Najstarejše operativno vozilo
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Uroš Lenarčič, slika mercedesa PGD Starše je objavljena na prejšnji strani te teme, lahko pa si jo ogledaš tudi na tem postu, objavil pa jo je Matej K.
viewtopic.php?t=4028&postdays=0&postorder=asc&start=15
LP BAČO
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
BAČO, to sliko sem že videl. Me pa zanima, če obstaja še kakšna, ker mi je vozilo zelo zanimivo.BAČO napisal/-a:Uroš Lenarčič, slika mercedesa PGD Starše je objavljena na prejšnji strani te teme, lahko pa si jo ogledaš tudi na tem postu, objavil pa jo je Matej K.
LP BAČO
LP, Uroš
Cogito, ergo sum.

Pozdravljeni,
v našem društvu imamo AC TAM 110, cca 5000l vode, letnik 1979, v bliznji prihodnosti (čez zimo) ga imamo namen malce dodelati. V lanskem letu je sodeloval na KRASU in gasilci, ki so bili z njim so končno uvideli kakšen stroj je. Od februarja ima tudi nove čevlje pa rotacijske lučke. sedaj bi pa radi malo predelali zadek. Zavore kot je že nekdo pred mano omenil na teh vozilih delujejo BP.
torej: zanima me če ste kje že predelali podobno vozilo.
kako ste ga predelali
slikce
......
--
lp
PS pa tudi sam se priporočam za navodila za vzdrževanje.
v našem društvu imamo AC TAM 110, cca 5000l vode, letnik 1979, v bliznji prihodnosti (čez zimo) ga imamo namen malce dodelati. V lanskem letu je sodeloval na KRASU in gasilci, ki so bili z njim so končno uvideli kakšen stroj je. Od februarja ima tudi nove čevlje pa rotacijske lučke. sedaj bi pa radi malo predelali zadek. Zavore kot je že nekdo pred mano omenil na teh vozilih delujejo BP.
torej: zanima me če ste kje že predelali podobno vozilo.
kako ste ga predelali
slikce
......
--
lp
PS pa tudi sam se priporočam za navodila za vzdrževanje.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Naš je še nekoliko starejši in ga je pred leti obnovil avtoservis JŽ.
Na sliki je viden navijak z turbo ročnikom , na drugi strani pa boks z dihalci.
V stranskih boksih je osnovna oprema in za prvo silo lahko trije gasilci izvozijo. Bil je na Krasu in v koloni iz Maribora so ga malo zaničevali že na startu, vendar je izdržal vse nalete Tamov 190 in drugih vozil !
V domu bo stal , dokler bodo manjša popravila še racionalna !
Na sliki je viden navijak z turbo ročnikom , na drugi strani pa boks z dihalci.
V stranskih boksih je osnovna oprema in za prvo silo lahko trije gasilci izvozijo. Bil je na Krasu in v koloni iz Maribora so ga malo zaničevali že na startu, vendar je izdržal vse nalete Tamov 190 in drugih vozil !
V domu bo stal , dokler bodo manjša popravila še racionalna !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Tule pa sem prilepil sliko kombinirke znamke Mercedes iz GB Koper,to vozilo se bo v prihodnosti restavriralo in bo muzejski primerek v GB Koper.MICKA napisal/-a:Nekaj starih vozil je v GB Koper.
LP
To je edini muzejski primerek v Gasilski Brigadi Koper!!!!
Vozilo je v odličnem stanju!
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren