre Škode, ki vas lepo posnamejo in malce pokasirajo.

LP,
Policisti pravijo, da bo samo 1 Touareg za potrebe specializirane enote za nadzor meje in pa 2 Škodi Superb.
Uporabniški avatar
Indijanec
Kraj: Petišovci

Odgovor Napisal/-a Indijanec »

Rok911 napisal/-a:Policisti pravijo, da bo samo 1 Touareg za potrebe specializirane enote za nadzor meje in pa 2 Škodi Superb.
Rok911 verjemi Blisku, saj jih je očitno prav on izdelal :lol: :lol:
Zato upoštevaj njegov nasvet :lol: , bo cenejše za tebe in še marsikaterega sodobnega dirkača :!:

LP
volvo fh

Odgovor Napisal/-a volvo fh »

Zakaj rabjo pa 25Tuaregov :shock: Pomožnosti tiste z najmočnejšimi motorji pa najbolšo luksuzno opremo jao jao.... :roll:
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

volvo fh napisal/-a:Zakaj rabjo pa 25Tuaregov :shock: Pomožnosti tiste z najmočnejšimi motorji pa najbolšo luksuzno opremo jao jao.... :roll:
Predsedovanje EU se bliža.
Rok911

Po sedanjih postih ugotavljam, da se LED tehnologija ( kar se svetlobnih blokov tiče, v Sloveniji še ni prijela). Led opozorilne luči pa so že kar pogoste ( v maskah, ogledalih). Mislim, da je glavni vzrok cena, pa tudi ponudba ni zelo raznolika. Kaj pa vi menite?
Rok911

A ma to vozilo mogoče LED svetlobni blok na strehi al so stroboskopi?
viewtopic.php?t=5477&postdays=0&postorder=asc&start=165
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Zanima me, če je kakšno gasilsko vozilo v Sloveniji, ki ima samo LED luči (na strehi)?
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Odgovor Napisal/-a cheeby »

MarkoŠ napisal/-a:Zanima me, če je kakšno gasilsko vozilo v Sloveniji, ki ima samo LED luči (na strehi)?
ja, naš GVM ima na strehi LED svetlobni blok, ki ima vgrajene samo led luči, v sprednji maski pa imamo ravno tako led luči...

prilagam sliko...
Priponke
IMGP4994.JPG
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

MarkoŠ napisal/-a:Zanima me, če je kakšno gasilsko vozilo v Sloveniji, ki ima samo LED luči (na strehi)?
Takole so LED-luči testirali Ptujčani:
http://www.videogasilci.com/view_video. ... cbe40bee13
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Rok911

Všeč mi je, ker imajo novi policijski Superbi LED 3. GENERACIJE v maski, pa tudi zadaj. Super bi bilo, če bi se tudi "navadnim" policijskim osebnim vozilom vgrajevalo led diode v masko, je veliko bolje vidno, ko prihaja za teboj.
Blisk: kdaj lahko pričakujemo marice in pa Touarege in kakšno bodo imeli svetlobno opremo ( če ni skrivnost)?
blisk

Odgovor Napisal/-a blisk »

Rok911 napisal/-a:Všeč mi je, ker imajo novi policijski Superbi LED 3. GENERACIJE v maski, pa tudi zadaj. Super bi bilo, če bi se tudi "navadnim" policijskim osebnim vozilom vgrajevalo led diode v masko, je veliko bolje vidno, ko prihaja za teboj.
Blisk: kdaj lahko pričakujemo marice in pa Touarege in kakšno bodo imeli svetlobno opremo ( če ni skrivnost)?
Marice bodo prvič bele z modrimi nalepkami in bodo imele poleg standarnih rotacij na strehi tudi LED III generacije v maski. Na cesti bodo okoli 20.12.

Tuaregi bodo belo-modri vendar samo s svetlobnim blokom in ledicami v zadnjih vratih. Imeli bodo tudi snemljive mreže za vsa stekla. Predaja mislim, da 28.12.

LP,

Boštjan
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Odgovor Napisal/-a cheeby »

blisk napisal/-a:
Rok911 napisal/-a:Všeč mi je, ker imajo novi policijski Superbi LED 3. GENERACIJE v maski, pa tudi zadaj. Super bi bilo, če bi se tudi "navadnim" policijskim osebnim vozilom vgrajevalo led diode v masko, je veliko bolje vidno, ko prihaja za teboj.
Marice bodo prvič bele z modrimi nalepkami in bodo imele poleg standarnih rotacij na strehi tudi LED III generacije v maski. Na cesti bodo okoli 20.12.

Tuaregi bodo belo-modri vendar samo s svetlobnim blokom in ledicami v zadnjih vratih. Imeli bodo tudi snemljive mreže za vsa stekla. Predaja mislim, da 28.12.

LP,

Boštjan
Mene pa zanima zakaj se ne daje boljših blokov gor na streho? namreč ko primerjam naš blok na GVM in pa tistega na GVC, ki ima poleg rotacij tudi bliskavice (flash) se mi zdi, da je blok na GVM dost boljši, predvsem pa vidljivost v prometu itd...
sploh pa pri teh octavijah, ki jih imajo...to se skoraj nič ne vidi, se mi zdi, da je pametno v to vložit malo več denarja saj gre v nekem smilu tud za našo varnost...

Lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
blisk

Odgovor Napisal/-a blisk »

cheeby napisal/-a:
blisk napisal/-a:

LP,

Boštjan
Mene pa zanima zakaj se ne daje boljših blokov gor na streho? namreč ko primerjam naš blok na GVM in pa tistega na GVC, ki ima poleg rotacij tudi bliskavice (flash) se mi zdi, da je blok na GVM dost boljši, predvsem pa vidljivost v prometu itd...
sploh pa pri teh octavijah, ki jih imajo...to se skoraj nič ne vidi, se mi zdi, da je pametno v to vložit malo več denarja saj gre v nekem smilu tud za našo varnost...

Lp
Ker piše v razpisu rotacija, stroboskop ali led...

LP,

Boštjan
Odgovori