Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Mene pa zanima, za kakšno napako naj bi šlo :?:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

Janez Koncilija napisal/-a:Mene pa zanima, za kakšno napako naj bi šlo :?:

LP

Janez 8)
Vajo smo delali 2x. Prvič je šlo za to, da naj C2 pri zadnjem spajanju ne bi stal razkoračeno (čeprav v 2 letih take napake še ni dobil), drugič pa je šlo za to, da bi naj V1 spojil ročnik k cevi, še preden je odpel cevni nosilec (tudi te napake na nekaj sto urah vaj in nevem koliko tekmovanjih še nihče ni videl ali dosodil- ker pač vedno tako dela, da ga odpne).

Pa saj mogoče res ni bilo vredu, sem pa že prej omenil, da nam je bilo vse skupaj malce čudno oz. da nas je bolj motilo to, da so sodniki na ta način zaščitili favorizirano ekipo.

Pa saj ni kake panike 8)

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

PGD Žižki napisal/-a:Vajo smo delali 2x. Prvič je šlo za to, da naj C2 pri zadnjem spajanju ne bi stal razkoračeno (čeprav v 2 letih take napake še ni dobil), drugič pa je šlo za to, da bi naj V1 spojil ročnik k cevi, še preden je odpel cevni nosilec (tudi te napake na nekaj sto urah vaj in nevem koliko tekmovanjih še nihče ni videl ali dosodil- ker pač vedno tako dela, da ga odpne).

Pa saj mogoče res ni bilo vredu, sem pa že prej omenil, da nam je bilo vse skupaj malce čudno oz. da nas je bolj motilo to, da so sodniki na ta način zaščitili favorizirano ekipo.

Pa saj ni kake panike 8)

Lep pozdrav
Ne gre za paniko :D , je pa prav, da se kakšna reč napiše, tudi s tega se da kaj naučiti, pa tudi sodniki bodo pri svojem delu malo bolj pazljivi.

Sem prav te dni na tečaju za sodnike omenil neko sojenje, ki mi še po tolikih letih ne gre iz glave. Sodnik si je namreč (prav tako zaradi favoriziranja svoje ekipe) privoščil dosoditi napako C1, ki naj bi po njegovem pripenjal ventilno vrv na košaro v vodi. Seveda te napake ni bilo, kar je bilo lepo zabeleženo na posnetku, ki pa, to moram opozoriti, ni merodajen.

Ker pa je šlo za očitno kršitev, se tega le ni dalo spregledati, in napako je bilo seveda potrebno zbrisati.

Pri vas je zadeva seveda težje dokazljiva, treba pa je dopustiti možnost, da je C2 res naredil napako, saj so bili sodniki pred letošnjimi testiranji posebej opozorjeni na postavitev C2 pri spenjanju zadnje cevi, stati mora namreč razkoračeno v namišljenem podaljšku cevi, tu pa marsikoga unese, saj se že pripravlja na prevzem ključa od V1 in je kaj hitro iz linije.

Za V1 bi moral pa videti, ve pa najbolje sam.

Kajti roko na srce (tudi sam sem tekmovalec), ko posameznik naredi napako, presneto dobro ve, da jo je naredil. Če je fer, jo bo tudi priznal, če ni, so pa vsega krivi sodniki.

Iz zgoraj opisanega primera pa moram žal potrditi, da se včasih zgodi tudi to.

Tu pa bi se morala izkazati funkcija nadzornika ocenjevanja, ki bi moral takšne primere evidentirati, v primeru ponavljajočih kršitev pa sodnika odstraniti s proge.

A toliko daleč še nismo.

Pa uspešno tekmovanje v bodoče :D .

LP

Janez 8)
Rdeca strela

Odgovor Napisal/-a Rdeca strela »

