Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Del naše enote je bil skupaj z našimi sosedi iz PGD Račeva poslan v od sveta odrezano Davčo. Najprej naj bi šli s helikopterjem vendar smo morali kasneje peš. S seboj smo vzeli opremo orodje, motrone žage, prvo pomoč ter pakete z najnujnejšo hrano za domače (v eni od hiš imajo tudi dojenčka).
Po prihodu v davčo smo imeli na razpolago opremo, ki smo jo prinesli s seboj ter mali traktorček s katerim smo izvajali odpravo posledic katastrofalnega neurja. Z nami je delovala ekipa tabornikov in člani enote reševalnih psov.

Glavna naloga poleg najnujneših del (ureditev notranjosti objektov, preusmeritev struge reke stran od hiš in podobno) je bila odpreti strugi prosto pot saj je billo pri bivšem mostu še veliko naplavin, ki bi ob vnovičnem močnem nalivu zopet ogrožala objekte.

Popoldne so se nam pridružili tudi gasilci iz Ljubljane pod vodstvom Tomaža (tom tom), ki so prav tako veliko prispevali za ureditev stanja.

Lahko povem, da nam je popoldne uspel preboj v Davčo po gozdni poti. In kmalu zatem se je začel do Davče prebijati bager, ki bo lahko veliko učinkoviteje odpravljal posledice. Prejšnja pot v Davčo bo po moje neprevozna še dolge tedne saj je popolnoma uničena.

Ko je terensko vozilo PGD Trnovo pripeljalo v Davčo je bilo veselje veliko. Danes naj bi bila v Davči vojska in mehanizacija in sanacija se vrši s polno paro.

Drugi del naše enote pa je deloval na racovniku v skladu s nalogami, ki so jim bile dodeljene.

Slik na žalost ni veliko. Smo pač veliko delali.

Pa še to.
Ljudje na tem koncu so iz železa. Ne stokajo. Hvaležni so za vse in vsako pomoč.
Priponke
IMG_9393_resize.JPG
IMG_9387_resize.JPG
IMG_9376_resize.JPG
IMG_9371_resize.JPG
IMG_9367_resize.JPG
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
man260
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a man260 »

Zbiljc napisal/-a:
man260 napisal/-a:Mi ( PGD Sovodenj) smo navrsti jutri. Se vidimo.
Tudi mi. A poveljnika boste sabo vzel :?:
Žal so nas preklicali za nedeljo in gremo v ponedeljek. Poveljnika verjetno ne bo.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

no, en kratek odlomek z članka, objavljen na spletnem delu.

Citiram:

Ogorčenost prebivalcev Železnikov nad medijskim poročanjem

Večina občanov Železnikov je s pomočjo prostovoljcev zelo zadovoljna, zato je jezna na četrtkova Trenja na POP TV, ko so nekateri gostje poskušali očrniti požrtvovalno delo gasilcev, vojakov in ostalih. Ljudje so v času oddaje, ki so jo snemali v improviziranem studiu v Železnikih, celo poskušali napasti gostji, ki sta po njihovem mnenju s svojim govorjenjem delali krivico prostovoljcem in škodo krajanom. O tem naj bi med drugim tekla beseda na ponedeljkovi novinarski konferenci, ki jo bo predvidoma sklical župan Prevc.

Celoten članek pa na povezavi:

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,241311

lp

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

V forumu Razno je odprta tema o poročanju medijev iz prizadetega območja, zato predlagam , da o tem ne pišemo več tukaj , ker bo postalo nepregledno.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Pero 72
Kraj: Poljanska dolina - Gorenja vas
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero 72 »

Janez Tratnik napisal/-a:Del naše enote je bil skupaj z našimi sosedi iz PGD Račeva poslan v od sveta odrezano Davčo. Najprej naj bi šli s helikopterjem vendar smo morali kasneje peš. S seboj smo vzeli opremo orodje, motrone žage, prvo pomoč ter pakete z najnujnejšo hrano za domače (v eni od hiš imajo tudi dojenčka).
Po prihodu v davčo smo imeli na razpolago opremo, ki smo jo prinesli s seboj ter mali traktorček s katerim smo izvajali odpravo posledic katastrofalnega neurja. Z nami je delovala ekipa tabornikov in člani enote reševalnih psov.

Glavna naloga poleg najnujneših del (ureditev notranjosti objektov, preusmeritev struge reke stran od hiš in podobno) je bila odpreti strugi prosto pot saj je billo pri bivšem mostu še veliko naplavin, ki bi ob vnovičnem močnem nalivu zopet ogrožala objekte.

Popoldne so se nam pridružili tudi gasilci iz Ljubljane pod vodstvom Tomaža (tom tom), ki so prav tako veliko prispevali za ureditev stanja.

Lahko povem, da nam je popoldne uspel preboj v Davčo po gozdni poti. In kmalu zatem se je začel do Davče prebijati bager, ki bo lahko veliko učinkoviteje odpravljal posledice. Prejšnja pot v Davčo bo po moje neprevozna še dolge tedne saj je popolnoma uničena.

Ko je terensko vozilo PGD Trnovo pripeljalo v Davčo je bilo veselje veliko. Danes naj bi bila v Davči vojska in mehanizacija in sanacija se vrši s polno paro.

Drugi del naše enote pa je deloval na racovniku v skladu s nalogami, ki so jim bile dodeljene.

