Tenična pomoč-pa naj še kdo reče da je naš sistem optimalen
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
No Marko si se le oglasil!
Daj napiše še tem fantom, ki skoz omenjajo občino in župana, kako poteka postopek pridobitve koncesije, kdo je odgovoren za reševanje pri prometnih nesrečah, kdo financira nabavo orodja in podobno?
Občina sklene pogodbo za tehnično reševanje z društvom, ki ima iz strani dražave koncesijo. Z financiranjem ter nabavo opreme pa nima nič!
Daj napiše še tem fantom, ki skoz omenjajo občino in župana, kako poteka postopek pridobitve koncesije, kdo je odgovoren za reševanje pri prometnih nesrečah, kdo financira nabavo orodja in podobno?
Občina sklene pogodbo za tehnično reševanje z društvom, ki ima iz strani dražave koncesijo. Z financiranjem ter nabavo opreme pa nima nič!
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Saj nihče ne govori o pridobitvi koncesije. Debata se je začela zaradi tega, ker so področja določenih koncesionarjev preveč oddaljena od njihovega mesta. S tem so posledično bolj ogroženi udeleženi v nesrečah.PIPIKA13 napisal/-a:No Marko si se le oglasil!
Pa še to. Ali lahko napišeš za katere ceste pa ima koncesionar podpisano pogodbo? Državne, lokalne ..?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Kje si pa to pobralaPIPIKA13 napisal/-a:Občina sklene pogodbo za tehnično reševanje z društvom, ki ima iz strani dražave koncesijo. Z financiranjem ter nabavo opreme pa nima nič!
Če ima župan kaj pameti in je ČLOVEK, kateremu ni vseeno za svojega občana, bo zagotovil pomoč "svoje" domače osrednje enote, država pa mu tako ali tako "da" zraven koncesionarja.
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Po letu 2001 je postopek pridobitve koncesije enak kandidaturi za predsednika severnih kornatov. Poglejte samo primer Slovenskih KonjicPIPIKA13 napisal/-a:No Marko si se le oglasil!
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Prebral sem tole vsebino ( vse poste ne do potankosti
), pa ne začetku zasledil, oprema in koliko to stane!?
Stane, stane, ampak opreme je v RS dovolj in še malo za rezervo - razen če jo Strojani niso pobasali in prodali
; ki pa na žalost stoji in nabira prah v Rojah, uporabila pa se bo, če bo katastrofa
Hotel sem samo izpostaviti, da bi slovenski gasilci lahko bili na račun države dosti bolje opremljeni, ampak žal ima CZ prednost - po kakšnem ključu, pa presodite sami, jaz namreč ne vem niti mi ni jasno!
Odzivnosti v poklicnih enotah so več kot primerne, področje ki ga pokrivajo, pa je večkrat neprimerno - po oddaljenosti namreč. Da se kdaj pa kdaj zgodi, da ne zapelješ na pravo cesto, je žal resnično, za koga tudi tragična posledica, ampak kriv ni negdo na Re-CO, ne dispečer v enoti, ne gasilci v kamionih. Pri vsej tehnologiji, ki je trenutno na voljo, včasih na žalost "sfali" kakšna cesta.
Najboljše je, da nekdo od prisotnih pride nasproti in te pripelje do kraja, kar pa se ne zgodi niti v 1%
Zakaj pa negdo nekoga ne aktivira,češrav je znano, da bo do prihoda reševalnih ekip preteklo kar nekaj časa, je pa vprašanje za višje inštance, ki pa bojo očitno spale še nekaj časa na nevem kakšnih lovorikah.
Stane, stane, ampak opreme je v RS dovolj in še malo za rezervo - razen če jo Strojani niso pobasali in prodali
Hotel sem samo izpostaviti, da bi slovenski gasilci lahko bili na račun države dosti bolje opremljeni, ampak žal ima CZ prednost - po kakšnem ključu, pa presodite sami, jaz namreč ne vem niti mi ni jasno!
