Lep pozdrav!!
V imenu gasilcev mladincev iz Malečnika bi vas še 1x prav lepo pozdravil!
Vprašali bi vas, če vete kakšni so kaj časi na državnih tekmovanjih in pike na štafeti.
Upam pa tudi da nam bote lahko dali še kakšne napotke za tekmovanje (prvič se bomo udeležili državnega tekmovanja)!
Hvala v imenu mladincev iz Malečnika, v naprej za odgovore in LP!
A ne zategnete cevi s ključem do konca? Verjetno samo malo z roko, da je hitreje, a ne?
Pri suhi izvedbi vaje z MB, je potrebno zategovati "s ključi" in ne z roko. Ponavadi C1 in V1 zategneta "na prvo" koliko pač gre in to skoraj nikoli ni čisto do konca. Odvisno od opreme in ekipe seveda.
alexxx napisal/-a:
2. Ko neseta vodarja sesalni cevi, ali gresta z njima lahko kar čez MB (v1 pred njo in v2 za njo) ali morata iti okoli nje?
Da se še jaz tu malo oglasim!
V knjigi piše "Obe cevi preneseta poševno v desno, pri tem mora biti V-1 spredaj."
To pomeni, da morata iti preko motorke in ne da lahko gresta!
Če tako ne preneseta se oceni kot Nepravilno delo - 10 negativnih točk.
"Poševno v desno" je tudi, če gresta okoli MB. V knjigi ne piše, da morata čez MB. Če gremo že v podrobnosti, bi potem moralo pisati, da "preneseta pod pravim kotom, glede na smer odvzema vode oz. smer napada" in bi to pomenilo, da morata obvezno čez MB.
Spet sem tle : ali mora biti pri spajanju sesalnih cevi kompletna cev v zraku, ali je dovolj da so samo spojke. Pri nas se namreč cevi preveč ukrivijo in so na sredini še vedno na tleh, medtem ko držijo cevarji in vodarji spojko par cm nad tlemi.
Hvala in LP
Alex
silvo_korez napisal/-a:Ne!!! Pa tudi če bi tak ne bi nič profitiral, prej obratno
Bi profitiral - pri nas je namreč V1 vedno pri trojaku pred V2 in če bi medtem spel ročnik, mu ne bi bilo treba na koncu, ko V2 že pride do njega in bi tako tudi prej ukazal vodo.
alexxx napisal/-a:Spet sem tle : ali mora biti pri spajanju sesalnih cevi kompletna cev v zraku, ali je dovolj da so samo spojke. Pri nas se namreč cevi preveč ukrivijo in so na sredini še vedno na tleh, medtem ko držijo cevarji in vodarji spojko par cm nad tlemi.
Hvala in LP
Alex
alexxx napisal/-a:Spet sem tle : ali mora biti pri spajanju sesalnih cevi kompletna cev v zraku, ali je dovolj da so samo spojke. Pri nas se namreč cevi preveč ukrivijo in so na sredini še vedno na tleh, medtem ko držijo cevarji in vodarji spojko par cm nad tlemi.
Hvala in LP
Alex
V zraku morajo biti samo spojke.
Tako tudi mi delamo (to sem videl tudi pri vas ), ampak nam ena druga desetina govori da je to narobe, zato tudi še enkrat sprašujem. In kako vam je šlo na tekmovanju? Mi imamo v soboto občinsko, kjer bomo tudi prvič nastopili na tekmovanju - ekipo smo sestavili šele letos, ampak že delamo konstantno pod 50 sekundami, sem pa tja tudi blizu 40. Kar v redu, za občinski nivo mislim da smo najboljši.
LP,
Alex
Malo sem pogledal razpis za državno in je predviden termin konec aprila!! Meni se zdi to odločno prerano. Nimamo vsi možnosti priprav v zaprtih prostorih (upam da bomo to letos uredili), zunaj je pa še prehladno, pa dež je pogost.. vsaj vsi poznamo rek aprilsko vreme...
Kdaj približno bo jasno kje bo državno? Mislim da rok za prijavo poteče konec septembra...
kakšni so bili kaj rezultati po regijah? Komu se je uspelo kvalificirat na državno po regijah? In komu se je zalomilo?
iz Bele krajine smo "napredovali": članiA: Lokvica, Petrova vas, Kot Brezje. članiB: Štrekljevec, Semič, Lokvica 2... Pri članih a so bili časi prvih treh med 40 in 50, če se še prav spomnim...
iz podravske regije vem da so se pri članah A kvalificirali Tinje in mi-Kebelj, za tretjega žal nevem. pri B, pa šmartno na pohorju, kebelj b ter oplotnica..