Odnosi z OSREDNJO ENOTO.
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
moris
vozilo viška
No lepo, da ste dobili večje in zmoglivejše vozilo MB Atego, kako pa da MB Sprinterja ne podarite kateremu drugemu okoliškemu društvu, ki pa bi tako vozilo krvavo potrebovalo, moštvo lahko vozite z GVM. Malo razmislite o takem dejanju, privrčevali bi nekaj denarja, pa še mir bi imeli v GZ glede novih vozil.
-
feuerwehr
Fenix4, PGD Šmartno nisem omenil zato, ker so pred leti podedovali vašo uničeno cisterno, ter s tem posodobili vozni park. Našteta društva pa imajo starejši vozni park. Pa ker si že naštel uporabo dvigala, kako pa ste takšne intervencije reševali pred leti, ko ni bilo dvigala? Takrat je pa lahko šlo brez dvigala? In kot je moris napisal, imate 3 tehnična vozila, poleg tega imate še GV1 in GVM katera bi lahko bila namenjena za prevoz moštva in logistiko. Tako pa se MB Sprinter prazen vozi okrog, je v bistvu samo številka ker opreme itak nima in je tako popolnoma nefunkcionalen.
Sprašuješ koliko intervencij? Število intervencij pa ja ne more biti pogoj za nabavo novega vozila, lepo te prosim no!
Ta zadeva v zvezi z pozivniki je tudi ena izmed vaših cvetk, da ste si uredili, da imaste na podlagi tega več intervencij, kajti na vsak požar vozila ali pa kontejnerja nekje v oddaljenem delu občine se vam pa tudi ni treba peljati! Mar ne?
Oskar tudi če so se ustanovile osrednje enote, druge ne smejo biti zapostavljene. Pri nas je pa tako da je najprej PGD Kamnik potem nekatera njihova "zavezniška" društva šele nato ostali. Žal!
Luka19 domnevam da si tudi ti kamničan. Ne, nebi se delalo tako da bi vaš voznik pripeljal vozilo, ampak do vašega prihoda lahko lokalo društvo na prometni nesreči vrši požarno stražo, zavaruje kraj nesreče, prav tako tudi pri nevarnih snoveh. Mar ni tako?
Dobovsek očitno še nekdo izmed kamničanov, avtolestev ste dobili od tovarne Stol tako da ni bilo za to porabljenega denarja iz GZ, je pa sigurno bolj potrebna kakor dvigalo, saj je bila prej edina v tem delu regije.
Vem za tisti primer ko je lokalno društvo mislilo, da lahko vse samo naredi, ampak to je mimo se je predebatiralo na GZ o tem ter zaključilo zadevo. Primer prometne nesreče pa ne poznam. Tako da žal fenix4 tega ne morem komentirati.
Počasi se umikam iz teme, ker očitno izražanje problema in soočanje z njim določeni v naši GZ dajejo na stran.
Zdravo I.H.
Dobovsek P.s. beseda kamničani meni tudi vzbudijo določene asociacije.
Sprašuješ koliko intervencij? Število intervencij pa ja ne more biti pogoj za nabavo novega vozila, lepo te prosim no!
Ta zadeva v zvezi z pozivniki je tudi ena izmed vaših cvetk, da ste si uredili, da imaste na podlagi tega več intervencij, kajti na vsak požar vozila ali pa kontejnerja nekje v oddaljenem delu občine se vam pa tudi ni treba peljati! Mar ne?
Oskar tudi če so se ustanovile osrednje enote, druge ne smejo biti zapostavljene. Pri nas je pa tako da je najprej PGD Kamnik potem nekatera njihova "zavezniška" društva šele nato ostali. Žal!
Luka19 domnevam da si tudi ti kamničan. Ne, nebi se delalo tako da bi vaš voznik pripeljal vozilo, ampak do vašega prihoda lahko lokalo društvo na prometni nesreči vrši požarno stražo, zavaruje kraj nesreče, prav tako tudi pri nevarnih snoveh. Mar ni tako?
Dobovsek očitno še nekdo izmed kamničanov, avtolestev ste dobili od tovarne Stol tako da ni bilo za to porabljenega denarja iz GZ, je pa sigurno bolj potrebna kakor dvigalo, saj je bila prej edina v tem delu regije.
