Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Gost
Odg: Zanima me ...
Kaj je mišljeno za veso v zgibi? Je to držanje na drogu dokler moreš, ali dviganje gor,dol?
Re: Zanima me ...
Dviganje
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Nisem našel teme z naslovom, ki bi pripadal mojemu post-u.
V naši gasilski zvezi Brezovica je kar nekaj zagnane mladine, med katero sodim tudi jaz. Začel sem izvajati vaje, Z to vajo smo se hoteli čim bolj približati vajam na operativni ravni, saj je poleg devetih zunanjih napadov in uporabi radijskih zvez, deloval tudi štab prve pomoči, kateri je oskrbel gasilko iz Preserja, ker je doživela vročinski šok in si je pri padcu poškodovala roko. Seveda pa nebi šlo brez pomoči mentorjev - imeli so vlogo šoferjev. Pozivi so bili preko SMS in izvozi izpred svojih gasilskih domov. Ta, ki je na posnetku je že moja tretja po vrsti... ZANIMA ME vaše mnenje o takšnih in podobnih vajah, prilagam vam tudi dokumentacijo, lahko rečem da smo se zelo približali vajam na operativni ravni.
http://www.youtube.com/watch?v=kqxo5ScnE_Q
V naši gasilski zvezi Brezovica je kar nekaj zagnane mladine, med katero sodim tudi jaz. Začel sem izvajati vaje, Z to vajo smo se hoteli čim bolj približati vajam na operativni ravni, saj je poleg devetih zunanjih napadov in uporabi radijskih zvez, deloval tudi štab prve pomoči, kateri je oskrbel gasilko iz Preserja, ker je doživela vročinski šok in si je pri padcu poškodovala roko. Seveda pa nebi šlo brez pomoči mentorjev - imeli so vlogo šoferjev. Pozivi so bili preko SMS in izvozi izpred svojih gasilskih domov. Ta, ki je na posnetku je že moja tretja po vrsti... ZANIMA ME vaše mnenje o takšnih in podobnih vajah, prilagam vam tudi dokumentacijo, lahko rečem da smo se zelo približali vajam na operativni ravni.
http://www.youtube.com/watch?v=kqxo5ScnE_Q
- Priponke
-
- mladinci-načrt_13;2-.pdf
- (493.78 KiB) Prenešeno 192 krat
-
- 1.pdf
- (257.61 KiB) Prenešeno 137 krat
-
GasilecR
Pozdravljen,
Glede na to, da ste vajo organizirali mladinci se mi zdi dobra. Verjamem, da jih boste s časoma nadgrajevali in boste navedli tudi ostale podrobnosti v vaji.
Ko sem na hitro pogledal sem zasledil, da so bile v objektu vnetljive oz. nevarne snovi, ki so povečale širjenje požara. V vaji je zanimivo vedeti za kakšno snov naj bi šlo in kakšno je potem pravilno posredovanje glede na določene snovi.
Prav tako se ponavadi navede v vaji ko gre za kakšen večji požar še kakšne pomočnike, ki si jih določi vodja intervencije po sektorjih (seveda ni obvezno je pa dobra izkušnja, če več kdo poskuša voditi kakšno skupino oz. enoto)
Na taktični skici pogrešam smer vetra.
Kot pravim je vaja za mladince vsekakor dobro zasnovana in verjamem, da se bo postopoma še izboljševala.
Le tako naprej. Vaje in izobraževanja so osnova za uspešno upravljene intervencije.
NA POMOČ!
Glede na to, da ste vajo organizirali mladinci se mi zdi dobra. Verjamem, da jih boste s časoma nadgrajevali in boste navedli tudi ostale podrobnosti v vaji.
Ko sem na hitro pogledal sem zasledil, da so bile v objektu vnetljive oz. nevarne snovi, ki so povečale širjenje požara. V vaji je zanimivo vedeti za kakšno snov naj bi šlo in kakšno je potem pravilno posredovanje glede na določene snovi.
Prav tako se ponavadi navede v vaji ko gre za kakšen večji požar še kakšne pomočnike, ki si jih določi vodja intervencije po sektorjih (seveda ni obvezno je pa dobra izkušnja, če več kdo poskuša voditi kakšno skupino oz. enoto)
Na taktični skici pogrešam smer vetra.
Kot pravim je vaja za mladince vsekakor dobro zasnovana in verjamem, da se bo postopoma še izboljševala.
Le tako naprej. Vaje in izobraževanja so osnova za uspešno upravljene intervencije.
NA POMOČ!
