Sedaj je več jasnega !
Ko gre klic v sili v Ljubljano !?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Ko se je to meni naredilo, klic iz Kranja (samoinciativno, ko sem dobil IP telefon, sem šel preverjat, kako je s klicem iz Kranja, dobil sem tudi Ljubljanski center), sem zavrtel Siolovo telefonsko, povedal v čem je problem in da tako, pač ne more ostati in naslednji dan se mi je že po klicu na 112 oglasil operativec v ReCO Kranj.
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!
Odg: Ko gre klic v sili v Ljubljano !?
A vidiš Oskar, ko sem pa js o tem pisal pa mi nisi verjel, pa zardi tega sem potem drugič klical 113 ne pa 112Oskar napisal/-a:Danes sem izvedel , da se lahko tudi to zgodi. Gospod je klical iz Maribora na 112 in hotel povedati, da mu gori v stanovanju in je cela dnevna soba v dimu.
Klical je na navadni stabilni telefon.
Oglasil se mu je RECO Ljubljana
Šele po drugem klicu so uspeli nekako prevezat v Maribor !!
Ni potrebno razlagat da se intervencija zato zavleče za kar nekaj dragocenih minut.
Ali se to dogaja tudi drugod ?
Bil sem na RECO MB in mi povedo , da se je to že nekajkrat zgodilo in so operativci v centru na to že opozorili pristojne. Da ne govorimo o mobilnih operaterjih , kam šele tam potujejo klici v sili !![]()
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
S tem si zgolj izgubil nekaj časa in ob tem imel enako možnost, da dobiš 112 namesto 113, kot da ti klic na 112 leti nekam v drug konec Slovenije.rfireman napisal/-a:A vidiš Oskar, ko sem pa js o tem pisal pa mi nisi verjel, pa zardi tega sem potem drugič klical 113 ne pa 112Oskar napisal/-a:Danes sem izvedel , da se lahko tudi to zgodi. Gospod je klical iz Maribora na 112 in hotel povedati, da mu gori v stanovanju in je cela dnevna soba v dimu.
Ni potrebno razlagat da se intervencija zato zavleče za kar nekaj dragocenih minut.
Bil sem na RECO MB in mi povedo , da se je to že nekajkrat zgodilo in so operativci v centru na to že opozorili pristojne. Da ne govorimo o mobilnih operaterjih , kam šele tam potujejo klici v sili !![]()
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
Klici na 113 z novejšimi prenosnimi telefoni se sprejmejo na 112. Tako, da je vsako klicanje na 113 čista izguba časa. Četudi bi ti klic "zašel" v drugi center, te center, ki sprejem klic lahko v hipu preveže na pristojni center. Najbolj važno je, da znate komunicirati, to je povedati kaj se je zgodilo in kje, v kateri občini, potem bo operativec že vedel, da to ni v njegovi občini ampak skoraj verjetno v sosednji. Če se pa pogovarja tako, kot da bi moral operativec že pri razlagi, da se potrebuje pomoč, sam uganiti točno lokacijo in občino (včasih so klicatelji podzavestno prepričani, da če kliče iz določenega kraja, da morajo potem vsi ostali brez kakršnega koli pojasnila, točno vedeti, da klicatelj pa kliče iz svojega kraja. in ko ga vprašaš od kje kliče, pa dobiš poučen odgovor: z mobija), potem bosta potrebovala precj več časa, da bosta najprej pogruntala, da ta kraj ni v občini, katero center ne pokriva, potem bosta ugotavljala v kateri občini naj bi bila nezgoda in po dolgem času ugotovila, kam je potrebno prevezati klic. Malce me spominja na možakarja, ki mu je ponoči pri Tržiču na Gorenjskem zagorela žaga, pa je samo povedal po telefonu, "hitro hitro, gori žaga" in odložil telefon. K sreči se je v računalniku izpisala telefonska številka, ki je bila vpisana tudi v telefonski imenik, tako, da je bila pomoč gasilcev dokaj hitra.rfireman napisal/-a:A vidiš Oskar, ko sem pa js o tem pisal pa mi nisi verjel, pa zardi tega sem potem drugič klical 113 ne pa 112Oskar napisal/-a:Danes sem izvedel , da se lahko tudi to zgodi. Gospod je klical iz Maribora na 112 in hotel povedati, da mu gori v stanovanju in je cela dnevna soba v dimu.