Vem za tisti primer ko je lokalno društvo mislilo, da lahko vse samo naredi, ampak to je mimo se je predebatiralo na GZ o tem ter zaključilo zadevo. Primer prometne nesreče pa ne poznam. Tako da žal fenix4 tega ne morem komentirati.
Počasi se umikam iz teme, ker očitno izražanje problema in soočanje z njim določeni v naši GZ dajejo na stran.
Zdravo I.H.
Dobovsek P.s. beseda kamničani meni tudi vzbudijo določene asociacije.
feuerwehr napisal/-a:haha gapex ti si humorist, oglašaš se pa sploh nimaš nič s tem. Ste tudi vi sedaj sklenili zavezništvo z PGD Kamnik kakor Dupličani, zato so pa dobili takoj cisterno. Sedaj pričakujete podobno? Pod nosam se obrišite! Samo gapex, šmarčani ste majhne ribe, ne poznate, še posebno pa ti razmer na GZ in v PGD Kamnik, poleg tega pa nisi povedal nič kar ima zvezo z naslovom Odnosi z osrednjo enoto.
Ej človek, pa saj sem jaz tudi na glavo padu, samo so mi rekl, da naj dam čelado na glavo. Ja? Mogoče nasvet.
Ja js pa res nimam nič s tem. Ne prihajam iz občine Kamnik, GZ Kamnik. Nisem gasilec, aja a sem slučajno na forumu upokojencev??
Pa kakšno zavezništvo? Pa od kod si se vzel. Ja, ja pogodbo smo podpisali mendavendar.
Ej človek pa kaj ti misliš, da cisterne(avtomobili) kar z neba padajo. Dobili, dobili, dobili... Kupili jo bomo, tako kot so jo kupili, dupličani. Lahko te potolažim, najmanj 2 leti bomo še čakali. Res pa je, da bomo dobili, toliko kot nam pripada iz naslova sredstev, ki se zbirajo na gz za nabavo vozil. Ej pa veš kaj? Ne bomo kupili gvv1, kot je za I kategorijo. Kupili bomo kombinacijo gvc 16/25 in 18 m lestve in nato še gvc 24/50. No to zavezništvo z osrednjo enoto nam bo pa prineslo mb sprinter s popolno opremo za TR in NS. Aja, ne to bomo dobili.
No pa mi ti velika riba povej, kakšne so razmere tod okoli? Če bi ti poznal razmere, nebi kvasil takih. Ne vem od kod ti sedaj to, da si začel pisati o mojem društvu. Nikjer nisem omenil, da bi bilo to stališče društva, zato prosim ne trobezlat.
No pa da ne bom popolnoma mimo naslova odnosi z osrednjo enoto. Naj ti namignem, da v moji prvi objavi med vrsticami preberi. Bo težko? Ej pa tebe žene sama nevoščljivost. Kolk avtov imajo, koliko dvigal imajo...
Če bi pol toliko energije vložil mogoče v delo na gz in tam opozoril na te tvoje travme, bi bilo tud fino??
Zadnjič spremenil gapex, dne 28. Maj 2007, 9:35, skupaj popravljeno 1 krat.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
feuerwehr, očitno ti detektivske žilice ne manjka, pravilno si ugotovil, kam spadam jaz, kam luka 19 in kam dobovšek, ampak vseeno pa še vedno ne premoreš toliko poguma, da bi napisal, komu pripadaš ti.
gremo spet lepo po vrsti:
1. glede treh tehničnih vozil sem že napisal, kako je s tem, tako da si preberi moje prejšnje spise.Če bi prišel malo pogledat vozilo MB Sprinter, potem nebi pisal neumnosti, da se vozi prazen naokoli. res, da nima veš popolne opreme za nevarne snovi, ampak se v njem nahajajo dihalni aparati, stolp za razsvetljavo, velike blazine za dvigovanje, agregat in kompresor. in potem takem ti še vedno trdiš, da je samo za številko??
2. ja, imaš prav, število intervencij ne more biti pogoj za nabavo vozila, ampak kot sem že napisal, povsod se vozni park stara, in nekako bolj logično se zdi, da so plani nabave narejeni tako, da se nabavljajo vozila glede na potrebe. še vedno me zanima, koliko intervencij ste imeli z vsemi svojimi vozili (in s kolesi) v zadnjih 10 letih?
3. glede pozivnikov je bil narejen načrt alarmiranja, preden so bili pozivniki predani v uporabo, in verjetno ne zato, ker bi si mi s tem, povečevali število intervencij, ampak zaradi podobnih šlamparij, o katerih sem že pisal.
