Nesreče v cestnem prometu!
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
@gasilec77
edina razlika v tem primeru je , da bi naj imeli poklicni več "kilometrine" za sabo glede odnosa z mediji. Druga pa v tem, da prostovoljec se vrne domov/na delo, medtem ko ima poklicni vsaj 15min časa v izmeni, da sestavi solidno izjavo.
Se strinjam s tabo. Če si dovolj sposoben za posredovanje informacij, lahko to počneš že na terenu, za ostale (žal) je boljše da so tiho (in podajo izjavo naknadno).
Njabolj važno je seveda uspešno opravljeno delo (ne vidim kaj ima to zveze z dajanjem izjav ? ne spreminjajte teme pogovora!). Samo danes živimo v kapitalizmu. Si že kdaj zbiral denar za kakšno gasilsko stvar ? Si se pogovarjal z negasilci o gasilski dejavnosti ? Potem ko je pa treba kaj novega nabavlat, pa javnost pluva po nas, vemo kakšno je javno menje o nas...
Malo si poglejte severjnake, pa druge "bolj" razvite države, kakšen odnos imajo do gasilstva. Sigurno ni to samo zaradi tega ker dobro opravljajo delo (tako kot mi), ampak ker je sodelovanje z javnostjo in mediji na drugem nivoju...
@mihec.D
Zato pa se poda izjava v celoti, se zahteva da se je ne montira, oz v nasprotnem primeru, se zahteva popravek montaže ter javno opravičilo...
(povej koliko povprečnih državljanov zna razbrat posnetek od montaže, med vožno v avtu ko posluša radio ? v spominu jim je ostalo : gasilci, zmeda in panika, res lepo
)
@jdrozg
Se popolnoma strinjam s tabo! Če si že ne morate privoščiti neke osebe za stike z javnostjo (ki jo v današnjem času mora imeti vsaka resna firma) potem si vsaj vzamite čas pa preštudirajte kaj boste rekli.
LP
edina razlika v tem primeru je , da bi naj imeli poklicni več "kilometrine" za sabo glede odnosa z mediji. Druga pa v tem, da prostovoljec se vrne domov/na delo, medtem ko ima poklicni vsaj 15min časa v izmeni, da sestavi solidno izjavo.
Se strinjam s tabo. Če si dovolj sposoben za posredovanje informacij, lahko to počneš že na terenu, za ostale (žal) je boljše da so tiho (in podajo izjavo naknadno).
Njabolj važno je seveda uspešno opravljeno delo (ne vidim kaj ima to zveze z dajanjem izjav ? ne spreminjajte teme pogovora!). Samo danes živimo v kapitalizmu. Si že kdaj zbiral denar za kakšno gasilsko stvar ? Si se pogovarjal z negasilci o gasilski dejavnosti ? Potem ko je pa treba kaj novega nabavlat, pa javnost pluva po nas, vemo kakšno je javno menje o nas...
Malo si poglejte severjnake, pa druge "bolj" razvite države, kakšen odnos imajo do gasilstva. Sigurno ni to samo zaradi tega ker dobro opravljajo delo (tako kot mi), ampak ker je sodelovanje z javnostjo in mediji na drugem nivoju...
@mihec.D
Zato pa se poda izjava v celoti, se zahteva da se je ne montira, oz v nasprotnem primeru, se zahteva popravek montaže ter javno opravičilo...
(povej koliko povprečnih državljanov zna razbrat posnetek od montaže, med vožno v avtu ko posluša radio ? v spominu jim je ostalo : gasilci, zmeda in panika, res lepo
@jdrozg
Se popolnoma strinjam s tabo! Če si že ne morate privoščiti neke osebe za stike z javnostjo (ki jo v današnjem času mora imeti vsaka resna firma) potem si vsaj vzamite čas pa preštudirajte kaj boste rekli.
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Vse skupaj je zaplavalo v napačne vode! Mene je zanimal samo potek akcije, NE pa izjave ki so jih dali v javnosti!
pa še to: posnetek ki ste ga slišali ni bil od povelnika ampak od dispečerja saj so ga iz Radia C**** klicali kaj je narobe (ne za javno izjavo) in nesramno zmontirali!
Na koncu pa je res Repor. Mil. samo en komičen lik, ki zadevo napihne!
To je od mene! Ampak to ni namen te teme! Moral sem pa pokomentirat!
LP
pa še to: posnetek ki ste ga slišali ni bil od povelnika ampak od dispečerja saj so ga iz Radia C**** klicali kaj je narobe (ne za javno izjavo) in nesramno zmontirali!
Na koncu pa je res Repor. Mil. samo en komičen lik, ki zadevo napihne!
