GASILSKE IZKAZNICE 2
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
GASILSKE IZKAZNICE 2
Lep pozdrav! Minilo je dve leti odkar smo obravnavali gasilske izkaznice. Takrat je bila to novost in nismo dobro vedeli kako in kaj zato ponovno odpiram to temo.
V društvu sem odgovoren, da izpeljem nabavo teh ljubih izkaznic saj jih še nimamo. Tukaj bi pa nujno rabil vašo pomoč oziroma nasvete saj jaz osebno nisem ravno najbolj navdušen nad nabavo. Cena se mi zdi previsoka skupaj z fotografijo okrog 2500 sit. to pa je za društvo, ki šteje 100 ali več članov kar zalogaj. Dajte mi povedat ali jih imate in kakšne imamo pol vsaj ugodnosti?
Pa še to: Slišal sem, da bojo menda celo prišle nove kar me niti nebi presenetilo, če vemo kdo je na čelu GZS in kakšno politiko vodi. A veste kaj o tem?
V društvu sem odgovoren, da izpeljem nabavo teh ljubih izkaznic saj jih še nimamo. Tukaj bi pa nujno rabil vašo pomoč oziroma nasvete saj jaz osebno nisem ravno najbolj navdušen nad nabavo. Cena se mi zdi previsoka skupaj z fotografijo okrog 2500 sit. to pa je za društvo, ki šteje 100 ali več članov kar zalogaj. Dajte mi povedat ali jih imate in kakšne imamo pol vsaj ugodnosti?
Pa še to: Slišal sem, da bojo menda celo prišle nove kar me niti nebi presenetilo, če vemo kdo je na čelu GZS in kakšno politiko vodi. A veste kaj o tem?
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Pri nas smo jih nabavili za večino članov oz. za tiste, ki so jih hoteli. Rečem lahko samo to, da še nikoli v življenju nisem videl toliko članov našega društva na kupu, kot takrat, ko je potekalo slikanje za izkaznice.
Glede novih, tudi mene ne bi presenetilo, predvsem glede na to, da še danes niso na voljo nalepke, ki naj bi jih lepili na zadnjo stran. Sploh pa so že v štartu uporabili zastarel sistem magnetnega zapisa namesto čipa, da ne govorimo o tem, da prve niso imele niti hologramske folije.
Glede novih, tudi mene ne bi presenetilo, predvsem glede na to, da še danes niso na voljo nalepke, ki naj bi jih lepili na zadnjo stran. Sploh pa so že v štartu uporabili zastarel sistem magnetnega zapisa namesto čipa, da ne govorimo o tem, da prve niso imele niti hologramske folije.
Se pravi Peter, če te dobro razumem je izkaznica samo toliko, da jo pač imaš z njo pa nikjer ne dobiš dobenih ugodnosti. Da je kvaliteta slaba pa ne vem, če lahko od naših vodilnih pričaluješ kaj več, zgleda, da spet želijo zaslužiti na nas revežih.
Glede fotografij pa takole: Imamo Canon S3 kar je kar vredu zadevca ampak domača izdelav pa mislim, da je dražja, kot, če greš v fotoatalje.
Glede fotografij pa takole: Imamo Canon S3 kar je kar vredu zadevca ampak domača izdelav pa mislim, da je dražja, kot, če greš v fotoatalje.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Na nekaterih tekmovanjih jih lahko koristno uporabiš ali pa jih celo moraš, pa še to je bolj v korist organizatorja, kot pa samih tekmovalcev. Za ostale ugodnosti mi ni znano, čeprav poznam društva, sicer ne gasilska, ki imajo določene ugodnosti v določenih trgovinah.
Glede cene slik ti pa predlagam, da jih daš več na en list in jih šele potem neseš natiskati v foto studio. Sicer lahko to z dobrim tiskalnikom in foto papirjem poskusiš tudi doma, samo najprej primerjaj cene.
Glede cene slik ti pa predlagam, da jih daš več na en list in jih šele potem neseš natiskati v foto studio. Sicer lahko to z dobrim tiskalnikom in foto papirjem poskusiš tudi doma, samo najprej primerjaj cene.