4. glede tistega primera ko je lokalno društvo malo precenilo svoje sposobnosti in pa glede že omenjene prometne nesreče: ja, prav si napisal, ne poznaš vseh zadev in zato prosim ne piši bedarij in neumnosti sem gor, ker s tem delaš sramoto sam sebi.
5. in pa seveda ponovno glede dvigala: pa dej si malo preberi, kaj se je že pisalo gor, ne pa samo svoje gonit sem pa tja. Sem ti že enkrat napisal, da odkar smo dobili TRV z dvigalom, je bilo v uporabi že precejkrat in so bile nekatera tehnična reševanja opravljena precej hitreje in varneje. po tvoji logiki je vseeno, če imaš staro opremo, saj če se je včasih dalo delati z njo, potem se da tudi danes al kako? potem takem se pa kar vozite s kolesi na intervencijo, saj se je v starih časih tudi na ta način dalo priti na mesto nesreče, pa ni vrag, da se nebi tudi danes.
lp
ja, res je počasi čas, da se umakneš s teme in nehaš sramotiti sam sebe .
gremo spet lepo po vrsti:
1. glede treh tehničnih vozil sem že napisal, kako je s tem, tako da si preberi moje prejšnje spise.Če bi prišel malo pogledat vozilo MB Sprinter, potem nebi pisal neumnosti, da se vozi prazen naokoli. res, da nima veš popolne opreme za nevarne snovi, ampak se v njem nahajajo dihalni aparati, stolp za razsvetljavo, velike blazine za dvigovanje, agregat in kompresor. in potem takem ti še vedno trdiš, da je samo za številko??
2. ja, imaš prav, število intervencij ne more biti pogoj za nabavo vozila, ampak kot sem že napisal, povsod se vozni park stara, in nekako bolj logično se zdi, da so plani nabave narejeni tako, da se nabavljajo vozila glede na potrebe. še vedno me zanima, koliko intervencij ste imeli z vsemi svojimi vozili (in s kolesi) v zadnjih 10 letih?
3. glede pozivnikov je bil narejen načrt alarmiranja, preden so bili pozivniki predani v uporabo, in verjetno ne zato, ker bi si mi s tem, povečevali število intervencij, ampak zaradi podobnih šlamparij, o katerih sem že pisal.
4. glede tistega primera ko je lokalno društvo malo precenilo svoje sposobnosti in pa glede že omenjene prometne nesreče: ja, prav si napisal, ne poznaš vseh zadev in zato prosim ne piši bedarij in neumnosti sem gor, ker s tem delaš sramoto sam sebi.
5. in pa seveda ponovno glede dvigala: pa dej si malo preberi, kaj se je že pisalo gor, ne pa samo svoje gonit sem pa tja. Sem ti že enkrat napisal, da odkar smo dobili TRV z dvigalom, je bilo v uporabi že precejkrat in so bile nekatera tehnična reševanja opravljena precej hitreje in varneje. po tvoji logiki je vseeno, če imaš staro opremo, saj če se je včasih dalo delati z njo, potem se da tudi danes al kako? potem takem se pa kar vozite s kolesi na intervencijo, saj se je v starih časih tudi na ta način dalo priti na mesto nesreče, pa ni vrag, da se nebi tudi danes.
lp
ja, res je počasi čas, da se umakneš s teme in nehaš sramotiti sam sebe .
Gasilec po nemško! Mislim da smo vse skupaj začeli narobe. Najbolje je da se spoznamo, dobimo se recimo v Merkatoru gremo na kokto, jaz plačam, nato pa si še skupaj pogledamo vozni park PGD Kamnik, ter kakšno rečemo. Si za?
Sem večkrat prebral še enkrat tole tvoje pisanje in veš kaj sem opazil? Nikjer ni omenjeno društvo iz Kam. Bistrice. Mogoče si od tam?
Glede pozivnikov imaš nekaj že napisano. Je pa to zelo dobra zadeva, čeprav se nekaterim zdi to pod častjo, vendar je pa garancija da bo na intervencijo prišlo vsaj eno društvo, tako da ne bi v bodoče prihajalo do podobnih zadev kakor so se že zgodile.
Sicer imaš pa GZ Kamnik, na kateri so uradne ure ob ponedeljkih in petkih od 8-12 ter sredah od 8-12 in 14-18. Tam se oglasi ter daj ta problem na razpravo za poveljstvo. Ker počas bo tole že preveč.