Odzivnosti v poklicnih enotah so več kot primerne, področje ki ga pokrivajo, pa je večkrat neprimerno - po oddaljenosti namreč. Da se kdaj pa kdaj zgodi, da ne zapelješ na pravo cesto, je žal resnično, za koga tudi tragična posledica, ampak kriv ni negdo na Re-CO, ne dispečer v enoti, ne gasilci v kamionih. Pri vsej tehnologiji, ki je trenutno na voljo, včasih na žalost "sfali" kakšna cesta.
Najboljše je, da nekdo od prisotnih pride nasproti in te pripelje do kraja, kar pa se ne zgodi niti v 1%
Zakaj pa negdo nekoga ne aktivira,češrav je znano, da bo do prihoda reševalnih ekip preteklo kar nekaj časa, je pa vprašanje za višje inštance, ki pa bojo očitno spale še nekaj časa na nevem kakšnih lovorikah.
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice
Enostavno kar se tiče tehničnega reševanja bi to delo prepustil koncesionarjem kajti iskušnje delajo svoje (pa to ne pomeni da se bojim teh. reševanja), samo bi se mi pa zdelo pošteno od reco da aktivira lokalno društvo (pa tudi če samo gledajo, a jeb... ga šola je šola) in tako bi se lahko kaj naučili in v naslednjih situacijah marsikaj rešili (z opremo ali brez). V kriznih trenutkih so minute za ponesrečence zelo dolge in teške. Kot je negdo rekel, da že veliko pomeni, da si tam za tolažbo da so reševalci na poti.
Izkušnje so pa le izkušnje. Kar pri društvih 1. kategorije primankuje. In na tem bi bilo potrebno delati da se to spremeni. Lahko bi bila prostovoljna udeležba oz. dnevno ali tedensko bivanje v poklicni enoti za nabiranje izkušenj. Če bi to bilo izvedljivo bi bilo to več kot zadovoljivo.
lp Sebastjan
Izkušnje so pa le izkušnje. Kar pri društvih 1. kategorije primankuje. In na tem bi bilo potrebno delati da se to spremeni. Lahko bi bila prostovoljna udeležba oz. dnevno ali tedensko bivanje v poklicni enoti za nabiranje izkušenj. Če bi to bilo izvedljivo bi bilo to več kot zadovoljivo.
lp Sebastjan
Ker se je zopet zgodila prometna nesreča na avtocesti med Tepanjem in Dramljami točneje na viaduktu Škedenj sem se malo poigral z Google earth - om. Prišel sem do zanimivih številk kar še enkrat potrjuje naš sistem da je v pi... oz da se nekateri vodilni na določenih področjih sploh ne ganejo in stvari uredijo.
Na prvi sliki boste videli pot ,ki jo morejo opraviti Pgd Zreče do intervencijskega mesta.
Na drugi sliki pa je narisana intervencijska pot Pgd Konjice od orodišča do intervencijskega mesta.
Videli boste rezultate v kilometrih in razlike,ki nastanejo ,če sistem ni postavljen oz načrtovan po predpisih kot se spodobi v smislu zagotoviti ponesrečencem čim hitrejšo kvalitetno in strokovno pomoč.
Presodite sami je naš sistem optimalen ali ne!!!!
A se more res kakšno življenje ugasnit preden bodo spoznali ,da so si zatiskali oči ????
Na prvi sliki boste videli pot ,ki jo morejo opraviti Pgd Zreče do intervencijskega mesta.
Na drugi sliki pa je narisana intervencijska pot Pgd Konjice od orodišča do intervencijskega mesta.
Videli boste rezultate v kilometrih in razlike,ki nastanejo ,če sistem ni postavljen oz načrtovan po predpisih kot se spodobi v smislu zagotoviti ponesrečencem čim hitrejšo kvalitetno in strokovno pomoč.
Presodite sami je naš sistem optimalen ali ne!!!!
A se more res kakšno življenje ugasnit preden bodo spoznali ,da so si zatiskali oči ????
