Ni prevoza na tekmovanje

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

lukec napisal/-a:Men se pa zdi, da je tukaj pomembno tudi to al to pravilo, da se gasilsko opremo ne uporablja v "zasebne" namene, velja za vse člane al so nekateri, za katera ta pravila ne veljajo. In potem se pojavijo razni mulčki, ki se z gasilskimi avti vozijo naokoli (verjetno da šarmirajo dekleta ali za čisto zabavo), nekateri uporabljajo gasilski dom za rojstnodnevne zabave itd. Če so že pravila, morajo biti jasna oz napisana in veljati za vse, brez izjem.

Ja in kdo bo to določil kaj so to "zasebni nameni"
Jaz ti v vsakem zasebnem namenu, lahko najdem tudi mnogo stvari, ki so še kako dobrodošle za društvo.Pa smo spet na začetku \:D/
Kolikor vem je celo v PGS napisano, da lahko člani v okviru PGD uresničujejo tudi lastne interese.

Hočem samo povedat, da imajo vsake oči svojga malarja in da si vsak interpretira pravila po svoje!
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Če se ne morete dogovorit, je najbolje da naložite opremo na avtobus, lahko pa greste tudi na štop.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Nikakor ne bi šel na tekmovanje. Gre res za interes društva, in lahko bi bili veseli, da vi hočete it tja.
Mamo pri nas podobne primere, npr. imamo 4 veziste, "tastar" ne pusti, da bi se še kdo drug kaj naučil, zadnjič smo nameravali nekam it, pa so se zadnji trenutek odločili, da ga rabijo. Glede takih stvari tudi meni zavre, ampak, ko eksplodira, eksplodira in potem so najraje vsi tiho in vsi samo gledajo v tla.
Imeli boste občni zbor, takrat se izjanite z vsem, sigurno bo bolje, ko bo to slišala "cela" vas in še kak višji predstavnik gasilske organizacije v vašem okraju. Jaz pravim tako, če ne gre drugače, pa v javnost dat take stvari, naj jim bo nerodno in naj se kesajo potem
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Uuu, Zbiljc zdej si pa zadel v osje gnezdo!
Nekaj podobnega kar si ti predlagal , sem jaz naredil v svojem društvu, ker mi je res "eksplodiralo"! Lahko ti povem, da ljudje niso gledali v tla in da je prišlo celo tako daleč, da so bili nekater pripravljeni braniti svoje položaje in nedelo celo s pestmi :punch:
In potem so me še 1 teden, prepričevali da društvene nepravilnosti ne smemo prat pred drugimi, da sem naredil veliko škodo društvu in bla bla bla, same bedarije :crazy:

Tko da jaz bi bil bolj previden pri teh stvareh :-k
kr en

Odgovor Napisal/-a kr en »

Če je tako, da se bi v tem primeru gasilsko vozilo uprabljalo v zasebne namene.Se tudi prostor v gasilskem domu( žurke,rojstni dnevi...)ne sme uporabljati v zasebne namene,kot tudi komplet klopi,(za privat žur doma)če si bi en od članov društva ga hotel sposoditi.

Pravila naj veljajo potem za vse enako, ne samo za ene člane.
To morate uvesti.
Uporabniški avatar
baraba

Odgovor Napisal/-a baraba »

" hec " smatram da veš da se vsako umazano perilo opere doma in se ga ne nosi k sosedom. ???
:smackbottom:

Ne vem sicer kako izgleda v tvojem društvu, samo če postavimo v prakso to tvoje (odstavljanje povelnika, precednika, ...) boš zamenjal popolnoma ves kader in kot vidim pripadaš mlajši generaciji gasilcev in si verjetno želiš mlado vodstvo. Kako bodo potem to sprejeli starejši. Po moje se bi pojavila razdvojenost in bilo bi še slabše.
Če si to uporabil v svojem društvu tako kot si opisoval, upam da sem zadel razmere v tvojem društvu.

Se pa popolnoma strinjam da ne dobijo avta za dirkanje nej grejo na avto štop.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ne baraba niti približno nisi zadel razmer v mojem društvu.
Ampak, da ne bomo zašli iz teme ti bom to pojasnil na zs. OK!
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

hec napisal/-a:Uuu, Zbiljc zdej si pa zadel v osje gnezdo!
Sem ga danes spet, pa me je biti gasilec kar malo minilo. Vedno vsi vse vejo, potem pa ok. Se ne mislim več udeleževat raznih stvari kar se dogajajo pri nas. Eni smo delali, drugi te rihtajo. Potem pa še ne narediš pravilno. V redu, drugič bodo sami, brez mene in še koga drugega. Grem pa rajš v sosednje društvo, mogoče bo tam drugače :oops:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

lep pozdrav

moje mnenje je neglede na to, da ne poznam neposrednih razmer v vaših društvih takšno FANTJE naj gredo na tekmo in glede na to, da so višje kategorizirana enota, ki ima več vozil in mislim, da GVM-ja nebodo bistveno pogrešali tri dni.
Če so fantje zagreti za gasilsto (VSAK JIM ČAST) in tekmovanje, potem si zaslužijo da izkoristijo prijetno z koristnim.

