Tekmovanje GZ Maribor

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Tekmovanje GZ Maribor

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Jutri v soboto 2.6. in nedeljo 3.6.bo v Mariboru na Poljanah potekalo gasilsko tekmovanje.
V soboto ko tekmuje mladina naj bi bil začetek okrog 9 ure, zadnji pa naj bi se na progo podali okoli 11.30 ure.
V nedeljo ko pa tekmuje starosta gasilstva pa se vse začne ob 8 uri konča pa ob .......??????? ( kdo ve kdaj )

Rezultate bomo objavili naknadno in seveda tudi kakšno fotko, če pa katerega člana foruma pot zanase naokoli pa naj kar pride navijat za katero- koli ekipo.
V soboto peljem 3 desetine na tekmovališče:
PIONIRJI
PIONIRKE
in MLADINCI
Upamo da bomo dosegli dobre rezultate saj smo se dokaj trdo in vestno pripravljali.

TOREJ se vidimo jutri na POLJANAH!! :lol: :wink:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
ANDY

PA smo prestali včerajšni dan. Vreme nam je dobro služilo, vzdušje v ekipah je bilo fantastično, natrenirani smo bili, in tako smo se zjutraj podali na tekmovališče. Po prvih videnjih je bilo zaznat da bo to eno izmed ušpešnih tekmovanj saj je vse potekalo ok. Nato nastopijo naše desetine lepo po vrsti PIONIRKE - PIONIRJI - MLADINCI !!
Nato pa nesreča,- naša pionirka pri štafeti skoči na gred katero mora preteči, se ji zdrsne ter prav pošteno in grdo pade po gredi in na tla, vendar punca ve da je iz RAČKEGA TESTA se pobere gre na začetek ter pravilno premaga še 1x oviro ter seveda preda štafetno palico naslednji.
Pionirke štafeto končajo tako kot treba, vendar naša MONIKA skupi poškodbo kolene, in ko jo prinesemo izven tekmovališča, zaprosimo organizatorja za PRVO POMOČ naši tekmovalki.
Ja pride ena TETA oblečena vse v ČRNO, jo malo potipa in neve več kako naprej in kako zdaj. Na malo močnejše posredovanje z glasom mene in našega poveljnika da naj ji priskrbi vsaj kakšne obhladke , pa nastane panika ker ne ve kaj sploh zmočit in kje. Končno iz svoje torbe( ki pa ni bila nikoli torba Nujne medicinske pomoči ) privleče 2 papirnata robca in se poda na pionirsko progo v vedra zmakat robce in jih nato naši MONIKI nekako položi na nogo. Takrat je bilo za nas ki delamo z otroci dovolj te :twisted: ,,strokovne pomoči,, :twisted: in pokličemo rešilno vozilo ter Moniko odpeljemo v bolnico na rentgen kjer se ji ugotovi močan udarec ter narahlo natrgane in pretegnjene vezi.

PA se sedaj sprašujem:
ALI NI ORGANIZATOR DOLŽAN PRISKRBET STROKOVNE MEDICINSKE EKIPE IN REŠEVALNEGA VOZILA KI BI DEŽURALA NA KRAJU SAMEM CEL ČAS TEKMOVANJA :?: :?: :?:
Ker vem da ta forum berejo tudi veljaki GZ MARIBOR upam da bo kdo kaj povedal v njihov zagovor.

Kolegi - kako pa je to urejeno pri vas. Morda niste o tem nikoli razmišljali kakor tudi jaz nisem ker nisem rabil teh uslug. Včeraj pa se je poškodovala naša pionirka in šele tedaj spoznaš kako potrebna je služba PRVE MEDICINSKE POMOČI na kraju samem
Moj zaključek bi bil tak - ko v bodoče ne vidim reševalnega vozila in medicincev na tekmovališču samem se ne podam na progo tekmovat. Ali sem preveč samostrog do sebe in svojih ekip???

O rezultatih pa bom govoril kasneje ko si pridobim 100% podatke, da koga ne užalimin jih potem dobim po.... :smackbottom:
Priponke
MLADI IN VODSTVO TER OSVOJENI POKALI.jpg
MLADINCI V AKCIJI.jpg
MLADINCI PGD RAČE.jpg
PIONIRJI PGD RAČE.jpg
PIONIRKE PGD RAČE.jpg

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Bojjan

Odgovor Napisal/-a Bojjan »

ANDY zelo bi bil vesel, če bi podal rezultate vsaj prvih treh ekip pri pionirjih, čas vaje z vedrovko in čas štafete! Pa upam, da ste med temi tremi tudi vi! :wink:
Uporabniški avatar
ANDY

SMO bili ampak ker še nisem dobil od uradnega računalničarja tekmovanja podatkov ( njegova ekipa je danes zmagala v moški konkurenci pa ga po vsej verjetnosti danes popoldan malo :beer: :drunk: :beer: ) jih ne morem posredovat. Bom jih takoj ko prispejo po mailu.

