GOZDNI POŽARI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
Gost
- Roman Šuštarič
- GE: PGD Vinica
- Kraj: Vinica - Bela krajina
Poglejte kakšno zaščito obraza uporabljajo ameriški gasilci pri gozdnih požarih.
http://www.hotshield.com
http://www.hotshield.com
Pozdrav Ognjenim bojevnikom:
NA POMOČ
NA POMOČ
Dragi anonimni Gost, če se ga že dvakrat je dost, men verjem, če to že nisi sam doživel. Na srečo ker pa imamo pametne in osveščene ljudi v dolini, je pa manjše število intervencij.
P.s. Anonimnežem ponavadi ne odgovarjam, k nimajo tok j... da se identificirajo.
Ja pa bi se take stvari dal kje dobit oz. kupit Roman? Po moje je tole kar učinkovito sredstvo.
P.s. Anonimnežem ponavadi ne odgovarjam, k nimajo tok j... da se identificirajo.
Ja pa bi se take stvari dal kje dobit oz. kupit Roman? Po moje je tole kar učinkovito sredstvo.
- Roman Šuštarič
- GE: PGD Vinica
- Kraj: Vinica - Bela krajina
-
Gost
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Danes je bilo na poveljstvu GZS predstavljeno nekaj večjih požarov v naravi (Kras, Komarča, Brana, požari v savinjski dolini in na severno primorskem koncu). Predstavitve so bile vse po vrsti dobre in poučne. Bilo bi dobro iz vsega skupaj izvleči kake zaključke predvsem za področje visokogorja.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
-
gost
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
-
Gost
Žalostno, saj menim da bi bilo pri razpravi o gozdnih požarih pametno vklopiti tudi strokoAnonymous napisal/-a:Neverjetno je, da na posvetu o gozdnih požarih ne bomo imeli vsaj nekaj besed gozdarji. Vsaj tako je razvidno iz vabila GZ Slovenije, ki smo ga prejeli.
Ampak, verjetno je bil škrat zraven.
Lp, Roman
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
Gost
Moj sodelavec iz ZGS se je udeležil posveta. Problem pa je v tem, da nismo bili predhodno obveščeni in povabljeni o posvetu, saj je za pripravo referata potrebna predhodna priprava o pogledih gozdarjev na temo gašenja gozdnih požarov. Kot pa mi je povedal, je bila ob predstavitvi požara pri Brestovici na Krasu uporabljena karta ki smo jo izdelali gozdarji ZGS. Pa tudi na uradnem vabilu ni v Programu posveta nikjer imenovan ZGS, da bi predstavil svoje videnje gašenja gozdnih požarov.