Slik na žalost ni veliko. Smo pač veliko delali.

Pa še to.
Ljudje na tem koncu so iz železa. Ne stokajo. Hvaležni so za vse in vsako pomoč.

Janez vse pohvale, zanima me pa to kako to da je PGD Dobračeva vsak dan na terenu v Selški dolini?
Iz Železnikom sosednje občine Gorenja vas - Poljane pa so včeraj v štabu preklicali prihod 85 gasilcev iz 4 društev, ki bi prišli prvič na pomoč?
Kdo vas je aktiviral?
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Včaraj je bila v Kropi zaključena akcija gasilcev in gorskih reševalcev pri odpravljanju posledic poplav.
Na pomoč so prisokočili tudi gasilci iz občine Žirovnica in taborniki iz okolice Ljubljane. GARS Jesenice pa so nam posodili agreagt in 10 potopnih črpalk.

Kropa je približno očiščena, stanje se je skoraj noramliziralo.
Škoda je ogromna in se bo odpravljala še kar nekaj časa. Na srečo ni bilo nobenih človeških žrtev, sta jo pa skupila dva avtomobila in nekaj objektov, ki jih je spodjedlo. Seveda je uničena cesta skozi Kropo, vodovod in ostala infrastruktura.

Naj v informacijo povem, da smo imeli na območju občine Radovljica v torek, sredo in četrtek skupaj 106 intervencij, kar je več od letnega povprečja....

Bilo je veliko dela....

MEtod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
urbietorbi
Kraj: Monakovo

Odgovor Napisal/-a urbietorbi »

gasilec77 napisal/-a:Citiram:

Ogorčenost prebivalcev Železnikov nad medijskim poročanjem

Večina občanov Železnikov je s pomočjo prostovoljcev zelo zadovoljna, zato je jezna na četrtkova Trenja na POP TV, ko so nekateri gostje poskušali očrniti požrtvovalno delo gasilcev, vojakov in ostalih. Ljudje so v času oddaje, ki so jo snemali v improviziranem studiu v Železnikih, celo poskušali napasti gostji, ki sta po njihovem mnenju s svojim govorjenjem delali krivico prostovoljcem in škodo krajanom. O tem naj bi med drugim tekla beseda na ponedeljkovi novinarski konferenci, ki jo bo predvidoma sklical župan Prevc.
Nekateri bodo rekli, da sem nacionalist, nekateri, da sem šovinist, tretji bodo modro molčali... Nimam nič proti tujcem, še manj proti ženskam, sovražim pa ljudi, ki blebetajo neumnosti, s čimer povzročajo ogromno škodo soljudem, v konkretnem primeru-ljudem, ki jim nudijo prvo pomoč. Žalost... Za tisto bjontna gospo z "naglaskom" bo bolje, da se izseli iz Železnikov. Kolikor poznam Seučane, se tam (od prejšnjih Trenj) ne počuti več prijetno.
Izzy_Boy
GE: Ribnica
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a Izzy_Boy »

Evo ravnokar sem prišel iz akcije v Železnikih. Ljudje so res reveži, nekateri so ostali brez stanovanja, nekateri brez avta, nekateri celo brez ceste do hiše! Če ne vidiš tega stanja v živo,rečeš tistemu kar vidiš po TV...burek!!

še nekaj slik avtomobilov, seveda kar je ostalo od njih!

BUS
Slika

BUS 2
Slika

Xsara
Slika

Alfa 166 (usnjeni sedeži 8) )
Slika

Polo
Slika

Golf5-1
Slika

Golf5-2
Slika

Passat- motor
Slika

R Clio novi model
Slika

...in zmagovalec med lowrider-ji...

Audi A3

Slika

lp Izzy
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Pohvala vsem sodelujočim! Vsaka čast fantje in dekleta GASILCI!!
Žal se sam nisem mogel udeležiti akcije na klatero je šlo tudi naše društvo. Zanima me pa sledeče: Ali je bila prisotna CZ s svojimi dvigali, katere je na veliko razstavlja v Gornji radgoni na sejmu. Kolikor vem ne, saj so zato tu gasilska dvigala.
Hvala za informacijo
Uporabniški avatar
urbietorbi
Kraj: Monakovo

Odgovor Napisal/-a urbietorbi »

Danes sem govoril z enimi policaji in so rekli, da jih na Selškem dežura že "malo morje". Marhovinarji in razni voluharji naj bi začeli "napadati" "prostostoječa" vozila in ostal inventar.
Žalstno, ampaka resnično!
rok č
Kraj: Tam kjer se Pohorje vidi

Odgovor Napisal/-a rok č »

Mi se tudi pravkar vrnili z železnikov. Bili smo na območju zdravstvenega doma, desni breg reke. Škoda je ogromna. Slike še sledijo jutri.
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

a to si napisal za CZ
rok č
Kraj: Tam kjer se Pohorje vidi

Odgovor Napisal/-a rok č »

Ne zakaj? Tam je bila naša mariborska gasilska regija.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Tudi sam sem bil v soboto v Železnikih in v Davči. Moram reči, da me je kljub temu, da sem pripravljen na razdejanje še vseeno presenetilo kakšno uničujočo moč ima lahko narava. Srečno vsem na terenu in LP.
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Uroš a imate kaj slik vi?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.