PA smo prestali včerajšni dan. Vreme nam je dobro služilo, vzdušje v ekipah je bilo fantastično, natrenirani smo bili, in tako smo se zjutraj podali na tekmovališče. Po prvih videnjih je bilo zaznat da bo to eno izmed ušpešnih tekmovanj saj je vse potekalo ok. Nato nastopijo naše desetine lepo po vrsti PIONIRKE - PIONIRJI - MLADINCI !!
Nato pa nesreča,- naša pionirka pri štafeti skoči na gred katero mora preteči, se ji zdrsne ter prav pošteno in grdo pade po gredi in na tla, vendar punca ve da je iz RAČKEGA TESTA se pobere gre na začetek ter pravilno premaga še 1x oviro ter seveda preda štafetno palico naslednji.
Pionirke štafeto končajo tako kot treba, vendar naša MONIKA skupi poškodbo kolene, in ko jo prinesemo izven tekmovališča, zaprosimo organizatorja za PRVO POMOČ naši tekmovalki.
Ja pride ena TETA oblečena vse v ČRNO, jo malo potipa in neve več kako naprej in kako zdaj. Na malo močnejše posredovanje z glasom mene in našega poveljnika da naj ji priskrbi vsaj kakšne obhladke , pa nastane panika ker ne ve kaj sploh zmočit in kje. Končno iz svoje torbe( ki pa ni bila nikoli torba Nujne medicinske pomoči ) privleče 2 papirnata robca in se poda na pionirsko progo v vedra zmakat robce in jih nato naši MONIKI nekako položi na nogo. Takrat je bilo za nas ki delamo z otroci dovolj te

,,strokovne pomoči,,

in pokličemo rešilno vozilo ter Moniko odpeljemo v bolnico na rentgen kjer se ji ugotovi močan udarec ter narahlo natrgane in pretegnjene vezi.
PA se sedaj sprašujem:
ALI NI ORGANIZATOR DOLŽAN PRISKRBET STROKOVNE MEDICINSKE EKIPE IN REŠEVALNEGA VOZILA KI BI DEŽURALA NA KRAJU SAMEM CEL ČAS TEKMOVANJA
Ker vem da ta forum berejo tudi veljaki GZ MARIBOR upam da bo kdo kaj povedal v njihov zagovor.
Kolegi - kako pa je to urejeno pri vas. Morda niste o tem nikoli razmišljali kakor tudi jaz nisem ker nisem rabil teh uslug. Včeraj pa se je poškodovala naša pionirka in šele tedaj spoznaš kako potrebna je služba PRVE MEDICINSKE POMOČI na kraju samem
Moj zaključek bi bil tak - ko v bodoče ne vidim reševalnega vozila in medicincev na tekmovališču samem se ne podam na progo tekmovat. Ali sem preveč samostrog do sebe in svojih ekip???
O rezultatih pa bom govoril kasneje ko si pridobim 100% podatke, da koga ne užalimin jih potem dobim po....