Kaditi prepovedano!!!

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

uros11 napisal/-a: Glede še nekatere primerjave o delu v talilnicah in podobnih obratih se pa to ne more primerjat ker v ta obrat gre vsak prostovoljno in se zavesno odloči da bo tam delal (denar)! Ko pa grem jaz v gostilno na malico (kar je pač nujno) mi pa eden smrdi z cigaretami!
Ja bogi revček, prav prisiljen si da greš v gostilno, kjer je iber zakajen. Imaš pa zaj*** šefa, če ti ukaže kam moraš na malco. Če se ne motim, je prejšnji zakon govoril da mora imeti vsak gostinski obrat z hrano prostor za nekadilce...

Pa da ne bomo spet dolgovezili...ja, jaz nekadilce popolnoma razumem da se strinjate z zakonom, ker je kajenje škodljivo, pri vsej stvari me moti prepoved. Sam sem nehal kadit, ampak ne morjo politiki v imenu nekadilcev in v imenu zdravja narest biznis z kadilskimi komorami. Zakaj še ni mogoče kupit komor? Zakaj bojo šele jeseni na voljo? Skratka ena cela polomija je tale zakon!
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

trevor napisal/-a:
uros11 napisal/-a: Glede še nekatere primerjave o delu v talilnicah in podobnih obratih se pa to ne more primerjat ker v ta obrat gre vsak prostovoljno in se zavesno odloči da bo tam delal (denar)! Ko pa grem jaz v gostilno na malico (kar je pač nujno) mi pa eden smrdi z cigaretami!
Ja bogi revček, prav prisiljen si da greš v gostilno, kjer je iber zakajen. Imaš pa zaj*** šefa, če ti ukaže kam moraš na malco. Če se ne motim, je prejšnji zakon govoril da mora imeti vsak gostinski obrat z hrano prostor za nekadilce...

Pa da ne bomo spet dolgovezili...ja, jaz nekadilce popolnoma razumem da se strinjate z zakonom, ker je kajenje škodljivo, pri vsej stvari me moti prepoved. Sam sem nehal kadit, ampak ne morjo politiki v imenu nekadilcev in v imenu zdravja narest biznis z kadilskimi komorami. Zakaj še ni mogoče kupit komor? Zakaj bojo šele jeseni na voljo? Skratka ena cela polomija je tale zakon!

Če malo prebereš poste nazaj vidis kaj sem pisal in tudi opisal problem starega zakona! Tudi primer o malicah!

Zakaj biznis z kadilnicami???
A je gostinec prisiljen kupiti kadilnico??
Ni!
Torej ni nobenega biznisa!
Saj to niso nalepke za avte ki smo jih morali kupiti!!

ŠE enkrat, kadilci kadite tako da ne bo nikogar oviralo in bo vse lepo in prav!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

uros11 napisal/-a:
trevor napisal/-a:

Če malo prebereš poste nazaj vidis kaj sem pisal in tudi opisal problem starega zakona! Tudi primer o malicah!

Ni!

Zakaj bi v lokalu, ki je last kadilca moral tko kadit da se ne ovira nekadilcev? Tud jaz sem že parkrat napisal; nekadilci imajo problem z kadilci in ne obratno, zato naj grejo kadilci tja kamor jim paše - če se seveda tako odloči lastnik lokala. Kot gostinec ne smeš imeti lokala za kadilce - a je to fer Uroš? Po starem zakonu si lahko imel lokal za nekadilce, sedaj ga pa ne moreš imeti za kadilce.

Aja, pa po moje bi ti lažje našel nezakajen prostor, kot pa delavec drugo službo, da bi se izognil svinjarijam, ki jih vdihava...

Pa brez zamere...
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

trevor napisal/-a:
Zakaj bi v lokalu, ki je last kadilca moral tko kadit da se ne ovira nekadilcev? Tud jaz sem že parkrat napisal; nekadilci imajo problem z kadilci in ne obratno, zato naj grejo kadilci tja kamor jim paše - če se seveda tako odloči lastnik lokala. Kot gostinec ne smeš imeti lokala za kadilce - a je to fer Uroš? Po starem zakonu si lahko imel lokal za nekadilce, sedaj ga pa ne moreš imeti za kadilce.

Aja, pa po moje bi ti lažje našel nezakajen prostor, kot pa delavec drugo službo, da bi se izognil svinjarijam, ki jih vdihava...

