tro delni napad NGČ

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

Ne verjamete, mar ne? Sliši se neverjetno, ampak je bilo resnično :?

Tudi jaz vem, da je bila prva sobota bedna. In prav tako sem se tudi počutil.

Takle mamo :evil:

LP, Andrej
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

Sem malo površno prebral komentarje. Pa si ne morem pomagati, da ne bi odgovoril, ker vidim, da res ne razumete, kaj se je dogajalo!
toma napisal/-a:No ,no tako hudo pa res ni moglo biti in naj ti povem da je metanje trodelnega lahko tudi koristno in če se za gasilerijo res zanimaš in če je tema gasilska potem skoraj ni kaj da nebi bilo koristno boš videl da ti bo vso pridobljeno znanje za katerega misliš da ti je sedaj nekoristno še kako prav prišlo ,če se boš z gasilstvom tudi ukvarjal. Pa brez zamere.
Ne bo šlo čisto brez zamere, oziroma male zamerce.

Če se lahko vtaknem v tvojo razumljivo pisanje, potem bi rekel, da se za slovenščino ti nisi kaj dosti zanimal :twisted: Pa brez zamere.

Kar se mojega zanimanja za gasilstvo tiče bi rekel, ne poznaš me, ne ocenjuj me.

Znanja sem tudi pri takih vajah pridobil nekaj, tega ne zanikam. Inštruktorja nam je dal malo morje lekcij o ocenjevanju na tekmovanjih. In tudi vlogo napadalcev sem se naučil, kajti vodar in cevar, tako ena kot dva ter strojnik sem bil pa dosedaj tudi na tekmovanjih. V to smer smo poskušali ta čas iskoristiti kolikor se je dalo. Ampak to ni to... Kaj vse koristnega bi lahko naredil tisto soboto? Uf, če dobro pomislim sem kar jezen! In to upravičeno, pa ne samo jaz, pač pa je bilo tako mnenje vseh tistih, ki smo bili na praktičnih vajah, brez izjeme.

Rad pomagam drugim in zato sem gasilec. Zastrupljen za večno! Da bom čim bolj efektiven, se moram tudi izobraževati, za kar si z veseljem vzamem čas! Ampak ta program, to prvo soboto praktičnih vaj za vodjo enote, to je pa čista potrata časa in denarja.
Tomkat napisal/-a:In sicer v t.i. "petelinji vasi" smo izvajali napade na domnevna žarišča požara - oprema je bila MB, tlačne cevi, armature, odvzem vode iz hidranta, izvedba: mokra. Samo delovanje enote je res spominjalo na trodelca - razvijanje tlačnih ceni in polivanje. Vendar je bilo bistvo nekje drugje Exclamation Exclamation Exclamation
Šlo je za trening poveljevanja, vodja je moral malo razmisliti kako bo razporedil operativce, kako bo razdelil naloge, kako bo nastopil z enoto; zgodilo se je namreč, da se je predpostavka med izvajanjem nalog tudi spremenila. Torej se je "metalo trodelca" zato, da bi se usposobili vodje in ne da bi šli na dirke.
Poleg tega je bila to le ena izmed delovnih točk, teh pa je bilo v celem dnevu cca. 8-10.
To bi bilo super. Samo če bi bile mokre vaje, bi bilo že sto procentov bolje. Take vaje kot si jih omenil smo meli naslednjo soboto, pa še to samo štiri ure. Z malo domišljije bi se dalo kaj podobnega storiti tudi prvi dan, samo to pa ni moja naloga! Upam, da se bo v bodoče kaj spremenilo.
Tomkat napisal/-a:Če pa je kdo od prisotnih usposabljanje razumel zgolj kot "metanje trodelca" je pa res vrgel dan stran ko je šel na Ig. Če se človek malce zavzame lahko v enem dnevu od tam odnese veliko več.
Nihče ni mogel razumeti drugače kot je bilo. Bilo je pa tako, kot sem opisal, žalostno in razvlečeno. Vidim pa, da si presenečen in enostavno ne moreš verjeti. Tudi jaz sem težko razumel! In še vedno ne razumem.
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

