gasilska pobarvanka

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
pgd_babici
Kraj: Koper/Babiči

gasilska pobarvanka

Odgovor Napisal/-a pgd_babici »

Ali ima kdo kakšno informacijo, glede izdaje in distribucije gasilske pobarvanke založbe Kreativa.
Nekaj podjetnikov v našem okolišu je dobilo prošnjo za denarno pomoč(oglaševanje)za izdajo te publikacije.Na te ljudi se naše društvo obrača kadar potrebuje pomoč.
Bo nekdo spet izkoristil gasilstvo za svoj dobiček? [-X
LP Robert
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odg: gasilska pobarvanka

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

pgd_babici napisal/-a:Ali ima kdo kakšno informacijo, glede izdaje in distribucije gasilske pobarvanke založbe Kreativa.
Nekaj podjetnikov v našem okolišu je dobilo prošnjo za denarno pomoč(oglaševanje)za izdajo te publikacije.Na te ljudi se naše društvo obrača kadar potrebuje pomoč.
Bo nekdo spet izkoristil gasilstvo za svoj dobiček? [-X
Potrudite se in zadevo pravočasno ustavite, sicer vam bodo pobrali zajeten kup denarja izpred nosa. Marsikje (tudi pri nas), se je žal to že zgodilo.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Pobarvanka

Odgovor Napisal/-a Pobarvanka »

Ha ha ha Zopet PGD Radovljica. V tem društvu se resnično nekaj čudnega dogaja. Res so izvirni, sedaj so šel pol gasilskih društev v Sloveniji nategnili in jim pobrali njihova sponzorska sredstva, ki bi bila sicer namenjena domačim društvom.
Uporabniški avatar
Igor80
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Igor80 »

Gasilska pobarvanka je projekt namenjen izdaji preventiven publikacije za otroke v vtrcih in prvih razredih osnovne šole. Avtorski projekt je izpeljalo PGD Radovljica na svojem območju in ga nato naprej predalo Založbi Kreativa. Sedaj založa sodeluje z Gasilsko zvezo Koper, ravno tako pa Janez tudi v vaše društvo in zvezo dobite še ponatis te pobarvanke zaradi velikega uspeha, kot sam dobro veš smo vas vprašali za sodelovanje in projekt pri vas e ni zaključen. Je pa tako, da od tega nima nihče nič, razen da se s pobarvanko približate otrokom in občanom, seveda pa so za izdajo potrebna sredstva, saj je pobarvanka brezplačna. Za vse info se prosim obrnite na zs. Hvala...
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

Članek iz povezave, ki jo je navedel "Gost"
Novo policijsko vozilo je v začetku poletja blagoslovil Policijski
vikar Janez, gasilcem pa je župan Janko S. Stušek, ki je
tudi sam gasilec, zaželel varno vožnjo in čim manj intervencij.

Vozilo so gasilci predstavili domači javnosti v okviru
športno-zabavne prireditve Ko Radovljica zaživi, na kateri se
je letos zbralo več kot 15 tisoč obiskovalcev, kar je še enkrat
več kot lani. Prireditev, ki ima tudi dobrodelni značaj, saj so
na njej zbrana sredstva namenjena mladim družinam in delovanju
ter pomoči v sistemu zaščite in reševanja, že tradicionalno
organizirata Klub Radovljiških študentov in Prostovoljno
gasilsko društvo. Začnejo jo z veliko gasilsko parado
in prikazom gasilskih vozil ter starodobnikov. V. K.
Iz članka, ki ga je napisal V.K. ne veš ali so dobili novo vozilo policisti ali gasilci ali pa mogoče oboji. :roll:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Igor80 napisal/-a:Gasilska pobarvanka je projekt namenjen izdaji preventiven publikacije za otroke v vtrcih in prvih razredih osnovne šole. Avtorski projekt je izpeljalo PGD Radovljica na svojem območju in ga nato naprej predalo Založbi Kreativa. Sedaj založa sodeluje z Gasilsko zvezo Koper, ravno tako pa Janez tudi v vaše društvo in zvezo dobite še ponatis te pobarvanke zaradi velikega uspeha, kot sam dobro veš smo vas vprašali za sodelovanje in projekt pri vas e ni zaključen. Je pa tako, da od tega nima nihče nič, razen da se s pobarvanko približate otrokom in občanom, seveda pa so za izdajo potrebna sredstva, saj je pobarvanka brezplačna. Za vse info se prosim obrnite na zs. Hvala...
Dolgo sem bil tiho, ker v rokah še nimam sponzorske pogodbe podjetij, ki so bila "vključena" v projekt v naši občini, po drugi strani pa tudi zato, ker sem bil "nategnjen" kot mislim, da še nikoli. Res je, da sem bil vprašan za sodelovanje, hranim tudi elektronsko pošto in dobro se spomnim besed o brezplačnosti. Res sem bil naiven, saj brezplačnega v ljubi Sloveniji ni nič, razen gasilskega dela. No, na to "brezplačnost" me je opozoril naš župan, ki je povedal znesek, ki ga je namenil "brezplačni" pobarvanki. Malo sem zaklel, pa sem bil tiho in si dejal, da zastonj pač ni nič. In so minili meseci in nekje pred novim letom brez vednosti GZ vendar z uporabo mojega imena na paketu v OŠ Mengeš pridejo pobarvanke.

