Nikjer nisem zasledil o vodenju intervencije!dive1 napisal/-a:Zanima me, kaj vi mislite o tem, da bi imeli na občinskih, oziroma na rangu gasilske zveze zadolženega nekakšnega Safety Oficer-ja. Nekoga, ki bi skrbel za popolno opremljenost gasilcev. Predvsem nadziral nošenje celotne osebne zaščitne opreme (čelada, rokavice, obleka,...). Nekoga, ki bi 'nadziral' same postopke varnega gašenja, se mogoče posredno umešal v ukaze vodje. Vem, da je za to odgovoren vodja intervencije, vodja skupine in konec-koncov tudi vsak gasilec sam.
Zdi se mi smiselna izraba mogoče "starješih, izkušenih častnikov" na zvezah, ali višjih položajih. Še enkrat ponavljam, namen ne bi bil ukazovati, voditi intervencijo, le skrbeti za varnost posameznikov. Na tiste ki uidejo očem poveljnikov, na tiste ki hodijo s starimi oranžnimi palerinami, tiste ki nosijo stare aluminijaste čelade. Mogoče spomnil policiste kaj je njihovo delo. Ne pozabite, tudi oni morajo biti vodeni iz strani nekoga..
Jasno, to bi bilo smotrno ob večjih dogodkih, ko so same vodje intervencij zasedene.
P.S.: Gasilec nima kaj dajati izjav, to je razumljivo. Lepo pa je, da je vsaj nekdo omenil, da so za trenutek vsi zbežali iz svojih služb in tako odprl oči širši javnosti, če jo že ostali niso. O samem poteku intervencije, o možnih eksplozijah in širjenju požara pa seveda naj obveščajo drugi.
...Moje mišlenje...
Da bi lahko to poceli kot je predlagal dive1 bi morali imeti stabno vodenje intervencije!
Potem bi pa lahko nekdo pocel taksne stvari kot jih predlagas!