Državno tekmovanje 2007-2008

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Bojjan

Odgovor Napisal/-a Bojjan »

alexxx napisal/-a: 2. Ko neseta vodarja sesalni cevi, ali gresta z njima lahko kar čez MB (v1 pred njo in v2 za njo) ali morata iti okoli nje?
Da se še jaz tu malo oglasim!

V knjigi piše "Obe cevi preneseta poševno v desno, pri tem mora biti V-1 spredaj."

To pomeni, da morata iti preko motorke in ne da lahko gresta!

Če tako ne preneseta se oceni kot Nepravilno delo - 10 negativnih točk.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ne. Nič ne piše, da jih morata prenesti poševno v desno v ravni liniji, niti ne pod kakšnim kotom. :lol:
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

olimpijada

Odgovor Napisal/-a mirank »

Mene pa zanima kakšni so pogoji za uvrstitev na olimpiado? Koliko vem je ena možnost preko pokalnega, druga pa preko državnega...
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Re: olimpijada

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

mirank napisal/-a:Mene pa zanima kakšni so pogoji za uvrstitev na olimpiado? Koliko vem je ena možnost preko pokalnega, druga pa preko državnega...
Najprej je državno, potem pa kvalifikacije. Za državno velja tole:
Državno gasilsko tekmovanje bo izvedeno v letu 2008. Tekmovanja se bodo lahko udeležile tekmovalne enote, ki so v posameznih tekmovalnih kategorijah zasedle na regijskih gasilskih tekmovanjih prva tri mesta, tekmovalne enote, ki so na regijskih gasilskih tekmovanjih dosegle predpisano normo in tekmovalne enote, ki so dosegle prva tri mesta v seštevku pokalnih tekmovanj 2005, 2006 in 2007.
LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mirank

Kaj na državno peljejo samo prva tri mesta ali norma? Recimo: si celo leto najboljši na regionalnem nivoju, na regijskem se pripeti razpeta spojka in 10 mesto in nič od prvih treh mest. Je kakšna možnost da ob takem razpletu prideš na državno (wild card organizatorja :wink: )?

...upanje umira zadnje...
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

mirank ti povem iz prve roke, da ni možno....to se je nam zgodilo na regijskem tekmovanju letos - namreč razpel se je sesalni vod in edino kar ostaja je optimizem za naslednje leto.

lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
mirank

Saj sm si mislil. Mi imamo glavni cilj letos uvrstitev na državno! Imamo pa fobijo pred razpadom sesalnega voda! Česar smo se najbolj bali na občinskem, kjer smo bili brez konkurence! In ko vajo narediš 26 sekund hitreje od vseh ostalih in da se ne bi uvrstil naprej... saj izgubiš voljo do "življenja"...
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

mirank napisal/-a:... In ko vajo narediš 26 sekund hitreje od vseh ostalih in da se ne bi uvrstil naprej... saj izgubiš voljo do "življenja"...
Tako hudo se pa zaradi dirk tudi ni treba gnati in obremenjevati.
Konec koncev pa so to le dirke.

Nočem vam zbijati volje in morale, ampak, kaj pa to, da si "prvi na vasi" sploh prinaša koristnega ... :roll:
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
mirank

Hja...
Mi smo na začetku imeli vse skupaj zato da smo tekmovanje fajn zapili (ko smo delali več kot minuto). S časom pa prideš do bolj tekmovalnega pristopa, ker želiš čim boljši rezultat... ...in ker nam konkurenca v občini ne predstavlja izziva, smo šli letos v pokalno... in šele tam vidiš kaj fanti delajo... (seveda tudi punce)

PS:
Tomkat napisal/-a:...kaj to, da si "prvi na vasi" sploh prinaša koristnega ... :roll:
hm... večno čast in slavo? :wink:
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

mirank: hja bolj kot se boste bali "razpada sesalnega voda" prej se vam bo zgodilo. Tudi mi smo imeli v glavah nek "strah" pred zieglerjevimi sesalnimi cevmi - v društvu imamo rosenbauerjeve in dokler nismo sami pri sebi razčistili, da niso važne cevi nikoli nismo mogli doseči časa, ki smo si ga želeli.

lp AleŠ
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

mirank napisal/-a:
PS:
Tomkat napisal/-a:...kaj to, da si "prvi na vasi" sploh prinaša koristnega ... :roll:
Ccc ccc,ccc..... :oops: :oops: kaj pa še delate razen dirkanja? aja..... zapijete....
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

mirank napisal/-a:Hja...
Mi smo na začetku imeli vse skupaj zato da smo tekmovanje fajn zapili (ko smo delali več kot minuto). S časom pa prideš do bolj tekmovalnega pristopa, ker želiš čim boljši rezultat... ...in ker nam konkurenca v občini ne predstavlja izziva, smo šli letos v pokalno... in šele tam vidiš kaj fanti delajo... (seveda tudi punce)

PS:

to sem mislil... Ccc ccc ccc... :oops: :oops:.. Pa še klanjali se Vam bodo v vasi.
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
mirank

SUXic napisal/-a:hja bolj kot se boste bali "razpada sesalnega voda" prej se vam bo zgodilo. ... dokler nismo sami pri sebi razčistili, da niso važne cevi nikoli nismo mogli doseči časa, ki smo si ga želeli.
S tem se pa močno strinjam. Nam se je letos enkrat razpel in je takoj strah večji, da se ponovi... :oops:
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

Pri samem spajanju more prit do nekega "zaupanja", če se lahko tako izrazim. Tu je kar dosti v psihi. Če se ti ne "razleti" na vajah, moraš bit samozavesten, da se ti tudi na tekmovanju ne bo. Če pa se ti na vajah kar pogosto razleti, pa... :?
Uporabniški avatar
mirank

PGD Žižki napisal/-a:Pri samem spajanju more prit do nekega "zaupanja", če se lahko tako izrazim. Tu je kar dosti v psihi. Če se ti ne "razleti" na vajah, moraš bit samozavesten, da se ti tudi na tekmovanju ne bo. Če pa se ti na vajah kar pogosto razleti, pa... :?
Se strinjam! Ima pa naš V1 rahel strah pred vezanjem, ker se je sesalna cev, medtem ko je vezal, odpela in ga poškodovala po glavi! Na srečo je imel med vajo čelado, ki je preprečila kakšno razbito arkado!

Je pa res da je tega že par let in od takrat se med vajah zelo redko odpne, mogoče prvi mesec vaj v novi sezoni...
Odgovori