Pa brez zamere...
Ni nobene zamere to je konstruktivna debata!
Ne vem ali si prebral primerjavo z glasbo!
to je enaka stvar!
Je pac tako da so kadilci v manjsini in se morajo pač oni prilagajat nekadilcem!
Tako je na žalost!
Ali na sreco kakor za koga!
To je pač pereč problem, ker je pac zakon prizadel določeno populacijo in so sedaj nekateri uzaljeni!
Kar se pa gostincev tiče pa vse gledajo samo in samo skozi denar!!!
Ker se ne sme kaditi so avtomatsko ob določen promet!
Nihče mi pa de bo rekel da zakon ni vsaj malo pripomogel k zdravju!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

trevor napisal/-a:
uros11 napisal/-a:
trevor napisal/-a: Ja bogi revček, prav prisiljen si da greš v gostilno, kjer je iber zakajen. Imaš pa zaj*** šefa, če ti ukaže kam moraš na malco. Če se ne motim, je prejšnji zakon govoril da mora imeti vsak gostinski obrat z hrano prostor za nekadilce...

Ni!

Pa brez zamere...
Kdo je lastnik lokal sploh nima nobene zveze, lahko je kadilec, nekadilec, Slovenec Rom, ali pa musliman! Kako in pod kakšnimi pogoji lahko obratujejo gostinjski obrati in družbe imaš določeno v najmanj 5 zakonih. Lastnik lokala tudi ne more določit kje bo kdo sedel, poznam mnogo nekadilcev, ki jih dim ne moti in zato so do sedaj sedeli v prostoru za kadilce! In tudi to ni res, da gostinci ne bodo mogli imet lokalov za kadilce. V lokalu bo lahko še vedno prostor za kadilce, ki bo moral bit hermetično zaprt in imeti ustrezno odvajanje dima, zaenkrat so to še škatlaste kadilnice, ki po mojem mnenju res niso humane, čez čas pa bodo tako opremljeni tudi določeni prostori v lokalu.

Pa nekadilci sploh ne morejo imet težave z kadilci, ker nismo v enakvrednem položaju (in prav je da nismo!) Mislim, saj ne živimo na Marsu, imamo neke vrednote, tako kot homoseksualna zveza ne more bit enakopravna klasični, tako, kadilec ne more bit enakvreden nekadilcu. Sej to si nisem jaz zmislil, ampak že vrabci na strehah čivkajo da je tako!
Vsi vemo kaj je dobro in kaj ne, država je pa tukaj, da za tisto kar ni dobro določi še globe, če je potrebno.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Matr danes sem pozabil jt na deci rdečega. Zakon je prišel v veljavo ravno, ko sem šel na dopust in bi bilo res zanimivo jt malo povohati lokale. :)

Drugače pa zakon podpiram...v svoji mladosti sem kdaj tudi sam kakšnega počikal. Danes pa sem mnenja kot nekateri že pred mano... morda se tukaj še najbolj strinjam z Micko. Kajenje je razvada in tukaj ni debate. Nihče se ni rodil s čikom v ustih in če se je zanj odločil, potem ne vem zakaj bi se morali umikati nekadilci. Pa niti ni problem samo v tem dimu, ki ga vsi vdihavamo, ampak tudi v kilah pralnega praška, ki ga trošimo dnevno, da operemo vse cote, ker smo šli na en kofe, nazaj pa prišli ko prekajene klobase.Pa ne mi nakladat zdej z lokali kjer se ne kadi, ker je jasno koliko in kateri lokali to običajno so. Prvič jih je malo, običajno gre za slaščičarne,ipd. in drugič navadno v njih ne najdeš svoje družbe. Sploh pa ne igra vloge, ker kot sem rekel nekadilci smo bili vrsto let "posiljeni" s cigaretnim dimom pa kakorkoli obrnemo. In če mora kdo biti izločen, so to kadilci. Nikomur ni treba zapreti lokala...bo pač postavil kadilnico. Pred leti smo se šli ločevanje na kadilce in nekadilce in na koncu je vse izpadlo spet za kadilce. Tako, da skrajni čas, da se je uvedel zakon-ker pri nas res nič ne drži, dokler te orng ne useka po denarnici.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
BivšiGasilec

Odgovor Napisal/-a BivšiGasilec »

Joj, kako ste ubogi kadilci, da vas tako ponižujejo, diskriminirajo, šikanirajo, zapostavljajo...

Sam sem kadilec, vendar popolnoma podpiram zakon, ker vem, kako je kajenje lahko moteče za tiste, ki ne kadijo.
Kadim pač doma oz. na prostem, pa še takrat se umaknem nekadilcem.
Zakaj bi nekoga obremenjeval z dimom, če ga to moti?
Podobno bi bilo, če bi vam nekdo pod nos tiščal nekaj, kar vam neznosno smrdi.

Sicer pa... zakon je zakon in treba ga je spoštovati. Pika.
Odgovori