Nekaj malega lahko probam po spominu:::::

PIONIRKE

1 RAČE

PIONIRJI

1 BREZJE
3 RAČE

MLADINCI

1 PODOVA

MLADINKE

1 BREZJE

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Bojjan

Odgovor Napisal/-a Bojjan »

Čestitam, ker ste bili na stopničkah!
Ko boš imel rezultate bi te prosil, če lahko napišeš čase vaj.
Kakšna pa je povprečna starost vaših pionirk in pionirjev?
Direktor

Odgovor Napisal/-a Direktor »

Lep pozdrav!

Mene pa zanima kakšni so bili rezultati z članskega tekmovanja, ki se je odvijalo danes v Mariboru, ter če ima kdo rezultate naj jih prosim prilepi na forum.

Za informacije se vam v naprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
ANDY

EVO rezultati.
Upam da boste dobro trenirali še naprej
Priponke
pion-mlad.pdf
(58.62 KiB) Prenešeno 193 krat

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
FIGHTER

Odgovor Napisal/-a FIGHTER »

Andy hvala lepa za rezultate mladine, vendar me zanima če lahko objaviš še rezultate članskega tekmovanja, ki je bilo v nedeljo na stadionu na Poljanah.

Hvala
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

huh, tud jaz bi jih mel. glede na to, da je naša članska ekipa imela pred tekmovanjem pravo vajo (kar dve, na različnih lokacijah), smo se kar dobro odrezali - 5 mesto. drugače pa je bilo ok. veliko gasilcev, pogovorov, sam sem vse skupaj vzel kot druženje in ne tekmovanje. nekaj slikic je že na naši domači strani, nekaj pa še pride, ko bo čas. drugače pa, najbolše od vsega podelitev pokalov. :D :D
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

ANDY napisal/-a:PA se sedaj sprašujem:
ALI NI ORGANIZATOR DOLŽAN PRISKRBET STROKOVNE MEDICINSKE EKIPE IN REŠEVALNEGA VOZILA KI BI DEŽURALA NA KRAJU SAMEM CEL ČAS TEKMOVANJA :?: :?: :?:
Ker vem da ta forum berejo tudi veljaki GZ MARIBOR upam da bo kdo kaj povedal v njihov zagovor.
Verjetno je to vprašanje res pomembno, kajti tudi drugi dan tekmovanja je prišlo do poškodbe (član tekmovalne ekipe A si je poškodaval koleno) tudi pri štafeti.

Očitno je, da se največ poškodb zgodi ravno pri štafeti. :? Kaj je temu vzrok: nepripravljenost, premalo kondicije, želja po čimboljšem rezultatu, trenutna nepazljivost :?:
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
rdeča zastavica

Odgovor Napisal/-a rdeča zastavica »

Neizurjenost,nepripravljenost,neznanje....
Nekateri so včeraj prvič videli oviro! Kdo pa ima ovire doma da bi trenirali?
Amerikanec
Kraj: MB-amerika

...rezultati

Odgovor Napisal/-a Amerikanec »

Evo jaz pa prilagam še rezultate ČLANSKEGA tekmovanja GZ Maribor, da malo Andy-ju olajšam delo :roll:
Priponke
Rezultatièlani07.pdf
(70.2 KiB) Prenešeno 153 krat
Teorija brez prakse je ko koula brez akse !
sep

tekmovanja

Odgovor Napisal/-a sep »

Draga Marjetica, pa ti bom jaz povedal kaj je bil vzrok nesreče.
Nepravilna postavitev ovire,saj je bila ovira postavljena na ovinku proge.Tudi nekateri sodniki so bili tega mnenja.
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Re: tekmovanja

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

sep napisal/-a: Nepravilna postavitev ovire,saj je bila ovira postavljena na ovinku proge.Tudi nekateri sodniki so bili tega mnenja.
Zanimivo, so bili mnenja - a ukrepali pa niso.

Dragi gost (ki nimaš imena), s svojo objavo sem želela poudariti, da velikokrat poškodbe nastajajo ravno pri izvajanju štafete. Vzrokov je več, eden izmed njih je tudi ta, da temu delu tekmovanja pri pripravah posvečamo manj pozornosti, kakor samemu trodelcu.

Problem je verjetno tudi v tem, da zaradi šole, službe, obveznosti, vedno težje dobimo tekmovalce, oz. jih dobimo tik pred tekmovanjem in zopet nam zmanjka časa za dobre priprave. Govorim iz izkušenj.

Seveda, so tukaj še okoliščine, ki si jih navedel.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Amerikanec
Kraj: MB-amerika

Odgovor Napisal/-a Amerikanec »

Draga Marjetica :oops: sej problem s tekmovalci in usklajevanje obveznosti in gasilskih vaj je po mojem prisoten v vsakem društvu...samo kjer je volja se najde tut čas tak za trodelca kot tut za štafeto...
To kar pa se je zgodilo na tekmovanju v nedeljo pa se lahko zgodi vsakemu tak da o nekem neznanju pa nepripravljenosti je odveč govorit...
Željo po čimboljšem rezultatu pa ma menda vsak...
Teorija brez prakse je ko koula brez akse !
Odgovori