Eksplozija in požar v Portorožu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Meni se tudi zdi prav, da če so jim že namestili gasilnike v vozila, da jih tudi uporabijo.
Opazil sem namreč, da imajo na nekaterih vozilih prav nalepko proizvajalca gasilnikov.
Mogoče bi se organiziralo še kakšno skupno usposabljanje o ravnanju z njimi in bi stvar lažje in bolj varno stekla.
Pa še z gasilci bi se bolje spoznali, kar bi tudi pozitivno vplivalo na sodelovanje na intervencijah.
Kar se pa tiče rezervoarja za plin nekje "v kleti" pa ne razumem inšpekcijskih in ostalih služb kako to dopustijo.
Opazil sem namreč, da imajo na nekaterih vozilih prav nalepko proizvajalca gasilnikov.
Mogoče bi se organiziralo še kakšno skupno usposabljanje o ravnanju z njimi in bi stvar lažje in bolj varno stekla.
Pa še z gasilci bi se bolje spoznali, kar bi tudi pozitivno vplivalo na sodelovanje na intervencijah.
Kar se pa tiče rezervoarja za plin nekje "v kleti" pa ne razumem inšpekcijskih in ostalih služb kako to dopustijo.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Nič se mi ne zdi napak, no seveda tudi nimamo podatka kako je požar bil razširjen čudi me da spet tisti ki je prijavljal nesrečo je po moje klical 113, povezujem pa tudi s tem da je gasilec izjavil da ga je bilo strah a policista pa ne.Oskar napisal/-a:Kaj se ti pa zdi v tem stavku napak , da se čudiš Denis ??Denis napisal/-a:Policisti so tudi brez glave leteli gasit z gasilnimi aparati ??? in preprečili večjo eksplozijo ojej.
Jaz bi jih pohvalil, saj zato so gasilniki, da se hitro ukrepa in prepreči širjenje požara ! Ne vem no ?
Ta hudi PGD VRBJE.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Denis , dobro si ugotovil. Gašenje takoj po nastanku požara , ki je nastal po eksploziji (četudi je eksplozija požar) je veliko bolj "varno" kot pa ukrepanje po 10 ali več minutah. Zatorej so policisti , ki so bili v bližini pravilno ravnali. Izjava gasilca je prav tako na mestu. Strah ni odveč , saj je njegova posledica tudi večja previdnost. Človeško življenje je še vedno več vredno kot cela hiša.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Malo pozno pa vseeno. Kolikor so mi kolegi povedali je v Šenčurju eksplodiral plin v gradbenem kontejnerju (skladišče za orodje). Izhajal je iz jeklenke, ki je bila tam prisotna. Delavci so pa medtem odšli na malico. Eksplozija je kontejner kar dobro napihnila. V kontejnerju je bil tudi električni radiator, kar je možen vzrok za sprožitev eksplozije. V bližini sta bila takrat dva druga delavca, ki sta bila pa kar zelo prestrašena, ampak samo togasilc18 napisal/-a:Tomaž, kaj pa ste imeli danes v Kranju?
Menda je razneslo gradbeni kontejner.
Mogoče veš ti kaj več?
Sledil je tudi požar, ki pa je bil kmalu pogašen.
Takole so o posredovanju policistov zapisali v enem od slovenskih časopisov.www.direkt.si napisal/-a:
Pogumni policisti v plinski pasti
Koper, 25.01.2007
Včeraj je direktor PU Koper Iztok Jakomin pohvalil policiste s Policijske postaje Piran, ki so ob eksploziji plina, takoj pograbili gasilne aparate in tekli reševat.
Včeraj je direktor PU Koper Iztok Jakomin pohvalil policiste s Policijske postaje Piran, ki so ob eksploziji plina, ta se je zgodila približno 200 metrov od njihovega sedeža v Portorožu minuli petek zjutraj, takoj pograbili gasilne aparate in tekli reševat. "Z veliko poguma in potrpljenja so Matej in Matjaž Družina, Boštjan Kenda, Goran Maltarič in komandir Robert Zonta preprečili še večjo škodo in posledice nepredvidljivih razsežnosti. Če ne bi omejili požara, bi lahko eksplodirala cisterna, iz katere so pretakali plin v hišni rezervoar na Fizinah 3," je povedal Jakomin. Generalnemu direktorju policije je predlagal, naj policistom podeli kolajno policije za hrabro dejanje. Vzroki eksplozije še niso znani, ker kriminalistična preiskava še ni končana.....
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
Takoj medalje, kolajne, pokale pa še nevem kaBAČO napisal/-a:Takole so o posredovanju policistov zapisali v enem od slovenskih časopisov.www.direkt.si napisal/-a:
Pogumni policisti v plinski pasti
Koper, 25.01.2007
Včeraj je direktor PU Koper Iztok Jakomin pohvalil policiste s Policijske postaje Piran, ki so ob eksploziji plina, takoj pograbili gasilne aparate in tekli reševat.
