Si bom dovolil kratko pojasnilo v tej temi, da ne bo preveč "prepira" okrog barv in podobnega.
Tipizirana naj bi bila modra? temno modra ali svetlo?? Trenutno lahko srečaš skoraj vse odtenke od marin do pariške...
Hec pri teh oblekah je material! Dosedanje obleke so bile večinoma iz nomexa, nomexa Delta T in še nekaterih različic.
Novejše "ta rumene" pa so izdelane iz materiala PBI Gold (PBI-polibenzoblablabla...) Gold se ne imenuje zato, ker bi nastal za neko posebno priložnost, pač pa zato, ker je to "naravna" barva materiala, ki je sam posebi seveda povsem sintetičen.
Na tržišču sicer obstajajo tudi druge barve materiala (modra, rdeča) vendar je zaenkrat postopek pridobivanja PBi-ja v katerikoli drugi, razen osnovni barvi, prekleto drag in posledično so drage tudi obleke.
Točnih lastnosti v katerih PBI prekaša nomex, ne bom našteval, ker, če sem iskren sem jih precej že pozabil, se bom pa obregnil ob eno drugo stvar, ko je že govora o barvah.
In sicer: kaj menite, katera barva se lepše segreva in vleče nase svetlobo, modra ali rumena?
Zatorej, moje mnenje je: čisto vseeno je kakšne barve obleko nosim. Važno je, da je, če je le mogoče najboljša in da dobro zaščiti mojo rit!
Za na lepše pa najraje oblečem kakšno fejst srajčko ja