Pri nas je izstopil tajnik, ampak ne zaradi preselite ali kakšne druge podobne zadeve, vendar imamo pomočnika tajnika, tako da njegovo delo sedaj prevzame pomočnik in s tem tajnik nima nobenih obveznosti več do društva. Se pa UO ne strinja z izstopom, ker je bila ta oseba zelo vidna na področju operative.
Ja in kaj boste s tem dosegli če ga boste imeli med člani in ne bo več delal na tem da bo "vidna" oseba v operativi. (pač bo ignoriral seje UO, vaje, tekmovanja.....)
Lahko vam samo nagaja tako kot UO njemu.
Če se je član iz bilo katerega razloga odločil izstopiti iz društva ga nima nobenega smisla zadrževati v društvu . Od takšnega člana ne boš imel nič . Bolje se je prijateljsko raziti , morda se kdaj poti ponovno združijo .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Če ti sprejmeš neko funkcijo, je opravljanje te funkcije zate nuja, in ni tukaj nič prostovoljnega. Če si bil voljen za 5letno obdobje ne moreš kr po 2 letih rečt "adijo odstopam" Prvo morš do konca sfurat mandat in pokrit vse obveznosti do društva, če pa odstopiš nardiš samo še več obveznosti.
Jst kot predsednik takega odstopa nebi sprejel.
hec, malce umiri konje. Tako kot je že Tratnik napisal da se oseba sama odloča ali bo vstopila v društvo ali pa iztopila. Kaj se dogaja vmes kot član je drugo, toda če se je oseba odločila izpisati iz društva ga ne more nihče zadrževati - saj pri pristopni menda ni podpisal odpovednega roka ali kako - no vidiš.
Jst v društvu nimam tisoč ljudi, da bi lahko vsak vsakega menjal, ko bi se nekdo spomnil in napisal iztopno izjavo! Zato take argumentacije ne sprejemam.
Mene zanima samo delo odgovornih ljudi v organih društva, če delajo uredu je to dobro, če ne delajo uredu se pa proba stvar popravit. Nikakor pa ne pride v poštev odstop, iztop ali kaj podobnega, to je kvečjem zadnja stvar, če res ne gre drugače.
Nevem, če bi lahko pri nas odgovorne osebe društva, kar tako po prostovoljni liniji dajali odstopne izjave, vam garantiram da bi društvo že zdavnaj lahko zaprli, ker bi se vse zrušlo ko hišica iz kart!!!
Drugač pa odpovednega roka res ni, je pa člen ki določa da lahko iztopiš šele takrat ko poravnaš svoje obveznosti, kaj so pa tvoje obveznosti ti pa določi UO ali OZ. In dokler ni vse čisto proavnano ne moreš iztopit.
Še predsedniki, direktorji in ostali odstopajo iz svojih položajev ne vidim razloga da bi moral nek tajnik prostovoljno 5 let opravljat to funkcijo če mu ne paše.
Na volitvah bi "kandidata" preverili kako je "zanesljiv" . Je pa težava v tem da je vedno manj "prostovoljcev",ki bi nekaj naredili prostovoljno, da pa bi na prostovoljni bazi sprejel neke odgovornosti in odgovarjal z vsem svojim premoženjem jih morađ pa že z lupo iskati. Sploh pa v mestih in okolici njih . Na podeželju se še kdo premakne
No, hec, potem mi pa povej tvoje mišlenje o tem kako bi ti opravljal neko funkcijo prisilno?? Mislim da je bolje da to predaš nekomu drugemu če dotična oseba pač nima interesa! Takšno je pač moje mnenje.
Ja stvar je zelo kompleksna, po eni strani osebna pričakovanja posameznika, po drugi strani pa usmeritve in cilji društva. Veliko ljudi sprejme funkcijo in kasneje ugotovi da se ti dve stvari ne ujemata!
Jaz osebno se nikoli nebi odločil za nobeno funkcijo, če nebi bil 99.9% prepričan da jo lahko odgovorno pripeljem do konca, konec koncu se za nek položaj javiš prostovoljno in zato moraš prej razmišljat kako boš deloval. V 0.01% so pa razni zdravstveni razlogi, odselitev...itd pri katerih je normalno da nekdo napiše odstopno, izstopno izjavo in tukaj ni dileme.
Bilo je omenjeno, da tudi direktorji odstopajo, zakaj nebi mogel tudi v prostovoljnem društvu. Ja res je samo direktorji in ostali funkcionarji majo točno določene pogodbe v katerih, vse lepo piše: pod kakšnimi pogoji lahkop odstopajo, iz krivdnih razlogov, iz nekrivdnih, kolikšno odpravnino dobijo, konkurenčna klavzula...itd.
Pri nas v gasilstvu se pa lahko kr usak "sprdne" in reče jst grem adijo! "znajdite se sami" Ne more bit neka organizacija, pa tud če je to gasilsko društvo prepuščena, dnevnemu navdihu njenih posameznikov!
Tako jaz razmišljam, vrjamem pa da ste drugi tudi bolj liberalni.
Janez Tratnik napisal/-a:Tvoja pravica je vstop in izstop. UO to samo formalno potrdi in nima pravice do poseganja v takšno odločitev.
V gasilstvu je pač takole kot je napisal Janez, je pa res da ga lahko potem še na kakšen način prepričate da ostane, če ni bilo kakšnega hudega spora ali zamere. Ker je pač tako da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha.
Ker nisem registriran forumaš nočem biti preveč pameten in Vam zasedati strani. Me pa zelo zanima kako lahko kdor koli nekoga prisili, da deluje v društvu, kljub temu, da je sprejel funkcijo kot izvoljen član. Če ima nekdo zadržke in bi se rad izčlanil, mu dajte prosto pot.
Vprašal pa bi radovedneža, iz katere GZ je, saj po opisanem lahko upravičeno sodim, da se zadeva dogaja v GZ Hrastnik. Če sem se zmotil se radovednežu vnaprej opravičujem, če pa je res, pa naj se nekateri člani iz tega društva zamislijo, zakaj so izgubili takšnega člana in naj ne iščejo krivde samo pri njemu.
krneki se strinjam s teboj in z vsemi ostalimi, ki pravite, da UO nima pravice da zadržuje člana v svojem društvu.
Se pa motiš, da se to dogaja v GZ Hrastnik, ker jaz namreč prihajam iz GZ Kamnik. Očitno se take stvari dogajajo tudi drugje