Glede tega da bi pa teritorialno društvo hodilo na nesreče z NS in TR. Hmm sam imam več razlogov proti kakor pa za, je pa res da je to kar pereča problematika za nekatere.
Aja upam da imaš kakšne lepe asociacije na besedo kamničan
Sem večkrat prebral še enkrat tole tvoje pisanje in veš kaj sem opazil? Nikjer ni omenjeno društvo iz Kam. Bistrice. Mogoče si od tam?
Glede pozivnikov imaš nekaj že napisano. Je pa to zelo dobra zadeva, čeprav se nekaterim zdi to pod častjo, vendar je pa garancija da bo na intervencijo prišlo vsaj eno društvo, tako da ne bi v bodoče prihajalo do podobnih zadev kakor so se že zgodile.
Sicer imaš pa GZ Kamnik, na kateri so uradne ure ob ponedeljkih in petkih od 8-12 ter sredah od 8-12 in 14-18. Tam se oglasi ter daj ta problem na razpravo za poveljstvo. Ker počas bo tole že preveč.
Glede tega da bi pa teritorialno društvo hodilo na nesreče z NS in TR. Hmm sam imam več razlogov proti kakor pa za, je pa res da je to kar pereča problematika za nekatere.
Aja upam da imaš kakšne lepe asociacije na besedo kamničan
Pozdrav iz pod kamniških planin 
-
bibo
cisterna
feuerwerh naj te potolažim - v novem vozilu bodo imeli izpihovalnik kategorije: trenutno najboljše in največje na svetovnem tržišču in če se ti slučajno od foušije in prekomerne količine uskladiščenih dezinformacij pokadi iz glave, bodo to odpihnili v trenutku, strokovno in kot že omenjeno z najboljšo tehniko, ki je trenutno na svetovnem tržišču
Na določena društva se še v primeru navadnega požara ne da zanest (izkušnje), kaj šele da bi jih prosili za pomoč pri kakšnih bolj kompleksnih intervencijah, kjer se primarno za pristop k sami akciji potrebuje specifična oprema s katero sploh ne razpolagajo/te, da v nadaljevanju sploh ne govorim o postopkih in tehnikah. Kdor naredi na Igu tečaj za določeno specialnost in potem nič ne obnavlja, je to tako tako veš. Sej si lahko tehnični reševalec, sam če nimaš vaj, obnavljanja, spoznavanja nove opreme, tehnik, realnih intervencij....feuerwehr napisal/-a:Luka19 domnevam da si tudi ti kamničan. Ne, nebi se delalo tako da bi vaš voznik pripeljal vozilo, ampak do vašega prihoda lahko lokalo društvo na prometni nesreči vrši požarno stražo, zavaruje kraj nesreče, prav tako tudi pri nevarnih snoveh. Mar ni tako?
Drugače je pa sploh brezveze diskutirat ali naj se proži lokalna društva na take intervencije kot jih ti navajaš ali ne.
1. Plan alarmiranja tega ne predvideva!
2. Malo poglej prakso po Sloveniji. Poglej na SPIN-u, katere enote sodelujejo pri tehničnih intervencijah in NS. V 99% samo koncesionarji!
Aja, malo pomoči: koncesionarji tukaj okoli so CPV Domžale, GRS Kranj, GB Ljubljana, PGD Škofja Loka itd. Ne vem zakaj bi splošno prakso spreminjali ravno v GZ Kamnik
3. Kot sem že napisal, sploh ne posedujete ustrezne opreme
4. Ne vem kako bi upravičili te intervencije predvsem s finančnega vidika - pri denarju se vse začne in konča.
5... itd.
p.s.
Drugače pa tebe sploh nima kej za brigat glede nakupov, ker to sploh ni tvoja pristojnost!
Zadnjič spremenil Luka19, dne 28. Maj 2007, 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
no vidim, da smo se oddaljili od teme, verjetno bo za našo zvezo podobna razprava.
z mojega stališča so odnosi med našim društvom in osrednjim zelo dobri, si pomagamo na vseh področjih in nivojih, čeprav smo bili v preteklosti veliki rivali na tekmovajih in podobno, danes pa sodelujemo povsem korektno. Nato smo pa videli da hočeš nočeš eden brez drugega ne moremo.
