Vljudnost!!!

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
zgonc
Kraj: Notranjska-Cerknica
Kontakt:

Vljudnost!!!

Odgovor Napisal/-a zgonc »

Ne vem kaj in kako naj začnem, situacija mi ne da miru. Danes smo bili klicani na prometno nesrečo med Uncem in Postojno-stara cesta.
Prišli smo na kraj dogodka in tam so pred nami bili že policisti kateri so še postavljali triopane. Bil sem vodja in šel takoj pogledat situacijo, okoli avtomobila-bil je na boku in v njem poškodovana oseba se je trlo ljudi.Takoj sem zahteval naj se odstranijo da lahko mi in kasneje reševalci opravimo svoje delo,vendar pa se je našla gospa katera se je drla name ko sem od naših zahteval orodje za tehnično reševanje da ne smem rezati avtomobila,ker poškodovanko nič ne boli.
Reklel sem ji naj se odstrani vendar je še kar naprej skakala in se bahala da je neka policijska inšpektorica kartera ve kako se to dela in naj mi počakamo na reševalce pa naj to čakanje traja ni važno koliko časa.
Potem se pa človek vpraša čemu ima vodja pravice in dolžnosti,če ostali laiki vedo vse mi smo pa tja za v en koš.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Zgonc.
Ali se je legitimirala oz. uradno predstavila?
Ali je bil policaj v bližini?
Ali si zaprosil policijo,da jo odstrani?
Ja teško je v trenutkih presojat. Predvidevam,da si postopal pravilno.
Pa še mal povej nadaljevanje.
zgonc
Kontakt:

Hja Brko ni kaj če je ta gospodar pri hiši ajej ubogi mož.
Ne ni se nič legitimirana bila je navadni civilist in se šopirila da je to za kar se je imenovala.Policisti so bili nekaj metrov stran in so imeli delo s prometom zato nisem siguren ali so slišali moj ukaz in njen odgovor,ne morem jih obsojat.Sicer pa, če so slišali itak držijo skupaj tako da spet izpadem kot nula.
LP Tomaž
gasilc18
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a gasilc18 »

Bi jo blo vrjetno treba mal ohladit z vodo :lol: :lol: :lol:
Gasilc 18

Tistemu, ki mu hitimo na pomoč se zdi vsaka sirena pretiha !!!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Če ni pooblaščena uradna oseba, se lahko dere kokr hoče. Jst bi jo fizično odstranil če nebi šlo drugač.Imaš vso pravico in podlago da to nardiš če ne razume slovensko!
Uporabniški avatar
MatKme
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a MatKme »

Podpiram "Hec" da bi jo lahko fizično dostranil! Jaz če bi bil na tvojem mestu in če bi se dalo pi potegnil trak in da nobeden se hodi blizu. Če pa traka nebi bilo možno potegniti okoli nesreče bi (če bi bilo dovolj moštva) zadolžil gasilca da popazi na firbce dokler policisti nebi bili prosti oz. bi sam kaj kmalu popenil in jo lastnoročno odneso 100m stran.

:D

Zanima me pa če se je pol odmaknila ko so prišli reševalci, da ste lahko v miru delali naprej!
Lep pozdrav! Matevž Kmecl
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Babo pod ključ...na mestu nesreče nima kaj iskati..... vodja intervencije ji je svoje poveda in to je kot pribito...
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

A ste pol rezali ali niste?
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Zgonc, daj malce opiši stanje poškodovanke. Ali je bila pri zavesti ali ne? Če je bila ste verjetno z njo spregovorili nekaj besed in pa tvoja prva ocena njenega stanja?

