Je že v redu Primož

, je kar prav, da kakšno rečeva, zdaj, ko je zadeva sveža. Glede grede je bilo tako, da je bila na progi za članice postavljena na sedmem delu proge, kar bi bilo sicer v redu, če bi v skladu s pravili organizator o tem v razpisu obvestil tekmovalne enote. Ker tega ni storil sem se čutil dolžnega da na to opozorim, saj se tekmovanje še ni pričelo. Moram reči, da je vodja tekmovanja hitro odreagiral, določil je ekipo, mislim da iz Radomelj, da so hitro prestavili gredo na ustrezno mesto in zadeva je bila rešena.
Tistega sodnika, ki je iskal dlako v jajcu, da cev ni raztegnjena preko črte 36 m je treba imenovati kar imensko, si bo bolj zapomnil za drugič

. Če ne mi sporoči po ZS, pa bomo kakšno na regijskem svetu rekli na to temo.
Če je res tisto, kar praviš o ventilu, potem sodnik ni imel pojma, vendar raje še enkrat preveri. Lahko, da je opozoril, da je ventil obrnjen za četrt obrata, praviloma pa naj bi bil popolnoma odprt.
Če pa je bil popolnoma odprt, sodnik v nobenem primeru ne more dajati pripomb, če bi pa dosodil napako, je dokazano zrel za odvzem značke

. In to na mestu. V 12. točki ocenjevanja vaje z MB namreč jasno piše: »Ventile na MB in trojaku je potrebno praviloma odpreti do konca. Ni napaka, če se ventili obrnejo (zasučejo) do pol obrata nazaj.«
Torej, če je bil ventil obrnjen za četrt obrata, to ne more biti napaka, lahko pa, da je sodnik rekel, da mora biti ventil popolnoma odprt, vendar se do pol obrata še tolerila.
Glede sodnika številka 1 ti dam popolnoma prav, nima se kaj praskat tam, kjer ga ne srbi

, ima točno določeno delo in ga sesalni vod čisto nič ne briga.
Vrvi so žal takšne, kakršne so, če niso bile v skladu s predpisanimi, bi morala ekipa ugovarjati takrat, ko jih je sodnik vprašal, ali je orodje v redu. Uspeli sicer ne bi, ker bi moralo orodje in oprema praviloma biti izpravno, za kar je odgovoren tehnični vodja.
Glede košare sem pa gledal še v enih treh starih knjižicah, pa nisem našel točnega opisa. Knjižica iz leta 1999 navaja samo, da mora biti obroč za pritrditev vezalne vrvi z notranjim premerom 6 cm iz železa Ø 0,6 cm. V novi knjižici je to modro izpuščeno, saj 6 cm obroča na košarah še nisem videl. Vendar pa ta obroč ni fiksen, ampak se vrti. Če hočeš narediti fiksnega, ga zalepiš z žvečilnim ali zatakneš z zobotrebcem, kar pa se seveda ne sme videti. Je pa res, da so bili na tekmovanjih višjega ranga obroči za vezalno vrv fiksirani, enkrat je bila celo samo ulita luknja zelo majhnega premera, tako, da so naknadno zmontirali gor še dodatno rinko. Je pa na teh tekmovanjih ponavadi tako, kot rečejo Avstrijci

.
Glede posredovanja pritožbe B komisiji so vas pa malo nasankali. Pravila gasilske službe v 17. poglavju obravnava gasilska tekmovanja. Člen 17.11. med drugim navaja, da ima tekmovalna enota možnost pisne pritožbe na delo ocenjevalne komisije v 30 minutah po izvedbi tekmovalne discipline. Pritoži se lahko na
TEKMOVALNI ODBOR v primeru kršitve točke 17.7. teh pravil ali tehničnih pravil tekmovalnih disciplin .
Torej B komisije ne bi bilo potrebno iskati, temveč bi pritožbo lahko vročili predsedniku tekmovalnega odbora ali vodji tekmovanja, ki bi sicer lahko določila mesto za zbiranje pritožb, vendar je bila v konkretnem primeru komisija B preveč oddaljena in bi bilo bolj razumljivo, če bi pritožbe sprejemala komisija A

.
Evo Primož, zaradi vsega, kar sem napisal seveda ne bom postal bolj priljubljen pri svojih nadrejenih

, vendar se pri konkretnih zadevah lahko vedno sklicuješ name, zadeve bom skušal pojasniti, seveda pa nisem vseved, lahko me kdo popravi ali dopolni.
Res pa je tudi to, da sem za obrazložitev moral uporabiti literaturo iz treh knjižic in še gradivo iz Pravil gasilske službe, tisto o košari pa nisem brskal še bolj nazaj. Res je moteče, da ni vse v eni knjižici, saj Pravil nihče ne nosi s sabo (razen mene

) tako, da se nekaterih stvari sploh ne more zagovarjati, če slučajno nastane problem.
Ok Primož, upam, da nisem bil spet predolg, če pa si še kakšno modro sodniško odločitev videl pa kar napiši, bom poskušal komentirati.
Do takrat pa lep pozdrav

!
Janez