Glede intervencij imamo pa plan alarmiranja narejen in se ga tudi spoštuje in izvaja. Torej poziv gre ven za teritorialno društvo (če je večji dogodek pa avtomatsko še osrednje), drugače pa vodja intervencije "proži" poljubno društvo iz zveze, lahko najbližje ali osredno, lahko pa vsa... to že ve vodja intervencije.
Kar se pa tiče tehničnih (prometne...) in NS, sem tudi sam skeptičen, saj v društvu imamo nekaj članov z ustreznimi specilnostmi, toda kaj če ti člani ne morejo priti na kraj dogodka?
prav tako glede prometnih, prvič nimamo koncesije in če bomo nestrokovno posredovali pri reševanju (poškodbe udeležencev, nepotrebna škoda na vozilu, ..) naj z lahkoto tožiji in seveda tudi dobijo tožbo, četudi nas je aktiviral ReCO. V primeru aktiviranja, bi (če bi bil vodja našega društva na dogodku) samo zavaroval kraj dogodka in počakal na pristojne....
sebe imam pač najraje, nočem pinino špilat al pa plačevat celo življenje zaradi egota.
Pri nas imamo narejen plan nakup osebne zaščitne opreme za gasilce (po tipizaciji za društvo) ter plan nakupa vozil. Vsaki dve leti se bo kupilo novo vozilo, nažalost samo GV-V1 za društva prve kategorije ter tako naprej. Namesto, da bi gledali malo naprej, toda tudi to je bolje kot nič. S tem, da mora društvo kupiti vozilo (šasijo) nadgradnjo in večino opreme pa plača občina.
Kot sem razbral imate enako narejeno v GZ Kamnik, KAJ h..... se potem nekateri tako pritožujete??? Tudi pri nas je bilo nekako osrednje društvo v prednosti glede nakupa vozil.
No če boste vprašali ostala društva v naši zvezi boste dobili vsaj toliko mnenj kot je društev v GZ. prav tako zaradi sofinanciranja občine pri nakupu vozila, samo vsako društvo ve kdaj bo na vrsti, in do takrat mora zbrati šuške, drugače se ga preskoči.
PS za Kamniški konc, situacije ne poznam toda jo bom vseeno malo pokomentiral. Ne kar nekaj govoriti "sm slišu od unga k je slišu..." najprej se prepričaj potem se ponovno prepričaj pol šele zin.
Predlagam, da najprej "popucate" emocije po društvih in si nalijete čistega vinčka potem pojdite pa na zvezo pogledat plan nakupa opreme in vozil.
Ponavadi se pa najbolj derejo tisti, ki ......
LP
z mojega stališča so odnosi med našim društvom in osrednjim zelo dobri, si pomagamo na vseh področjih in nivojih, čeprav smo bili v preteklosti veliki rivali na tekmovajih in podobno, danes pa sodelujemo povsem korektno. Nato smo pa videli da hočeš nočeš eden brez drugega ne moremo.
Glede intervencij imamo pa plan alarmiranja narejen in se ga tudi spoštuje in izvaja. Torej poziv gre ven za teritorialno društvo (če je večji dogodek pa avtomatsko še osrednje), drugače pa vodja intervencije "proži" poljubno društvo iz zveze, lahko najbližje ali osredno, lahko pa vsa... to že ve vodja intervencije.
Kar se pa tiče tehničnih (prometne...) in NS, sem tudi sam skeptičen, saj v društvu imamo nekaj članov z ustreznimi specilnostmi, toda kaj če ti člani ne morejo priti na kraj dogodka?
prav tako glede prometnih, prvič nimamo koncesije in če bomo nestrokovno posredovali pri reševanju (poškodbe udeležencev, nepotrebna škoda na vozilu, ..) naj z lahkoto tožiji in seveda tudi dobijo tožbo, četudi nas je aktiviral ReCO. V primeru aktiviranja, bi (če bi bil vodja našega društva na dogodku) samo zavaroval kraj dogodka in počakal na pristojne....
sebe imam pač najraje, nočem pinino špilat al pa plačevat celo življenje zaradi egota.
Pri nas imamo narejen plan nakup osebne zaščitne opreme za gasilce (po tipizaciji za društvo) ter plan nakupa vozil. Vsaki dve leti se bo kupilo novo vozilo, nažalost samo GV-V1 za društva prve kategorije ter tako naprej. Namesto, da bi gledali malo naprej, toda tudi to je bolje kot nič. S tem, da mora društvo kupiti vozilo (šasijo) nadgradnjo in večino opreme pa plača občina.