Spoštovani,
vaja zanimiva, samo se mi zdi, da se malo pretirava z mladino (tudi nadaljni komenatrji malo pretirani). Pustite času čas in naj bo vse v svojem času. Podobne akcije lahko izpeleješ, ko imaš opravljen osnovni tečaj za gasilca. Vodi ga poveljnik in ne mladinec ali pripravnik. Kakšni so pogoji pri tem je pa znano. Eden od pogojev je delovanje z mladoletnimi udeleženci. Kaj pravita na to predsednik in poveljnik, kje je njihova zavednost o odgvornosti, če se kaj zgodi. Zakon je jasen. Mislim, da imaš na maldinskem programu še veliko aktivnosti, ki jih morate obvladati, da si potem dober operativec ali gasilec.
vaja zanimiva, samo se mi zdi, da se malo pretirava z mladino (tudi nadaljni komenatrji malo pretirani). Pustite času čas in naj bo vse v svojem času. Podobne akcije lahko izpeleješ, ko imaš opravljen osnovni tečaj za gasilca. Vodi ga poveljnik in ne mladinec ali pripravnik. Kakšni so pogoji pri tem je pa znano. Eden od pogojev je delovanje z mladoletnimi udeleženci. Kaj pravita na to predsednik in poveljnik, kje je njihova zavednost o odgvornosti, če se kaj zgodi. Zakon je jasen. Mislim, da imaš na maldinskem programu še veliko aktivnosti, ki jih morate obvladati, da si potem dober operativec ali gasilec.
Prazno metanje cevi, in skakanje čez ovire nobenega več ne pritegnejo, da o raznih brezveznih kvizih ne govorim. . Pri teh dejanjih me podpira tudi poveljstvo in vodstvo naše gasilske zveze.gasoldi napisal/-a:Spoštovani,
Lep pozdrav!
Prvo vsa pohvala za vaje, ker to da mladino mučimo z tekmovanji in ostalimi nepomembnimi stvari ne pelje nikamor.
Zavedajte pa se da pripravnikov ne smete učiti krivo vero kar sem zasledil v tem posnetku
-napačna nastavitev zajemalnih nosil
-neuporaba zaščitnih rokavic
-izvajanje PNMP (gasilci z opravljenim tečajom?)
Prvo vsa pohvala za vaje, ker to da mladino mučimo z tekmovanji in ostalimi nepomembnimi stvari ne pelje nikamor.
Zavedajte pa se da pripravnikov ne smete učiti krivo vero kar sem zasledil v tem posnetku
-napačna nastavitev zajemalnih nosil
-neuporaba zaščitnih rokavic
-izvajanje PNMP (gasilci z opravljenim tečajom?)
-
Gost
meni pa do roka razpisa za pok. gasilca, ne bo ratalo naredit vozniškega izpita b ketegorije. Kaj zdaj? Slišal sem ,da lahko prinesem dokazila do decembra ko te zaposlijo je tor res?
Re: Zanima me ...
Za šolo ali za zaposlitev?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Prvo more bit sploh razpis. v Mariboru naprimer lani je bil razpis v decembru
Vijolčno sveti se nebo !
-
poklicni gasilec
Vozniško dovoljenje B kategorije je eden od osnovnih pogojev da je kandidat spoh vabljen na testiranje in razgovore v poklicni gasilski enoti. Če enega od teh pogojev ne izpolnjuje ne more sodelovati v izboru. Za primerjavo lahko dam doseženo V. stopnjo izobrazbe. Ali vzamejo kandidata v službo če nima V. stopnje? Ne. Torej je enako pri vozniškem izpitu. Če pa kdo ve za kako drugo opcijo v tem primeru naj pa napiše sem.Gost napisal/-a:meni pa do roka razpisa za pok. gasilca, ne bo ratalo naredit vozniškega izpita b ketegorije. Kaj zdaj? Slišal sem ,da lahko prinesem dokazila do decembra ko te zaposlijo je tor res?
Če pač v vlogi ne boš poslal fotokopije vozniškega dovoljenja z B kategorijo, ne boš vabljen na razgovore in teste. Žal.
Če pa gre za prijavo v gasilsko šolo, pa je vse te potrebne papirje imeti do vpisa v šolo (december).
Gasilski pozdrav!
-
Gost
Meni je bilo rečeno tako, da naj v življenjepisu napišem, da dokazilo v končanem izpitu B kategorije prinesem takoj, ko ga dobim oz. naredim izpit. Bojim se, da to ne bo dovolj kot si rekel ti poklicni gasilec
Mene pa zanima koliko vas je bilo prijavljenih na tečaj GZS za inštruktorja? Spomladanski termin je zaradi nezanimanja odpadel, jeseni pa mamo zavrnjeno, ker je prijav bilo preveč?

-
Gost
Mene pa zanima ali se da na gasilski brigada lj izposodit plezalne čevlje na razpisu ali jih moram prinest sam? mogoče kdo ve kje bi si jih lahko sposodiu