Jaka
zgonc
Kontakt:

Poškodovanka je bila pri zavesti in že z malo modre barve , verjetno od stiska med sedežem in vratmi. Tarnala je z bolečinami v prsnem košu drugih navedb pa ni izražala.Hotel sem do prihoda NMP narediti prostor-odrez strehe, vendra ga zaradi nasprotnega interesa očividke nisem naredil kljub mojim pooblastilom.Tako smo počakali prihod NMP katera je odredila iznos poškodovanke skozi zadnja vrata, takoj ko smo to storili je odšla "naša kolegica" takoj s svojim avtomobilom naprej.
Očitno za nekatere ne veljajo splošni predpisi in so v središču pozornosti.
sem jo mislil že lastnoročno odstranit,vendar sem se bal da bi me tožila, zaradi "napada na uradno osebo",čeprav se ni z nobeno stvarjo izkazala za tisto kar se je imela.Prav nasprono še poudarila je slab odnos kot urdni delavec policije.
LP Tomaž
tomažk
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a tomažk »

A je bilo danes vse OK, glede na to da sta mesta nesreče zelo blizu?
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Dejte no , nimajo civili kaj da mrdajo okol, ce se dere nate, naj jo nekdo zgrabi, grdo pogleda, pa borne v nasprotno smer , naj se tam dere dalje, vi pa delajte v miru.
Nima ti doben pravice rect (sploh ce si vodija), da ne bos rezo (ker bo pol kao vecja skoda,blabla), ti si glavni, ce presodis da je potrebno , nardis...
Edino ti odgovarjas, zato ne mroes druge poslusat (pa tud ce je policist,inspektor, bilokdo). Pol bo pa kdaj kaj narobe, pa bos reko, on mi je reko tak , ne gre to tak ? ti bos kriv ...

Ce je bla res tecna, bi ji lahko rekel, da zahtevas pisno potrdilo da ona prevzema vso odgovornost, pa bi pomoje takoj utihnila... :wink:

Ce pravis da za nekatere ne veljajo spolsni predpisi, si za to kriv predvsem sam, ker si imel pooblastila in moc da te prepise izvrsis, pa jih nisi...

Isti problem je z nekaterimi policisti . Da jim ja ne bos unicil dokazov, najbols da se kr poslikajo dokler se se poskodovanec iz avtomobila dere.
Ti si glavni, ti odgovarjas, nimajo oni kaj...

p.s. To nima nic veze z vljudnostjo, mogoce je pa bla v stresu pa bi mogli se za njo poskrbet
LP :wink:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Za zavarovanje dogodka iz strani firbcev je odgovorna policija. Če vam to ni uspelo s policisti uredit, je to napaka vodje intervencije.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
zgonc
Kontakt:

Vsi katri smo bili kdaj oz.nekateri še boste gotovo ponate pravila in dolžnosti vodje intervencije,med drugimi je tudi omeji dostom nepooblaščenim osebam na kraj dogodka.
Se pravi omeji se z trakom STOP GASILCI. Praviloma če so bili pred nami že policisti so oni odgovorni za samo zavarovanje, mi pa kot vodje pa moramo vdor na prepovedano ozemlje preprečit. Pomoje ni bila napaka z moje strani namreč tam kjer je bilo vozilo se traka ni dalo speljat in ko sem dal komando da se civilisti umaknejo so se vsi razen se ve koga.
Ampak kok nej odstranim osebo če sama ne zapusti kraja s fizično silo je ne smem ker se stvar samo še bolj zakomplicira.
Naj koz vsaj zame je bilo zanimivo nasednje da ko so prišli reševalci je še vedno stala ob vozilu in jim dajala sama napotke kaj naj naredijo,čudno da ni še sama določila diagnoze.

Smo pa danes zopet posredovali samo nekej metrov naprej od te omenjene nezgode.Trčila sta vozilo Darsa in osebno vozilo v kateri so se poškodovala 3 osebe.Minilo je brez vseh zapletov tako kot se spodobi.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

mislim da jo s tem , ko jo en krepek gasilec zgrabi za pas in prestavi 20m stran (al pa do policistov :lol: ) , ne mores poskodovat, sploh ce je zenksa.
Kolko vem, imas isto pravico kot policija, se pravi da lahko uporabis tudi silo...

Sploh pa, smo meli ze vaje, pa tud na igu na tecaju TR smo na zakljucni vaji imeli "panicarja", ki so ga morali na silo odstranit :)

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odgovori