trevor napisal/-a:uros11 napisal/-a:trevor napisal/-a:
Ja bogi revček, prav prisiljen si da greš v gostilno, kjer je iber zakajen. Imaš pa zaj*** šefa, če ti ukaže kam moraš na malco. Če se ne motim, je prejšnji zakon govoril da mora imeti vsak gostinski obrat z hrano prostor za nekadilce...
Pa da ne bomo spet dolgovezili...ja, jaz nekadilce popolnoma razumem da se strinjate z zakonom, ker je kajenje škodljivo, pri vsej stvari me moti prepoved. Sam sem nehal kadit, ampak ne morjo politiki v imenu nekadilcev in v imenu zdravja narest biznis z kadilskimi komorami. Zakaj še ni mogoče kupit komor? Zakaj bojo šele jeseni na voljo? Skratka ena cela polomija je tale zakon!
Če malo prebereš poste nazaj vidis kaj sem pisal in tudi opisal problem starega zakona! Tudi primer o malicah!
Zakaj biznis z kadilnicami???
A je gostinec prisiljen kupiti kadilnico??
Ni!
Torej ni nobenega biznisa!
Saj to niso nalepke za avte ki smo jih morali kupiti!!
ŠE enkrat, kadilci kadite tako da ne bo nikogar oviralo in bo vse lepo in prav!
Zakaj bi v lokalu, ki je last kadilca moral tko kadit da se ne ovira nekadilcev? Tud jaz sem že parkrat napisal; nekadilci imajo problem z kadilci in ne obratno, zato naj grejo kadilci tja kamor jim paše - če se seveda tako odloči lastnik lokala. Kot gostinec ne smeš imeti lokala za kadilce - a je to fer Uroš? Po starem zakonu si lahko imel lokal za nekadilce, sedaj ga pa ne moreš imeti za kadilce.
Aja, pa po moje bi ti lažje našel nezakajen prostor, kot pa delavec drugo službo, da bi se izognil svinjarijam, ki jih vdihava...
Pa brez zamere...
Kdo je lastnik lokal sploh nima nobene zveze, lahko je kadilec, nekadilec, Slovenec Rom, ali pa musliman! Kako in pod kakšnimi pogoji lahko obratujejo gostinjski obrati in družbe imaš določeno v najmanj 5 zakonih. Lastnik lokala tudi ne more določit kje bo kdo sedel, poznam mnogo nekadilcev, ki jih dim ne moti in zato so do sedaj sedeli v prostoru za kadilce! In tudi to ni res, da gostinci ne bodo mogli imet lokalov za kadilce. V lokalu bo lahko še vedno prostor za kadilce, ki bo moral bit hermetično zaprt in imeti ustrezno odvajanje dima, zaenkrat so to še škatlaste kadilnice, ki po mojem mnenju res niso humane, čez čas pa bodo tako opremljeni tudi določeni prostori v lokalu.
Pa nekadilci sploh ne morejo imet težave z kadilci, ker nismo v enakvrednem položaju (in prav je da nismo!) Mislim, saj ne živimo na Marsu, imamo neke vrednote, tako kot homoseksualna zveza ne more bit enakopravna klasični, tako, kadilec ne more bit enakvreden nekadilcu. Sej to si nisem jaz zmislil, ampak že vrabci na strehah čivkajo da je tako!
Vsi vemo kaj je dobro in kaj ne, država je pa tukaj, da za tisto kar ni dobro določi še globe, če je potrebno.