To je od mene! Ampak to ni namen te teme! Moral sem pa pokomentirat!
LP
Pero napisal/-a: edina razlika v tem primeru je , da bi naj imeli poklicni več "kilometrine" za sabo glede odnosa z mediji. Druga pa v tem, da prostovoljec se vrne domov/na delo, medtem ko ima poklicni vsaj 15min časa v izmeni, da sestavi solidno izjavo.
Njabolj važno je seveda uspešno opravljeno delo (ne vidim kaj ima to zveze z dajanjem izjav ? ne spreminjajte teme pogovora!). Samo danes živimo v kapitalizmu. Si že kdaj zbiral denar za kakšno gasilsko stvar ? Si se pogovarjal z negasilci o gasilski dejavnosti ? Potem ko je pa treba kaj novega nabavlat, pa javnost pluva po nas, vemo kakšno je javno menje o nas...Malo si poglejte severjnake, pa druge "bolj" razvite države, kakšen odnos imajo do gasilstva. Sigurno ni to samo zaradi tega ker dobro opravljajo delo (tako kot mi), ampak ker je sodelovanje z javnostjo in mediji na drugem nivoju...
@mihec.D
(povej koliko povprečnih državljanov zna razbrat posnetek od montaže, med vožno v avtu ko posluša radio ? v spominu jim je ostalo : gasilci, zmeda in panika, res lepo)
@jdrozg
LP
Še zmeraj nisi odgovoril na vprašanje, če si kdaj bil v "priliki", da so ti na hitro pomolili mikrofon pred usta, in si odgovarjal oz. podajal informacijo o poteku dela. Jaz jo sem, in verjemi, da ni prijetno. Da pa bi rekel, da naj počakajo, da si grem pripravit, in se na pamet naučim deklamacijo, da bom zdeklamiral pesmico, pa je drug problem.
Kot sem poudaril v debelem tisku, pa ti lahko povem, in odgovorim, da sem bil v primeru v vlogi, pogovora, in urejanja glede nabav vozil, ki so presegala vrednost čez starih 35.000.000,00 SIT. Govoril in predstavljal sem zadeve kakor gasilcem,in negasilcem, pa ne samo 1x. Veliko krat sem agrumentiral stvari ljudem, ki niso "gasilci" zato se mi zdi, da je ta tvoja izjava brezpredmetna, če sem kdaj delal kaj takega ali ne. Glede izjave ti povem, da DA, sem podajal izjave, informacije, kaj, kako, zakaj smo to naredili. Pa priznem, da ni bila izjava ali informacija "popolna", kakor ti pričakuješ, da se podajajo. V tej temi sem končal debato, v upanju, da boš, ko boš ti pooblaščena oseba, a boš dajal komentarje, in izjave, da bo vse brez napak, in panike, kot se je nehote pripetilo po tvojem zavedanju, da se to nebi smelo zgodit POKLICNIM gasilcem.
glede napisanega kaj si repriciral mihecu, in jdrozgu, pa te vprašam, kdaj, in kako bi imel vodja intervencije čas, da bi si pripravil potek pogovora, in čas za podajanje izjave oz. informacije, glede na to, da si povedal, da se je to dogajalo med ali po intervenciji. Obljubim pa, da ko bom primoran podajat izjavo ( upam, da ne), da bom premislil v roku 21 dni, in izjavo sestavil in jo podal vašemu "reporter milanu"
Aja, pa to sem ti komentiral, kot poklicni gasilec z nekaj kilometrine
lp
Dušan
če pa te še kaj zanima, pa dejva po ZS!
Vedno pričakuj nepričakovano!
Zanima me kako je zgledal dogodek v resnici?Na cesti v Trebnjem med tovarno Trimo in Velikim Gabrom so se v četrtek po 18. uri zvrstile kar tri prometne nesreče, od tega ena z lažjo telesno poškodbo. Vzrok za vse tri nesreče je bil isti: razlita nafta na cesti. Po sledeh izlite nafte na cesti so policisti kmalu prišli do povzročitelja oziroma voznika tovornjaka, ki ni vedel, kaj se dogaja. Izkazalo se je namreč, da je med vožnjo čez železniške tire priklopnik tovornjaka, ki je namenjen prevozu osebnih vozil, zadel ob tire, pri čemer se je odtrgal pokrov za odtekanje usedlin iz rezervoarja za gorivo. Po poročanju gasilcev je izteklo toliko nafte, da so morali prostovoljni gasilci iz Trebnjega, Ponikve, Velike Loke in Šentlovrenca sprati skupaj 20 kilometrov cest - tudi nekatere lokalne. (tp)
Zato naprošam naj komentirajo samo ta dogodek.