Zaščitna obleka gasilca ob poplavah

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Sama Bristolka, pa tudi Devina obleka se je v Kropi dobro obnesla. Po celem dnevu dežja nisem bil pod obleko nič moker od dežja. Torej je obleka tudi v dežju dobro opravila funkcijo. Definitvno pa so škornji za odmet, saj sem imel pol Kroparice v njih in je podplat znotraj totalno zje***. Zato sem mnenja, da je gumi škorenj še zmerej najbolj idealna rešitev.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

LESCE2 napisal/-a: saj sem imel pol Kroparice v njih .
Druga polovica je pa naredila takšno opustošenje.

Tvoji škornji so super, Če bi jih imel še nekdo potem vode sploh nebi nič ostalo. :D :D :D
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

No toliko se govori okrog ribiških škornjev ali so vredu ali ne , da človek neveš kaj bi.Naj bo tako ali drugače ,mnenje tako ali drugo vseeno pa me zanima kaj je pri GZS tipizirano ,da lahko ubujemo v primeru poplave.In to kar je tipizirano sploh zadostuje za več urno delo v vodi ,da slučajno nisi premočen.
Osebno bi dejal ,da je za vodo gumi škorenj še vedno zakon.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec
Kraj: ob izviru Ljubljanice

Odgovor Napisal/-a prostovoljni gasilec »

toma napisal/-a: Osebno bi dejal ,da je za vodo gumi škorenj še vedno zakon.
Se strinjam, vendar dodajam še tole:

Tisti torek zvečer in ponoči sem v Železnikih imel obute Haix fire flash pro. Niso premočili niti kapljice. Tudi poleti letos med poplavo na Vrhniki sem menda eden redkih imel suhe noge.
Medtem so primerljivi izdelki domačih proizvajalcev skoraj vsi močno premočili oz. zamakali.

Na analizi intervencije Vrhniške poplave sem izpostavil problem primerne obutve za te vrste gasilskih posredovanj. Prisotnim tovarišem sem podal moje mnenje in moje izkušnje glede nošenja kvalitetne gasilske obutve ter ribiških gumi škornjev.
Menim, da je še kako pomembno za gasilca, da ima noge suhe čim daljši čas.

Rezultat tega je bil izraz nerazumevanja pov. GZ ter ciničen smeh večih tovarišev. Predvsem tistih, ki za svoje gasilsko aktivnost uporabljajo le gležnarje.

LP!
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Na takšnih poplavah kot so bile v Železnikih, kjer je voda nosila vse, so možna tudi presenečenja.
Moj škorenj popoldan!
Priponke
(1).JPG
Odgovori