Letošnja osrednja tema meseca varstva pred požari je predstavitev rokovanja z gasilniki. Prav tako se v tem mesecu predvsem vrstijo vaje po raznih društvih in zvezah. Zanima me, kaj ste že v tem mesecu obdelali in kaj načrtujete v prihodnje?
Naše društvo je pripravilo 14.10.2006 nenapovedano vajo, kjer so bili gasilci operativci obveščeni o požaru na objektu preko pozivnikov, mobitelov (ReCO poda na zvezo - napravo za obveščanje preko mobilnikov sporočilo v obliki, kot gre na pozivnike in ta proži sporočila na mobitele vpisanih članov) in sirene. Vsebina sporočila: "POŽAR NA OBJEKTU. TAKOJ V GASILSKI DOM".
Vaja je zajemala gašenje kletnega požara, iznos ponesrečenca in odstranitev nevarnih predmetov (plinska jeklenka).
Vaja je potekala v kletnih prostorih našega sokrajana, možica gledalcev kar velika glede na nenapovedano vajo in navdušenje gledalcev resnično nepopisljivo, kar pomeni, da jih z delom in resnim pristopom ter pokazanim lahko presenetimo in seveda prikažemo naše delo. Udeležba članov je bila zadovoljiva, tako da nad samo vajo nimamo resnih pripomb, kar se pa napak tiče bomo jih pa obdelali v društvu interno in jih poskušali v prihodnje odpraviti.
Lahko nas pa pohvalim z našim odzivnim časom, ki je pri nenapovedanem obveščanju do izvoza trajal 6 min in 15 člaov zbranih v PGD.
toliko malo o našem delu v tem mesecu in LP.
Vaje - mesec požarne varnosti
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Nekaj aktivnosti smo pripravili tudi v GZ Velenje, predvsem redne preglede gasilnikov po gasilskih domovih za vse občane, večje vaje (Gorenje 2006 in Pošta 2006) ter delavnice in obiski šol
Več lahko preberete na http://www.gz-velenje.si kjer imamo tudi galerije fotografij.
vljudno vabljeni
Več lahko preberete na http://www.gz-velenje.si kjer imamo tudi galerije fotografij.
vljudno vabljeni
No v našem gasilskem društvu ( PGD ŠINKOV TURN ) smo tudi imeli operativno vajo. In to celo dve. Eno so imeli mlajši "operativci" na temo požar v gozdu, drugo pa starejši na temo požar v objektu. Poleg vaj pa se odvijajo še raznorazne dejavnosti kot so seznanitev mladih z orodjem, gasilskimi vozili, IDA-ji, ....
Edina stvar ki me pa zelo moti je pa odnos starejših gasilcev do mladine. Mislijo da so oni vse mi mladi pa nule. Res da to ne spada v ta post samo vseen. Če ma kdo kaki predlog kako in na kakšn način bi se jih dalo malo spremenit glede tega naj kaj napiše na to temo post z to problematiko.
lp ZABA
Edina stvar ki me pa zelo moti je pa odnos starejših gasilcev do mladine. Mislijo da so oni vse mi mladi pa nule. Res da to ne spada v ta post samo vseen. Če ma kdo kaki predlog kako in na kakšn način bi se jih dalo malo spremenit glede tega naj kaj napiše na to temo post z to problematiko.
lp ZABA