Včeraj je direktor PU Koper Iztok Jakomin pohvalil policiste s Policijske postaje Piran, ki so ob eksploziji plina, ta se je zgodila približno 200 metrov od njihovega sedeža v Portorožu minuli petek zjutraj, takoj pograbili gasilne aparate in tekli reševat. "Z veliko poguma in potrpljenja so Matej in Matjaž Družina, Boštjan Kenda, Goran Maltarič in komandir Robert Zonta preprečili še večjo škodo in posledice nepredvidljivih razsežnosti. Če ne bi omejili požara, bi lahko eksplodirala cisterna, iz katere so pretakali plin v hišni rezervoar na Fizinah 3," je povedal Jakomin. Generalnemu direktorju policije je predlagal, naj policistom podeli kolajno policije za hrabro dejanje. Vzroki eksplozije še niso znani, ker kriminalistična preiskava še ni končana.....
LP BAČO
Ojej lahk pa da bo EE tud gasilcem podaril.
Ta hudi PGD VRBJE.
Včeraj sem se ustavil pri vozniku največjega slovenskega distributerja UNP, kateri je ravno točil plin v zunanjo cisterno. Hotel sem ga vprašati, če se že ve, kaj naj bi bil vzrok pri omenjeni eksploziji. Kot bi vedel se je ravno takrat pogovarjal z kolegom o eksploziji v Portorožu. Predstavil sem se mu in začela sva debato. Po zadnjih neuradnih podatkih naj bi puščala cev na koncu pri spojki, katero so policisti tudi zasegli. Glede same cisterne v objektu bo pa moral nekdo odgovarjati. V dveh sosednjih prostorih naj bi še bili dve napravi pod električno napetostjo, od katerih naj bi morda preskočila usodna iskra. Dodal je še, da je kar pogost pojav na primorskem, da so cisterne (od konkurenčnega distributerja) v objektih. Opečena delavca naj bi imela opekline druge stopnje, katere nebi pustile resnih posledic. Povedal mi je še, da pri nekontroliranem izhajanju plina (eksplozija,požar) iz cisterne na tovornjaku, imajo vgrajen nekakšen "protilomni" ventil kateri se avtomatsko zapre. Na koncu me še on vprašal če imamo oz. smo imeli kakšno usposabljanje na to temo.
Kolegom iz GB Koper lahko samo čestitamo ob posredovanju, saj je bilo pri poslušanju postaje razbrati da gre za skrajno resno intervencijo.
Lep dan še naprej.
Kolegom iz GB Koper lahko samo čestitamo ob posredovanju, saj je bilo pri poslušanju postaje razbrati da gre za skrajno resno intervencijo.
Lep dan še naprej.
Poglej Denis: Policisti imajo to dobro urejeno in če so storili hrabro dejanje, kar to vsekakor je, je prav da so pohvaljeni na takšen način. Ukrepali so, čeprav se to od njih ni pričakovalo in zahtevalo. Tudi navadni občani so pohvaljeni s strani policije za hrabro dejanje, če so ga storili in s tem pomagali policistom, v Kranju je že bil takšen primer par let nazaj.Denis napisal/-a:Takoj medalje, kolajne, pokale pa še nevem kasej prav sam če pogledamo koliko medalj pa kolajn pa nevem kaj še bi pol gasilci okol vratu nosil
Ojej lahk pa da bo EE tud gasilcem podaril.
Poznam pa tudi nekaj gasilcev, ki so tudi bili pohvaljeni za hrabro dejanje s strani GZS ali pa CZ in prav je tako. Če pa kdo ni bil, je pa to napaka nadrejenega, ker ni sprožil ustreznega postopka za takšno pohvalo.
Sem najdu eno povezavo in filmcek. Nisem pa siguren ce j to ena in ista zadeva.
http://www.rescue911.si/heavy-structura ... explosion/
pa se filmcek na google
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4144&hl=en
L.P.
http://www.rescue911.si/heavy-structura ... explosion/
pa se filmcek na google
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4144&hl=en
L.P.
Včeraj zvečer je prišlo v vasi Juršče v občini Pivka do eksplozije plina v stanovanjski hiši, hvala bogu nobeden od stanovalcev ni bil poškodovan, škoda je pa kar precejšna. Bratranec ki živi od te hiše cca. 30 m mi je rekel da je kar fajn počlo in da se je fajn treslo. Več pa piše v današnjih Primorskih novicah
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Mislim, da se je to zgodilo zvečer v četrtek, 08.02. ob približno 21:30 uri, kot mi je povedal včerja zvečer prijatelj, ki živi v bljižini. Plin je uhajal iz 3kg plinske jeklenke, ko je bila zmes prava je bila samo še potrebna iskra hladilne skrinje. Do požara ni prišlo, bo pa potebno del hiše porušit.
Na srečo ni bilo nobenemu nič.
p.s.: Bom probal zrihtat kakšno sliko.
Na srečo ni bilo nobenemu nič.
p.s.: Bom probal zrihtat kakšno sliko.
Dolžina ene minute je odvisna od tega na kateri strani WC vrat se nahajaš.