Kot sem razbral imate enako narejeno v GZ Kamnik, KAJ h..... se potem nekateri tako pritožujete??? Tudi pri nas je bilo nekako osrednje društvo v prednosti glede nakupa vozil.
No če boste vprašali ostala društva v naši zvezi boste dobili vsaj toliko mnenj kot je društev v GZ. prav tako zaradi sofinanciranja občine pri nakupu vozila, samo vsako društvo ve kdaj bo na vrsti, in do takrat mora zbrati šuške, drugače se ga preskoči.
PS za Kamniški konc, situacije ne poznam toda jo bom vseeno malo pokomentiral. Ne kar nekaj govoriti "sm slišu od unga k je slišu..." najprej se prepričaj potem se ponovno prepričaj pol šele zin.
Predlagam, da najprej "popucate" emocije po društvih in si nalijete čistega vinčka potem pojdite pa na zvezo pogledat plan nakupa opreme in vozil.
Ponavadi se pa najbolj derejo tisti, ki ......
LP
odnos z osrednjo enoto
Razumem društva v GZ Kamnik, da so nekoliko nejevolji zaradi voznega parka, ker se PGD Kamnik res nekoliko norčuje z tehničnimi vozili, saj imajo kar tri. Ne vem kako imajo sestavljen plan nabave v društvu, a zgleda imajo tudi sami dovolj sredstev, da kupijo podvozja za tri tehnična vozila.
Re: odnos z osrednjo enoto
Dej nauči se najprej dobro brat, potem pa pišiAleš-1 napisal/-a:Razumem društva v GZ Kamnik, da so nekoliko nejevolji zaradi voznega parka, ker se PGD Kamnik res nekoliko norčuje z tehničnimi vozili, saj imajo kar tri. Ne vem kako imajo sestavljen plan nabave v društvu, a zgleda imajo tudi sami dovolj sredstev, da kupijo podvozja za tri tehnična vozila.
-
feuerwehr
Kamničani upam, da ste se sedaj pomirili, ter lahko normalno naprej komentiramo odnose z osrednjo enoto.
Fenix4 glede dvigala, prav imejte ga, samo zakaj za vraga imate potem še eno tehnično vozilo, pa zakaj se ravno imenuje tehnično vozilo, če pa praviš da nima več popolne opreme za nevarne snovi oziroma tehnične intervencije?? Kot vidiš očitno nisem edini, katerega zanima zakaj potem takem, če ste kupili dvigalo ostaja prejšne tehnično vozilo v društvu.
Veš natančnega števila intervencij ti ne znam povedat, res je, da jih ni veliko, ampak požar vozila bi pa že lahko sami obvladali, ni tako? Tudi če imate vi toliko intervencij še ne pomeni, da ste najboljši v našem koncu oziroma se imaste za 1A kar v celotni regiji. Pozivnike so vam pa naravnali tako, ker je na poveljstvu GZ Kamnik več predstavnikov Kamnika kakor pa ostalih društev. Ne vem, zakaj imajo nekatera društva po 1 ali 2 predstavnika samo PGD Kamnik jih ima 5 če ne celo več, točno številko ne vem.
Luka19 še zate nekaj. Menim da bi oljni madež lahko tudi mi posuli ter sanirali, ne da se vi vozite v naše konce, čistite pred svojim pragom ne pa pred našim, tudi mi smo usposobljeni za take intervencije.
Dobovsek, na GZ Kamnik naj hodim po kaj? Tam so itak samo vaši ljudje, tako da so tam za ostala društva vrata "zaprta". Me pa prav zanima kako bo potekala intervencija, recimo da bo prišlo do prometne nesreče na neki cesti ki ni ravno poznana, ko boste vi iskali kraj nesreče pol ure ko bi vam lahko domače društvo povedalo točno lokacijo.
Fenix4 glede dvigala, prav imejte ga, samo zakaj za vraga imate potem še eno tehnično vozilo, pa zakaj se ravno imenuje tehnično vozilo, če pa praviš da nima več popolne opreme za nevarne snovi oziroma tehnične intervencije?? Kot vidiš očitno nisem edini, katerega zanima zakaj potem takem, če ste kupili dvigalo ostaja prejšne tehnično vozilo v društvu.
