Tudi jaz vem, da je bila prva sobota bedna. In prav tako sem se tudi počutil.
Takle mamo
LP, Andrej
Ne bo šlo čisto brez zamere, oziroma male zamerce.toma napisal/-a:No ,no tako hudo pa res ni moglo biti in naj ti povem da je metanje trodelnega lahko tudi koristno in če se za gasilerijo res zanimaš in če je tema gasilska potem skoraj ni kaj da nebi bilo koristno boš videl da ti bo vso pridobljeno znanje za katerega misliš da ti je sedaj nekoristno še kako prav prišlo ,če se boš z gasilstvom tudi ukvarjal. Pa brez zamere.
To bi bilo super. Samo če bi bile mokre vaje, bi bilo že sto procentov bolje. Take vaje kot si jih omenil smo meli naslednjo soboto, pa še to samo štiri ure. Z malo domišljije bi se dalo kaj podobnega storiti tudi prvi dan, samo to pa ni moja naloga! Upam, da se bo v bodoče kaj spremenilo.Tomkat napisal/-a:In sicer v t.i. "petelinji vasi" smo izvajali napade na domnevna žarišča požara - oprema je bila MB, tlačne cevi, armature, odvzem vode iz hidranta, izvedba: mokra. Samo delovanje enote je res spominjalo na trodelca - razvijanje tlačnih ceni in polivanje. Vendar je bilo bistvo nekje drugje Exclamation Exclamation Exclamation
Šlo je za trening poveljevanja, vodja je moral malo razmisliti kako bo razporedil operativce, kako bo razdelil naloge, kako bo nastopil z enoto; zgodilo se je namreč, da se je predpostavka med izvajanjem nalog tudi spremenila. Torej se je "metalo trodelca" zato, da bi se usposobili vodje in ne da bi šli na dirke.
Poleg tega je bila to le ena izmed delovnih točk, teh pa je bilo v celem dnevu cca. 8-10.
Nihče ni mogel razumeti drugače kot je bilo. Bilo je pa tako, kot sem opisal, žalostno in razvlečeno. Vidim pa, da si presenečen in enostavno ne moreš verjeti. Tudi jaz sem težko razumel! In še vedno ne razumem.Tomkat napisal/-a:Če pa je kdo od prisotnih usposabljanje razumel zgolj kot "metanje trodelca" je pa res vrgel dan stran ko je šel na Ig. Če se človek malce zavzame lahko v enem dnevu od tam odnese veliko več.
Potem je sedaj slika veliko bolj jasna.Tine Žen napisal/-a:Mogoče samo to kar še ni noben povedal. Program je potekal na Igu ni pa bil v sklopu rednega izobraževanja bilo je izredno tako da so to vodili inštruktorji iz naših sosednih zvez iz regije Ljubljana 1 to velja za prvi dan, ko se je dejansko metalo cel dan trodelca
Lp Tine

Tine Žen napisal/-a:Mogoče samo to kar še ni noben povedal. Program je potekal na Igu ni pa bil v sklopu rednega izobraževanja bilo je izredno tako da so to vodili inštruktorji iz naših sosednih zvez iz regije Ljubljana 1 to velja za prvi dan, ko se je dejansko metalo cel dan trodelca
Lp Tine
Kakor sem jaz razumel Tinetovo objavo, se je GZL, oziroma Regija LJ 1, kot organizator tečaja za vodjo enote dogovoril z ICZR na IG-u, da jim "odstopi" prostor dan pred praktičnimi vajami za NGČ, da so v lastni režiji ( GZL ) s tečajniki vadili "trodelca", naslednji dan pa so prav tako v ICZR delali po ustaljenem programu za NGČ, pod vodstvom inštruktorjev iz IG-a.Pero napisal/-a:Sej ne more prit vsak pepek tja in si zmislit tecaj za NGC, ali pac ?![]()
Prav si zasopil da smo tam uporabljali prvi termin samo prostorBAČO napisal/-a:Kakor sem jaz razumel Tinetovo objavo, se je GZL, oziroma Regija LJ 1, kot organizator tečaja za vodjo enote dogovoril z ICZR na IG-u, da jim "odstopi" prostor dan pred praktičnimi vajami za NGČ, da so v lastni režiji ( GZL ) s tečajniki vadili "trodelca", naslednji dan pa so prav tako v ICZR delali po ustaljenem programu za NGČ, pod vodstvom inštruktorjev iz IG-a.Pero napisal/-a:Sej ne more prit vsak pepek tja in si zmislit tecaj za NGC, ali pac ?![]()
Lahko pa da se motim
.
LP BAČO