Grafični prikaz trenutnih dogodkov
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
CORS - Grigorij
Pisanje poročil
Da ne bo pomote upam, da veste kaj počne Uprava za zaščito in reševanje in kaj se dogaja v 12 ReCO-jih. Ja klici 112 ljudi, ki skrbijo za vso obveščanje, sprejemanje klicov...... pa jih je malce več kot prstov na rokah. Da pa je tekst dokaj sprejemljiv pa skrbi 1 operativec v CORS.
Pa lep pozdrav,
Pa lep pozdrav,
Re: Pisanje poročil
Grigorij na grafičnem prikazu je 13 ReCo-jev, kaj je sedaj pravilno 12ali 13.CORS - Grigorij napisal/-a:Da ne bo pomote upam, da veste kaj počne Uprava za zaščito in reševanje in kaj se dogaja v 12 ReCO-jih. Ja klici 112 ljudi, ki skrbijo za vso obveščanje, sprejemanje klicov...... pa jih je malce več kot prstov na rokah. Da pa je tekst dokaj sprejemljiv pa skrbi 1 operativec v CORS.
Pa lep pozdrav,
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
-
Grigorij
Število centrov
Centrov je 13 pa še CORS. Včasih mi prsti tako otečejo, da zlahka pritisnem dve tipki pa sem napačno izbrisal. Hvala za vprašanje.
Lep večer.
Lep večer.
Kako mogočen medij je internet.
Na spletni strani Prometno-informacijskega centra obstaja tudi možnost pregleda kamer, ki so nameščene ob večjih prometnicah. In tako je bilo danes možno "on-line" spremljati intervencijo celjske PGE na AC Celje-Maribor pri cestninski postaji Tepanje.

Na spletni strani Prometno-informacijskega centra obstaja tudi možnost pregleda kamer, ki so nameščene ob večjih prometnicah. In tako je bilo danes možno "on-line" spremljati intervencijo celjske PGE na AC Celje-Maribor pri cestninski postaji Tepanje.

LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
CORS - Grigorij
Vprašanje
V naslednji nadgradnji bo tudi izpis poročila. Zanima me: "Ali bi uporabljali možnost dodajanja slike dogodka v samo poročilo, če bi to bilo mogoče?"
Trenutno je možen vnos slike za najdbe NUS. Mogoče bi to še bolj obogatilo naša poročila.
Slike bi vključili tudi v bilten oziroma v pregled dogodkov, ki je na http://spin.sos112.si/Pregled/GraficniP ... rijav.aspx
Lep pozdrav,
Trenutno je možen vnos slike za najdbe NUS. Mogoče bi to še bolj obogatilo naša poročila.
Slike bi vključili tudi v bilten oziroma v pregled dogodkov, ki je na http://spin.sos112.si/Pregled/GraficniP ... rijav.aspx
Lep pozdrav,
Živjo.
Pri pregledovanju funkcije 'Pregled izpolnjevanja poročil' se mi je porajalo vprašanje.
Št. neizpolnjenih v predpisanem roku - A to pomeni, da so to še nezaključena poročila, ali so všteta tudi zaključena, ki pa to niso bila v predpisanem roku.
Smo namreč na zadnji seji poveljstva kar nekaj prahu dvignili s seznamom...
Hvala.
LP Matej Krnc
Pri pregledovanju funkcije 'Pregled izpolnjevanja poročil' se mi je porajalo vprašanje.
Št. neizpolnjenih v predpisanem roku - A to pomeni, da so to še nezaključena poročila, ali so všteta tudi zaključena, ki pa to niso bila v predpisanem roku.
Smo namreč na zadnji seji poveljstva kar nekaj prahu dvignili s seznamom...
Hvala.
LP Matej Krnc
Matej Krnc, VGČ I.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
-
CORS - Grigorij
Neizpolnjevanje poročil
Po zaključku intervencije je potrebno napisati poročilo (zakon).
Čas je sicer omejen na pet dni, a ga je v elektronski obliki možno izdelati šele po zaključku v ReCO, kar pomeni, da mora vodja intervencije poročilo izpolniti 5 dni po zaključku poročila v ReCO.
Rdeča številka v stolpcu torej pomeni, da poročilo ni bilo izpolnjeno v 5 dneh od zaključka poročila na ReCO.
Lep pozdrav,
Čas je sicer omejen na pet dni, a ga je v elektronski obliki možno izdelati šele po zaključku v ReCO, kar pomeni, da mora vodja intervencije poročilo izpolniti 5 dni po zaključku poročila v ReCO.
Rdeča številka v stolpcu torej pomeni, da poročilo ni bilo izpolnjeno v 5 dneh od zaključka poročila na ReCO.
Lep pozdrav,
-
CORS - Grigorij
Izpolnjevaje
Saj to je to. Rdeče številke so samo neizpolnjena poročila, saj sodelujoča enota ne izpolnjuje poročil.
Ja nekatere številke so kar visoke celo čez 15.
Lep pozdrav,
Ja nekatere številke so kar visoke celo čez 15.
Lep pozdrav,
Spin
Saj je pisalo...sabirman napisal/-a:Ravnokar sem gledal oddajo Svet na Kanalu A. V njej so poročali o požaru v Solkanu. Pa me zanima zakaj na grafičnem priakzu nič ne piše o tem
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)
LP Borut Volk
LP Borut Volk
Zanima me kako je lahko podskupina nesreče lažna prijava !! Na tej intervenciji smo do prihoda reševalcev poskrbeli za poškodovanca.
Vrsta nesreče/dogodka: DRUGE NESREČE
Skupina nesreče/dogodka: Delovne in druge nesreče
Podskupina nesreče/dogodka: nepotrebne intervencije, lažne prijaveDatum: 20.11.2006
Ob 14.38 si je poškodoval nogo delavec, na katerega je padlo 300-kilogramsko breme, v Železarni Ravne na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem. Na kraj dogodka so odšli poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda in nudili pomoč delavcu do prihoda reševalcev, ki so poškodovanca prepeljali na zdravljenje v slovenjgraško bolnišnico.
Vrsta nesreče/dogodka: DRUGE NESREČE
Skupina nesreče/dogodka: Delovne in druge nesreče
Podskupina nesreče/dogodka: nepotrebne intervencije, lažne prijaveDatum: 20.11.2006
Ob 14.38 si je poškodoval nogo delavec, na katerega je padlo 300-kilogramsko breme, v Železarni Ravne na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem. Na kraj dogodka so odšli poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda in nudili pomoč delavcu do prihoda reševalcev, ki so poškodovanca prepeljali na zdravljenje v slovenjgraško bolnišnico.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70