Veš natančnega števila intervencij ti ne znam povedat, res je, da jih ni veliko, ampak požar vozila bi pa že lahko sami obvladali, ni tako? Tudi če imate vi toliko intervencij še ne pomeni, da ste najboljši v našem koncu oziroma se imaste za 1A kar v celotni regiji. Pozivnike so vam pa naravnali tako, ker je na poveljstvu GZ Kamnik več predstavnikov Kamnika kakor pa ostalih društev. Ne vem, zakaj imajo nekatera društva po 1 ali 2 predstavnika samo PGD Kamnik jih ima 5 če ne celo več, točno številko ne vem.
Luka19 še zate nekaj. Menim da bi oljni madež lahko tudi mi posuli ter sanirali, ne da se vi vozite v naše konce, čistite pred svojim pragom ne pa pred našim, tudi mi smo usposobljeni za take intervencije.
Dobovsek, na GZ Kamnik naj hodim po kaj? Tam so itak samo vaši ljudje, tako da so tam za ostala društva vrata "zaprta". Me pa prav zanima kako bo potekala intervencija, recimo da bo prišlo do prometne nesreče na neki cesti ki ni ravno poznana, ko boste vi iskali kraj nesreče pol ure ko bi vam lahko domače društvo povedalo točno lokacijo.
-
blondi_
feuerwehr: bil bi presenečen, kako dobro lahko iz ReCo vodijo enoto, ki je izvozila na intervencijo na nepoznano lokacija. Tam imajo zemljevid in ti lahko narekuje ...
Mislim, da je bolje, če se na to temo ne oglašaš več, saj z govoričenjem ne boš dosegel nič razen grdih pogledov tistih, ki te poznajo.
Mislim, da je bolje, če se na to temo ne oglašaš več, saj z govoričenjem ne boš dosegel nič razen grdih pogledov tistih, ki te poznajo.
-
remzi
Dragi gasilec,pridi enkrat v PGD Kamnik si boš ogledal vozila, sprobal opremo,videl dežurno sobo,pokazal ti bom vse karte,satelitske ter avijo posnetke območi katere pokrivamo.Se kar hitro najde če je le podana prava lokacija dogotka.Zato imamo pa še zmerom dežurnega gasilca na direktni liniji 112,da se naš gasilec pogovarja z prijaviteljem.Ravno tako poteka kot pri vseh poklicnih enotah v Sloveniji.Glede koncesi z ministrstvom ti bom tudi povedal,ko se boš oglasil.Sej nismo tako vzišeni kot ti praviš,se da marsikaj zmenit pa naredit z nami.Še vsak je videl pa izvedel kar ga je zanimalo,malo uprašaj naokoli.Vprašaj člane povelstva ter predsedstva GZ Kamnik.Bom ti pa tudi razložil kaj o delovanju in nalogah zveze,društev,osredje enote,enote širšega pomena.Veš tega je kar veliko s tem pa se več dela ter odgovornosti. Upam,da se boš oglasil na Livarski 1!Da neboš potem več pljuval po stvareh,ki so ti tuje. Mimogrede GBL ima 4 tehnična vozila za posredovanje na ceti,večje ter manjše vozilo za posredovanje ob ekoloških nesrečah,vozilo za reševanje iz vode,2 čolna ter kiper vozilo z hiabom.Kamnik pa za vse skupaj 3 vozila.
Naj te razočaram, da bo sigurno PGD Kamnik interveniral, če bo prijava k nam prišlafeuerwehr napisal/-a: Luka19 še zate nekaj. Menim da bi oljni madež lahko tudi mi posuli ter sanirali, ne da se vi vozite v naše konce, čistite pred svojim pragom ne pa pred našim, tudi mi smo usposobljeni za take intervencije.
Drugače pa ne ti pametovat, kdo bo pred čigavim pragom pometal. Mi vam bomo upravičeno sanirali oljni madež pred pragom, ti pa neupravičeno udrihaš po našem društvu in tvoje pisanje je čisti off-topic glede na temo. Svetujem ti, da namesto, da pišeš bedarije po forumu, vzameš metlo in pričneš pometati pred vašim domom, da bo vsaj kaj koristi od tebe. Pa še malo po podstrehi spotoma pometi!!!
Iz tvojega stila pisanja je razvidna čista fovšija do organizacije in delovanja PGD Kamnik in čisto nič drugega, ker še vedno nisi napisal nič konstruktivnega. Pa svoje frustracije začni izživljat kje drugje...
-
feuerwehr