evo jaz mam eno vprašanje,zadnjič smo se udeležili kot gledalci pokalnega tekmovanja,ki je blo v slov. bistrici,zanima me pa naslednje:
ali se vodarja lahko pri spajanju sesalnega voda pomikata poljubno,ali morata obvezno prestapljati (upam da veste kaj mislim) :oops: za cevarja vem da se morata pri vsaki spojki obrnit,za vodarja mi pa ni jasno,ker so skoraj vse ekipe delale tako da sta se vodarja pomikala brez prestaplanja sesalnih cevi :roll: mam pa tud posnetke od treh ekip ki so tako delale,pa niso dobili kaz. točke?? :?
hvala za odg. :wink:
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Če misliva isto potem DA :lol:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Ali znamo tekmovati?
Včeraj je potekalo območno tekmovanje Mariborske regije v Šentilju oziroma v GZ Slovenske Gorice.
Kot predsednik ocenjevalne komisije pri starejših gasilcih nisem dobil nobenega podvprašanja glede sojenja in mojih odločitev.
Dobil pa sem precej kritik in podvprašanj o udeležbi ekipe, ki je prišla na regijsko tekmovanje iz GZ, ki ni izvedla tekmovanja.
Omenjena ekipa se je udeležila tekmovanja sosednje GZ, ki pa ni v naši regiji (nevem v kateri konkurenci in s kom) ter prišla k nam na višji nivo.
Pri nas je dosegla prvo mesto in se uvrstila na državno tekmovanje. Oškodovali so pa četrouvrščeno ekipo, ki je vseskozi tekmovala z nami v Mariboru.
Pa vendar, če bi tekmovali na našem tekmovanju GZ in se z našimi uvrstili na regijsko in naprej na državno bi bilo normalno.
To se mi pa ne zdi prav! Saj ne moreš izbirati tekmecev za uvrstitev v višji nivo, če so kriterij zveza in regija.
Kaj mislite ostali predvsem tisti ki bolje poznate pravila in razne pravilnike?
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Mislim da bi moral Janko Drozg kot predsednik ocenjevalne komisije kar lepo z imenovanjem poimenovat društva.
Tisto ki je bilo odškodovano in tisto ki je kršilo.
Naj se ve da je nekdo nekaj nardil narobe- morda člane tega društva zapeče vest da so uvrščeni na nepravi način in bodo sami vplivali na svoje vodstvo da se sestanejo z oškodovanci ter vrnejo lovoriko in prepustijo sedeže ki potujejo na državno tistim ki so si to zares zaslužili.
No vsaj lepo in prav bi bilo tak...... :!:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
tinček
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tinček »

Mislim,da desetina,ki se ne udeleži občinskega ali pa GZ.neizpelje tekmovanja nima pravice nastopat na regijskem tekmovanju.
DREVO BREZ KORENINE JE KOT GASILCI BREZ

MLADINE
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Menim, da ni pravilno da se ekipa uvrsti na regijsko prek tekmovanja v sosednji GZ. (sploh pa ne, ker ni v vaši regiji) :oops:
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

pozdrav...
Zanimam me, če je dovoljeno da vodarja odložita najprej desno sesalno cev! Kolikor vem v knjigi piše da morata najprej odložit levo! Sami nameravamo preiti na ta način, pa nismo čisto prepričani o njeni "legalnosti". Je pa res, da v pokalnem tekmovnju tako dela kar nekaj ekip... Kako je s tem?[/b]
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Predlagam ti, da zamenjaš knjižico, saj v trenutno veljavni (2003) ni navedeno iz katere roke morata odložiti katero cev.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Rdeca strela napisal/-a:ali se vodarja lahko pri spajanju sesalnega voda pomikata poljubno,ali morata obvezno prestapljati :
Vodarja morata obvezno prestopati, razen V2 pri prvem spoju.

LP

Janez 8)
Rdeca strela

Odgovor Napisal/-a Rdeca strela »

zakaj potem na pokalnem tekmovanju skoraj nobena malo bolša ekipa ne prestaplja,mam tud posnetke kjer se lepo vidi da se ne prestaplja za to napako pa jim sodniki sploh ne sodijo nepravilnega dela :oops: :oops:
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

Rdeca strela napisal/-a:zakaj potem na pokalnem tekmovanju skoraj nobena malo bolša ekipa ne prestaplja,mam tud posnetke kjer se lepo vidi da se ne prestaplja za to napako pa jim sodniki sploh ne sodijo nepravilnega dela :oops: :oops:
So se pač "tako zmenil" :evil: . Mogoče pa nisi ti to vredu videl. Z "neprestpljanjem" niti ne pridobiš na času, glede na to, da se morata cevarja obračat.

Je že res, da so nekatere ekipe dokaj zaščitene pri sodnikih, ampak težko verjamem, da bi spregledli tako "očitno" napako.
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

Zaščitenost gor ali dol. Če ti na kakem večjem tekmovanju dosodijo napako, si jo verjetno 100% tudi naredil! Na kakem vaškem tekmovanju pa bojo neizkušeni sodniki prej kaj spregledali kot pa dosodli napako!
Odgovori