Če pogledamo pri nas na Gorenjskem dobivamo večkrat klice mobijev iz Tuhinjske doline in pa tudi iz BTC v Ljubljani. Ampak pri dveh treh vprašanjih že veš, da je potrebno prevezati na center Ljubljana.
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!
A lahk malo bolj podrobno razložiš tole tvojo trditev, da klici na 113 se prevežejo na 112. Ko boš rabil policijo, bo pa kdo prišel
prostovoljci ali poklicni

rfireman, te popolnoma zastopim, da ne moreš obvladati nalog vseh drugih služb in sem prepričan, da svoje obvladaš do potankosti. Pač imajo določene službe, svoje določene delovne naloge, katere nekateri, ki ne vedo zanje o njih le ali ugibajo, ali se jim zdijo nepomembne. Taki pač smo ljudje. Za vsakega je njegova naloga najvažnejša in edina potrebna. Pač na srečo ni tako, zato se mi posvečamo le svojim nalogam o ostalih pa ne moremo in ne smemo soditi ali neupravičeno komentirati, ker jih ali ne poznamo, ali jih poznamo premalo. Prepričan sem, da malo humorja s tvoje strani ne škoduje pa tudi strani postanejo s tem malce manj strogo uradne in bolj privlačne.
Edina in prioritetna brezplačna telefonska številka klica v sili, ki jo morajo obvezno zagotoviti vsi ponudniki telefonskih storitev v EU je 112. Mobilnim operaterjem nikakor ni potrebno zagotoviti brezplačnih telefonskih klicev na 113, obvezno pa morajo zagotoviti klic na 112. To je že spoznalo kar nekaj imetnikov novejših serij GSM telefonov , ki so potrebovali policijo (tudi policaji sami), odtipkali 113 dobili pa ReCO. V ReCO moramo take klice sprejeti in jih posredovati na pristojna mesta. Operativci v ReCO pa točno vemo, kako izvesti naše delovne naloge, kdaj in zakaj aktivirati gasilce ali druge reševalne službe. Pač obstaja več reševalnih služb in več služb, ki ukrepajo za določene potrebe na svojih področjih. Torej, če nekdo rabi pomoč policije, v ReCO pa prejmemo njegov klic, potem točno vemo h komu ga prevezati in ne aktivirati. Kdo bo pa prišel, bodo pa policaji sami odločili. V glavnem, mobilnim operaterjem ni več potrebno omogočiti nobenega brezplačnega klica, razen klica v sili.
Edina in prioritetna brezplačna telefonska številka klica v sili, ki jo morajo obvezno zagotoviti vsi ponudniki telefonskih storitev v EU je 112. Mobilnim operaterjem nikakor ni potrebno zagotoviti brezplačnih telefonskih klicev na 113, obvezno pa morajo zagotoviti klic na 112. To je že spoznalo kar nekaj imetnikov novejših serij GSM telefonov , ki so potrebovali policijo (tudi policaji sami), odtipkali 113 dobili pa ReCO. V ReCO moramo take klice sprejeti in jih posredovati na pristojna mesta. Operativci v ReCO pa točno vemo, kako izvesti naše delovne naloge, kdaj in zakaj aktivirati gasilce ali druge reševalne službe. Pač obstaja več reševalnih služb in več služb, ki ukrepajo za določene potrebe na svojih področjih. Torej, če nekdo rabi pomoč policije, v ReCO pa prejmemo njegov klic, potem točno vemo h komu ga prevezati in ne aktivirati. Kdo bo pa prišel, bodo pa policaji sami odločili. V glavnem, mobilnim operaterjem ni več potrebno omogočiti nobenega brezplačnega klica, razen klica v sili.
Slipi hvala za pojasnilo, prvič sem slišal za to prevezovanje klicev, vem, da mora biti klic v sili brezplačen tudi mora biti omogočen, ko ni SIM kartice v telefonu.