suha vaja VS mokra vaja

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Ytsejam

suha vaja VS mokra vaja

Odgovor Napisal/-a Ytsejam »

Živijo" Mene pa nekaj zanima! Gledal se posnetek ekipe ki je zmagala lani na sejmu zaščite! Imeli so mokro vajo! Ali bi lahko prav tako sklapljali sesalni vod pri suhi vaji ali bi dobili kazenske točke! Cevar 2 že v bistvu da spojke skupaj še preden pride cevar 1 do spojke? Lp
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Osebno še nisem tekmoval v mokri vaji, ampak če se ne motim je pri mokri vaji dovoljeno sklapljanje sesalnega voda na tleh; pri suhi vaji pa morajo biti spojke,ki se sklapljajo,dvignjene od tal.
Uporabniški avatar
REDBULL
Kraj: Tuhinjska dolina

Odgovor Napisal/-a REDBULL »

Pri tej vaji lahko cevi na tleh skupaj stakneš, potem jih malo privzdigneš in sklopiš. Cevar 2, pa tud lahko zadaj že spojke pripravi, tako da vodar1 in cevar1 samo porineta cevi skupaj in ni nobenih težav pri vtikanju. Je pa še ena druga fora, ki jo cevar lahko naredi, sam mora biti celotna ekipa ki sklaplja zelo hitra, on pa tudi. Vsekakor pa cevar2, lahko pripravi spojke tako da spojke še nista skupaj, če jih pa skupaj že vtakne, pa mislim da te sodnik ne sme videti, drugač so kazenske. Ne bom pa trdil.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

katera je pa tista druga fora al je skrivnost!
Uporabniški avatar
REDBULL

Ja je skrivnost sam verjem sem velik dobrih ekip vidu, pa govoril z njimi pa noben to ne uporablja, ker za brezveze lahko kazenske dobiš.
Robert.G.
Kraj: Slov.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Robert.G. »

Ta druga fora je verjetno to, da ko C1 in V1 spuscata nazaj na tla rahlo potisneta cevi naprej proti smeri napada C2 pa takrat nastavljeno spojko spusti tako, da se z rokami ne dotakne naslednje spojke.

Zadeva gre hitro ko jo streniras, verjemi smo ze delali tako pa brez kazenskih se pred izdajo nove knjizice v kateri pa je to dovoljeno samo ne zdaj vlect sesalni vod za 20 alo 30 cm ampak za enega dio dva pa gre samo lepo morate poprej raznositi sesalni vod, da so cevi ze pred sklapanjem cim blize.

lp Robi
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Uporabniški avatar
REDBULL

Ena izmed variant je pa tudi ta, da C2, spojke skupaj stakne, ko pripravlja cevi, tako da jih V1 in C1 samo še zapneta skupaj, ni jima jih pa treba vtikati skupaj.
Robert.G.

Ja REDBULL varijant je veliko ampak jih je treba res dobro natrenirati, kajti nova pravila res dopuscajo marsikaj, da je lahko vaja hitrejsa.

lp Robi
Uporabniški avatar
REDBULL

Nekaj bi samo še vprašal: kakšna je praksa drugod v zvezi z N2 pri trojaku. A N2 spojko B in C cevi zapne na trojak hkrati, ali vsako posebej? To sem že vidu ekipe k to delajo, pa fajn je, da morebiti ne pride do gužve na trojaku ko še vodarja prideta do trojaka oz. V2.
Robert.G.

Ce imas dovol hitrega in spretnega napadalca je tudi to izvedljivo!

lp Robi
Uporabniški avatar
tamav
Kraj: Hlebce
Kontakt:

Re: suha vaja VS mokra vaja

Odgovor Napisal/-a tamav »

Ytsejam napisal/-a:Živijo" Mene pa nekaj zanima! Gledal se posnetek ekipe ki je zmagala lani na sejmu zaščite! Imeli so mokro vajo! Ali bi lahko prav tako sklapljali sesalni vod pri suhi vaji ali bi dobili kazenske točke! Cevar 2 že v bistvu da spojke skupaj še preden pride cevar 1 do spojke? Lp
Ali ima kdo še ta posnetek? Ali pa kater drug "dobre" ekipe. Ni vazn a gre za mokro al' suho vajo.
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Jz mam posnetek mokre vaje iz Kranja, mislim da je bla vaja narejena v 34 ali 37 sekundah, ne vem točno.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Dej prilepi link :D
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
levi17
Kraj: krsko

Odgovor Napisal/-a levi17 »

a lahk vsi gledate ta filmcek ka men ne dela :(
Marko Levicar 041-349-945
Odgovori