Pardon še to:
Digitalnih slik ne pošiljajte. Na obrazcu mora biti nalepljena klasična barvna fotografija narejena za dokumente. Na izkaznice se čaka približno dva tedna, odvisno od zasedenosti proizvajalca in od popolnosti podatkov v bazi.
Na sliki je treba biti v svečani obleki ali delovni uniformi brez pokrivala. Nikakor ne v civilni obleki.
Sero venientibus ossa.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Nas je sicer profesionalna fotografka slikala kar pred belo steno v garaži z vgrajeno bliskavico na digitalnem fotoaparatu, ki ga ne bi mogli šteti ravno med profesionalne modele.
Za zmanjšanje senc bliskavice se lahko fotografirance oz. ozadje osvetli ali pa dvigne ISO vrednost. Za lažje delo ima pa tudi večina fotoaparatov način za portretiranje. Nenazadnje je tudi za lastnika dobro, če se bo naučil, kako mora fotoaparat pravilno uporabljati.
Za zmanjšanje senc bliskavice se lahko fotografirance oz. ozadje osvetli ali pa dvigne ISO vrednost. Za lažje delo ima pa tudi večina fotoaparatov način za portretiranje. Nenazadnje je tudi za lastnika dobro, če se bo naučil, kako mora fotoaparat pravilno uporabljati.
Estera napisal/-a:Pardon še to:
Digitalnih slik ne pošiljajte. Na obrazcu mora biti nalepljena klasična barvna fotografija narejena za dokumente. Na izkaznice se čaka približno dva tedna, odvisno od zasedenosti proizvajalca in od popolnosti podatkov v bazi.Na sliki je treba biti v svečani obleki ali delovni uniformi brez pokrivala. Nikakor ne v civilni obleki.
Kje pa piše da bi poslal digitalno v Lj.
je pa Peter lepo napisal
Se jih pa da tudi s dobrim tiskalnikom sprintat, pa jih razrežeš, pa je isto. Rabiš le foto papir.Peter napisal/-a:Glede cene slik ti pa predlagam, da jih daš več na en list in jih šele potem neseš natiskati v foto studio
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Tudi to sem napisal.pes napisal/-a:Se jih pa da tudi s dobrim tiskalnikom sprintat, pa jih razrežeš, pa je isto. Rabiš le foto papir.
Treba pa je prej preverit cene foto papirja in tako ugotoviti, če se to sploh splača. Namreč, foto papir mora biti od proizvajalca tiskalnika oz. od takšnega, ki ga proizvajalec tiskalnika priporoča oz. je združljiv. Črnilo namreč ob nanosu na papir sproži kemično reakcijo, ki pa je ni, če papir ni pravi. Potem barve niso tako lepe ali pa se slika zlepa ne posuši. Enako velja tudi za neoriginalno črnilo.
Prosim ne se odmikat od teme fotografije tukaj niso toliko pomembne, če ravno so strošek!
Estera se pravi, da naj nabavim članske izkaznice in potrošim 300.000 sit društvenega denarja za to, da bo nekdo imel na tekmovanju lažje delo z evidencami! Halo kaj ti si mogoče v organih GZS, da tako razmišljaš? Pol menda nosiš tudi E.E. srajco pa brez zamere!
Estera se pravi, da naj nabavim članske izkaznice in potrošim 300.000 sit društvenega denarja za to, da bo nekdo imel na tekmovanju lažje delo z evidencami! Halo kaj ti si mogoče v organih GZS, da tako razmišljaš? Pol menda nosiš tudi E.E. srajco pa brez zamere!
v našem društvu smo se odločili da vsak član kateri nima statusa študenta poravna 2000 SIT za izdelavo oz stoške za izkaznico.
Slikanje smo organizirali kar v gasilnem domu z lastno tehniko "canon s3" in veliko mero iznadlivosti z reflektorji, belo rjuho in veliko veliko časa.
Je pa res da tudi jaz nisem vedel da imamo tokiko članov kateri so hoteli gasilsko izkaznico.

Slikanje smo organizirali kar v gasilnem domu z lastno tehniko "canon s3" in veliko mero iznadlivosti z reflektorji, belo rjuho in veliko veliko časa.
Je pa res da tudi jaz nisem vedel da imamo tokiko članov kateri so hoteli gasilsko izkaznico.