LP in hvala lepa, R.
PMR (Personal Mobile Radio)
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
PMR (Personal Mobile Radio)
Uporablja kdo? Verjetno bomo kake štiri ali šest kosov nabavljali, pa me zanimajo izkušnje.
LP in hvala lepa, R.
LP in hvala lepa, R.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Če ga ne boš uporabljal za kakšno življensko pomembno stvar, bo čisto v redu. Okrog hriba (odboj) bolj slabo nese zaradi majhne moči, pravtako v soteskah, v bližini večjih turističnih središč je poleti dosti prometa... Ups, sem se začel ponavljati
viewtopic.php?t=2960
viewtopic.php?t=2960
-
polo98
Re: PMR (Personal Mobile Radio)
Jast bi vam svetoval,da ne kopujete teh postajic,ker to je dobesedno za otrokeRafter napisal/-a:Uporablja kdo? Verjetno bomo kake štiri ali šest kosov nabavljali, pa me zanimajo izkušnje.
LP in hvala lepa, R.
Rajši imejte v mislih TETRO!
Slovenija je že precej pokrita z signalom (sistem TETRA) in kaj kmalu bo šlo tudi gasilstvo v to smer.
Res pa je,da ena mobilna postaja stane cca 1000€
Zato šparajte
Re: PMR (Personal Mobile Radio)
Kolega polo98, verjetno ne veš, da mi NISMO gasilci in zato tudi zelo neradi uporabljamo ReCO frekvence in repetitorje, če pa jih že moramo, pa to počnemo s postajami in po pooblastilu SZR MOM MB.polo98 napisal/-a:Jast bi vam svetoval,da ne kopujete teh postajic,ker to je dobesedno za otroke![]()
Rajši imejte v mislih TETRO!
Slovenija je že precej pokrita z signalom (sistem TETRA) in kaj kmalu bo šlo tudi gasilstvo v to smer.
Res pa je,da ena mobilna postaja stane cca 1000€![]()
Zato šparajte
Omenjene postaje iščem samo in izključno za komunikacijo med mojimi fanti na prireditvah, akcijah ali pa med vožnjo na akcije, ki zna včasih trajati tudi po več ur in več sto km v eno smer. Pa tudi take postaje lahko dam v roke komurkoli, tudi takim, ki za sabo nimajo usposabljanja za rokovanje z UKV postajami.
Zatorej še dalje iščem namige do best buy variante. Finančno nismo omejeni, iščemo pa najboljšo razmerje cena/kvaliteta.
-
polo98
JA, saj vem. Stvar je pač taka, da so gasilci bolj ali manj razvajeni, saj so frekvence ZARE podprti z repetitorji in tudi oddajne moči marsikje in marsikdaj presegajo nazivno.polo98 napisal/-a:@Rafter,sem mislil,da bi te postaje uporabljali glih v gasilske namene zato sem tisto tudi napisal.
PMR postaja z 500mW izhoda ti kaj dosti ne bo pomenila,sploh pa če med postajami ni optične vidljivosti
Kot pa sem napisal:
pa mislim, da nam bodo PMR kar dobro služili.Omenjene postaje iščem samo in izključno za komunikacijo med mojimi fanti na prireditvah, akcijah ali pa med vožnjo na akcije, ki zna včasih trajati tudi po več ur in več sto km v eno smer. Pa tudi take postaje lahko dam v roke komurkoli, tudi takim, ki za sabo nimajo usposabljanja za rokovanje z UKV postajami.
Veš morda za kakega ugodnega ponudnika?
-
PMR
PMR
Jaz imam dve skoraj nerabljeni na zalogi. Iz Nemčije, delajo na 3 kom AAA baterije, zraven dam akumulatorje za obe postaji pa še nov polnilec za vse tipe akku baterij. Cena z dostavo je 40 EUR (2 postaji, 6 AAA akku baterij in baterijski polnilec).polo98 napisal/-a:tukajimaš kar nekaj takšnih postajic,vendar so cene malo visoke.
Pred časom sem pa videl, da so v Hoferu imeli nekaj takega za smešno ceno.
uredil Mitja
p.s.
reklamo po ZS
Za kaj več pa na firefox.ubuntu@gmail.com
Re: PMR
Model, slika, lokacija? Resno mislim.PMR napisal/-a:Jaz imam dve skoraj nerabljeni na zalogi. Iz Nemčije, delajo na 3 kom AAA baterije, zraven dam akumulatorje za obe postaji pa še nov polnilec za vse tipe akku baterij. Cena z dostavo je 40 EUR (2 postaji, 6 AAA akku baterij in baterijski polnilec).polo98 napisal/-a:tukajimaš kar nekaj takšnih postajic,vendar so cene malo visoke.
uredil Mitja
p.s.
reklamo po ZS
Za kaj več pa na firefox.ubuntu@gmail.com
LP, R.
mi jih mamo tu pa tam v prodaji, v akciji, ko bojo ti pošlem po ZS. Rafter, kaj pa CB postaje ne bi prišle v poštev?
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
http://www.gasilci-hoce.si/
Take zadevce iz Hoferja uporabljajo varnostniki podjetja Varnost med varovanji na našem območju, so jih kar nekaj pokupili. Na kratke razdalje jim deluje izvrstno, slišnost je tud dobra, so kar zadovoljni.polo98 napisal/-a:tukajimaš kar nekaj takšnih postajic,vendar so cene malo visoke.
Za večje razdalje kot je nappisal Peter pa niso uporabni.
Fejst varnostniki ni kej....