Samo podvprašanje kaj pa, ko se pelje mladino na morje ali na kakšen večdnevni izlet, ali se bo najemalo kombije, če v društvu stoji vozilo (v tem primeru celo več in nebi bistveno vpilivalo na pripravljenost enote).

Druga stvar je takšna, da na našem koncu ne smeš iz občine brez dovoljena župana ali občinskega poveljnika (gasilska vozila). Ali je pri vas tudi tako?
Uporabniški avatar
J.J.
GE: GE RTV-SLO
Kraj: Lavrica

Odgovor Napisal/-a J.J. »

Mene pa zanima v primeru, da na večdnevni izlet odide desetina A članov, kako bi to vplivalo na operativno sposobnost? Pri nas bi se to poznalo.
Glede kombija, vsaka čast fantom da so pripravljeni tekmovat, jaz bi jim ta kombi dal na uporabo pa čeprav za en teden. saj imajo v društvu še dve vozili.

LP Janez
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Če bi pri nas odšla res cela A desetina na izlet, mi sploh nebi imeli več operativne sposobnosti.
Par "vezistov" pač ne moreš štet med operativce, če pa ogenj gasijo z besedami :prepir:
ognjeni1

Odgovor Napisal/-a ognjeni1 »

hec napisal/-a:Če bi pri nas odšla res cela A desetina na izlet, mi sploh nebi imeli več operativne sposobnosti.
Par "vezistov" pač ne moreš štet med operativce, če pa ogenj gasijo z besedami :prepir:
heh se podpišem pod to.

Pri nas pa obstaja drug problem in sicer smo društvo I. kat. in imamo v domu le eno vozilo GV-V1. Na tekmovanja nas včasih peljejo z tem vozilom, čeprav je to edino v našem društvu. Pri nas je to navada tudi v sosednjih društvih v občini in sosednjih občinah, kjer pač ni drugih vozil kot po eno, na lastne stroške pa ni nikomur za hodit in pokrivat interesov društva, čeprav se parkrat odpravi desetina z dvema osebnima voziloma na le te. Opravimo okoli 15 tekmovanj letno.
Zaradi tega se velikokrat pogovarjamo o nakupo GVM, vendar društvo trenutno ne doseže take finančne naložbe.
Zanima me, če gremo v lastno nabavo GVM ali nam bi GZ pomagala finančno pri registraciji in vzdrževanju? kakšne so izkušnje iz tega pri drugih društvih po Sloveniji

LP Borut
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Kar sami si kupite vozilo za tekmovanje.

Fantje. Poglejte v statut društva in boste videli za kaj ste ustanovljeni. ZA tekmovat ali za pomagat ljudem? Ne ga biksat no.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Janez Tratnik napisal/-a:Kar sami si kupite vozilo za tekmovanje.

Fantje. Poglejte v statut društva in boste videli za kaj ste ustanovljeni. ZA tekmovat ali za pomagat ljudem? Ne ga biksat no.

Čaki mal tale je pa bosa! Ali si se ti mogoče že rodil z ročnikom v roki?
Očitno nekateri vse znajo in rešujejo (brez treninga in vaj)
Fantje ne me "basat" če nisi v stalnem pogonu, potem si na požarišču 0 :sleeping:
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Kaj pa operativne vaje in izobraževanje za specialnosti? :roll:

Na tekmovanju se ne navadiš na IDA in pristope k notranjem napadu. Če pa se kdo "ohranja v pogonu" zgolj z dirkami, potem se pa bojim, da bo požarišče pri takemu le še pogorišče... :oops:

Vsaka čast za teh 15 tekmovanj na leto, ampak ali vam je tega res treba? Vsi vemo, da take stvari niso zastonj, sploh če greste na lastne stroške. Pa dobro, nisem jaz poklican, da bi vam pridigal, zgolj vaša stvar. Vam pa po kategorizaciji GVM-1 ne pripada, zato si ga boste morali nabaviti sami, kot je že Janez napisal... :wink:
Odgovori