A. Godec najprej ti rečem da ti nimam kaj zamerit ,povedal si svoje mnenje in tako je prav.Naj le rečem ,da na Igu pač imajo nek program dela po katerem delajo vaje oziroma vršijo izobraževanje.No moram ti povedati ,da se redno udeležujem izobraževanj na Igu tako po gasilski kot službeni strani ampak , da bi metali cel dan trodelca se pa še ni zgodilo.Zanima me ali ste po končanem usposabljanju prejeli tudi anketni list za izpolnit? Če ste ga potem ste lahko preko tega izrazili tudi svoje nezadovoljstvo, sicer pa bi o tem programu lahko kaj več povedal Milan moderator teme o nevarnih snoveh, on bo točno vedel ,če imajo na Igu res v programu usposabljanja metanje trodelnega napada in to cel dan kot si napisal, morda pa bo prčital ta komentar in se bo oglasil.Če ni skrivnost in če te lahko vprašam koliko let si že v gasilskem društvu?
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Tine Žen
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Tine Žen »

Mogoče samo to kar še ni noben povedal. Program je potekal na Igu ni pa bil v sklopu rednega izobraževanja bilo je izredno tako da so to vodili inštruktorji iz naših sosednih zvez iz regije Ljubljana 1 to velja za prvi dan, ko se je dejansko metalo cel dan trodelca

Lp Tine
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Tine Žen napisal/-a:Mogoče samo to kar še ni noben povedal. Program je potekal na Igu ni pa bil v sklopu rednega izobraževanja bilo je izredno tako da so to vodili inštruktorji iz naših sosednih zvez iz regije Ljubljana 1 to velja za prvi dan, ko se je dejansko metalo cel dan trodelca

Lp Tine
Potem je sedaj slika veliko bolj jasna.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tine Žen napisal/-a:Mogoče samo to kar še ni noben povedal. Program je potekal na Igu ni pa bil v sklopu rednega izobraževanja bilo je izredno tako da so to vodili inštruktorji iz naših sosednih zvez iz regije Ljubljana 1 to velja za prvi dan, ko se je dejansko metalo cel dan trodelca

Lp Tine

Tine , kot si hodil tako dolgo, mi se pa tukaj dajemo brez veze. Sedaj je vse jasno "dirkaški" inštruktorji so bili ta dan na delu !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

a zaj je pa krnaenkrat vse jasno in vredu ? :?
Se vedno mi ni jasno kako so lahko na igu metali trodelca ? Sej ne more prit vsak pepek tja in si zmislit tecaj za NGC, ali pac ? :roll:

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Pero napisal/-a:Sej ne more prit vsak pepek tja in si zmislit tecaj za NGC, ali pac ? :roll:
Kakor sem jaz razumel Tinetovo objavo, se je GZL, oziroma Regija LJ 1, kot organizator tečaja za vodjo enote dogovoril z ICZR na IG-u, da jim "odstopi" prostor dan pred praktičnimi vajami za NGČ, da so v lastni režiji ( GZL ) s tečajniki vadili "trodelca", naslednji dan pa so prav tako v ICZR delali po ustaljenem programu za NGČ, pod vodstvom inštruktorjev iz IG-a. :oops: Lahko pa da se motim :oops: .

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Tine Žen

Odgovor Napisal/-a Tine Žen »

BAČO napisal/-a:
Pero napisal/-a:Sej ne more prit vsak pepek tja in si zmislit tecaj za NGC, ali pac ? :roll:
Kakor sem jaz razumel Tinetovo objavo, se je GZL, oziroma Regija LJ 1, kot organizator tečaja za vodjo enote dogovoril z ICZR na IG-u, da jim "odstopi" prostor dan pred praktičnimi vajami za NGČ, da so v lastni režiji ( GZL ) s tečajniki vadili "trodelca", naslednji dan pa so prav tako v ICZR delali po ustaljenem programu za NGČ, pod vodstvom inštruktorjev iz IG-a. :oops: Lahko pa da se motim :oops: .

LP BAČO :wink:
Prav si zasopil da smo tam uporabljali prvi termin samo prostor :idea: te vaje ki smo jih mi tam izvajali ¨ metanje trodelca¨ so baje v sklopu izobraževanja oz v programu za NGČ :roll: no tak sem jaz zastopil tako da to je praktični del za NGČ prvi dan kako je to drugod ne vem
Pa še to GZL kolikor vem z tem nima nič saj smo iz nje samo soudeleženci tečaja kod iz drugih sosednih zvez organizator tečaja pa je Regija Ljubljana 1 Tako da to smo počeli vsi udeleženci tečaja :!:

Lp Tine
Uporabniški avatar
miha79

Odgovor Napisal/-a miha79 »

Zanima pa me ali imate v drugih regijah ta program, v kolikor pa nimate, pa nevem kako si lahko privošči svoj program LJ1!
NIKOLI NE RECI NIKOLI!
Odgovori