Moje mnenje je,da nimajo gasilci PGD Zreče kaj iskati na avtocesti.Za posredovanja prevozijo teritor sosednje občine,ki je tudi koncesionar da lahko sploh pridejo na avtocesto.
To je skakanje v zelnik,vsega pa so krivi ljudi ki vršijo aktiviranje torej center.Pa tudi na spinu sem zasledil,da vašega društva sploh niso aktivirali kar je absurdno dejanje.
Mislim,da ni smiselno aktivirati koncesionarja,ki je oddaljeno cca. 10km od avtoceste.Ampak najbližjega ki je oddaljen cca. 2km.Za živlenja so nujne vsake sekunde ter metri.
To je skakanje v zelnik,vsega pa so krivi ljudi ki vršijo aktiviranje torej center.Pa tudi na spinu sem zasledil,da vašega društva sploh niso aktivirali kar je absurdno dejanje.
Mislim,da ni smiselno aktivirati koncesionarja,ki je oddaljeno cca. 10km od avtoceste.Ampak najbližjega ki je oddaljen cca. 2km.Za živlenja so nujne vsake sekunde ter metri.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
To center sploh ni kriv, oni imajo tak plan, in po njem se morajo ravnati! Tudi "dispečerji", so tam samo v službi in se morajo ravnati po navodilih, oz. po direktivah!gasilec colly napisal/-a:.
To je skakanje v zelnik,vsega pa so krivi ljudi ki vršijo aktiviranje torej center.
Pred leti nazaj, se je tudi pripetila prometna nesreča, kjer sta trčila tovorno vozilo, in osebni avto, pa imamo mi ( ljutomer) do kraja nesreče cca. 5 km, gasilska enota iz Ptuja pa cca 30, pa so bili obveščeni gasilci iz Ptuja. Pa tu ni bil ReCO nič kriv, kriv je sistem, in tisti, ki so ta plan naredili.
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
No, od časa do časa je potrebno na GZ prevetriti plane alarmiranj, jih posodobiti in po potrebi spremeniti. Potem bo 112 alarmiral po tem, novem planu.
Za take primere nealarmiranja, kot je bilo že napisano, pa vam lahko "pomaga" tudi župan, s katerim se morate zmeniti in mu predataviti problematiko. Veliko je odvisno tudi od občinskega poveljnika, ki je ponavadi tudi svetovalec župana za požarno varnost in druge gasilske zadeve.
Je pa verjetno vsako okolje specifika, župani pa ljudje z vsemi vrlinami in napakami. Nekje je tak način "upalil", drugje spet ne. Ali je tako prav, je pa že drugo vprašanje. Je pa ČUDNO, da se moramo gasilci sami "puliti", če hočemo hitreje pomagati soljudem.
Za take primere nealarmiranja, kot je bilo že napisano, pa vam lahko "pomaga" tudi župan, s katerim se morate zmeniti in mu predataviti problematiko. Veliko je odvisno tudi od občinskega poveljnika, ki je ponavadi tudi svetovalec župana za požarno varnost in druge gasilske zadeve.
Je pa verjetno vsako okolje specifika, župani pa ljudje z vsemi vrlinami in napakami. Nekje je tak način "upalil", drugje spet ne. Ali je tako prav, je pa že drugo vprašanje. Je pa ČUDNO, da se moramo gasilci sami "puliti", če hočemo hitreje pomagati soljudem.
Kot že v kakšni drugi zadevi ( nezavarovani prehodi železniških tirov ) se mora res zgoditi najhujše ..... verjemite, da bomo v očeh ljudi krivi mi, gasilci. Kdo pa ve, kako imamo urejeno alarmiranje.erno napisal/-a:Presodite sami je naš sistem optimalen ali ne!!!!
Zgodi se tudi nam:
pred kratkim na prometno s smrtnim izidom naše enote Center ni klical, pa smo hitro dobivali vprašanja, kaj dela GZ Trbovlje pri nas in kje smo bili mi. Saj razlagaš, ampak .... počasi imaš dovolj.