Zaradi mojega imena je OŠ Mengeš pobarvanke razdelila učencem, čeprav jih v nasprotnemprimeru ne bi, saj so bile za učence neprimerne. Pa ne z vidika teme oziroma same pobarvanke, ampak zaradi oglasov sponzorjev, ki so menda na vsaki drugi strani. In šole (vsaj mengeška) nikoli ne deli kakršnih koli publikacij, v katerih so navedene reklame. Ker pa OŠ Mengeš dobro sodeluje z GZ Mengeš, ravnatelj pošiljke ni preverjal in jo izjemoma razdelil prvim razredom. In točno toliko, kolikor jih je prispelo, oziroma, kolikor je bilo oddanih, to pa točno tioliko, kolikor je bilo učencev v razredih, viška ni bilo, da bi si jo vsaj ogledal, kajti, izvoda ni dobila ne občina, ne GZ.

Zakaj, mi je kmalu postalo jasno, saj je kraj majhen in pricurljala je vest, da je bilo v projekt financiranja vključenih še kar nekaj podjetij s področja občine Mengeš, koliko, žal še vedno ne vem, ker mi je bila sicer pobarvanka obljubljena s strani ene od mamic že v mesecu decembru, no sedaj je februar, pa je še vedno nimam.

Če povzamem, za tolkikšno število pobarvank, kot je bilo oddanih, bi imele lahko pozlačene platnice, če bi jih tiskali doma.

Da zaključim. Zbiranje sredstev je najbrž potekalo na legalen način, a se je ob tem potrebno vprašati o moralnosti takšnega početja. Kajti, pobirati denar domačim gasilcem izpred nosa je za mene nemoralno početje, da ga hočete pobrati po celi Sloveniji pa še nekoliko bolj.

Zato je opozorilo popolnoma na mestu, če ga bodo gasilci upoštevali prav, če se bodo z dobavo in financiranjem v takšni obliki strinjali, pa tudi prav.

In ne mi pisat, da od tega nima nihče nič, ker se oglasi lahko preštejejo in pomnožijo z zneski s pogodb, pa bo hitro jasno, kdo nima nič. Gasilci tistega območja res ne, ker je denar "odpotoval" v Radovljico, ali se skriva pod Kreativo ali pod PGD ali pod kamnom je pa drugo vprašanje.

In ne me imeti več za norca!

Toliko v vednost!

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Janez Koncilija napisal/-a:[In ne mi pisat, da od tega nima nihče nič, ker se oglasi lahko preštejejo in pomnožijo z zneski s pogodb, pa bo hitro jasno, kdo nima nič. Gasilci tistega območja res ne, ker je denar "odpotoval" v Radovljico, ali se skriva pod Kreativo ali pod PGD ali pod kamnom je pa drugo vprašanje.

Janez 8)
Radovljiški gasilci so vozilo kupili sami, s pomočjo donatorjev in lastnih sredstev, sredstva za kamero med drugim pridobili tudi s preventivnim projektom,ki so ga izvedli skupaj z založbo Kreativa: gre za pobarvanko, ki so jo brezplačno podarili otrokom v vrtcih in prvih razredih osnovnih šol. Projekt je bil odlično sprejet, tako, da so se v PGD Radovljica odločili, da ga predstavijo tudi v drugih krajih po Sloveniji. Igor Marijan je povedal, da v letu 2010 pričakujejo še enonovo vozilo. "
Sem šele naknadno prebral članek iz povezave gosta iz česar je najbrž razvidno, da so kamero financirale firme z Gorensjke, avto pa ostala Slovenija.

In ostali gasilci seveda ne rabimo termokamer in vozil :evil:

Janez 8)
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Morda bo pobarvanka prav prišla za izbirni predmet, saj kaj dosti drugega nimamo za ponudit, čeprav je bilo zapisano da imamo ogromno gradiva za izbirni predmet v oš.

Darko
pgd_babici
Kraj: Koper/Babiči

Odgovor Napisal/-a pgd_babici »

Ja fantje, se moram kar strinjati z vsem kar je Janez napisal.Obiskal sem enega od podjetnikov katerega prosijo za pomoč in pridobil ponudbo,ki mu jo pošiljajo.Nič nimam proti da je v glavi ponudbe ob logotipu založbe tudi logotip gasilcev iz Radovljice,pestro pa bo ob previrjanju, zakaj in kako je prišel na ta dopis logotip OGZ Koper.To bom preveril v ponedeljek na sedežu zveze.
Gospodom iz Radovljice pa se v imenu našega društva zahvaljujem za skrb za otroško perventivo,toda na našem teritoriju ne potrebujemo vaše pomoči.Sodelovanje društva z vrtcem in šolo je zelo uspešno.Za pobarvanke,ki jih potrebujemo ob dnevih odprtih vrat in ostalih priložnostih,pa poskrbi za minimalen strošek stric Google.
Igor80
informacije ki jin lahko daš na ZS,pa kar napiši javno.
LP Robert
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

pgd_babici napisal/-a:,pestro pa bo ob previrjanju, zakaj in kako je prišel na ta dopis logotip OGZ Koper.To bom preveril v ponedeljek na sedežu zveze.
Jah, predpostavljam, da približno tako, kot v Mengšu, z obljubo, da nič ne stane in, da vse uredijo oni, mi, oziroma otroci samo pridobijo. Še dobro, da nisem šel pisat uvodnega besedila (to je bil namreč eden od predlogov). Naivnost stane, vendar sem doslej verjel vsaj gasilcem, zdaj pa tudi tega ne morem več.

Gasilci iz Mengša, ki letos praznujejo 120 letnico delovanja bodo Radovljičanom najbrž zelo hvaležni, ker so jim pobrali denar pred nosom.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

darko napisal/-a:Morda bo pobarvanka prav prišla za izbirni predmet, saj kaj dosti drugega nimamo za ponudit, čeprav je bilo zapisano da imamo ogromno gradiva za izbirni predmet v oš.

Darko
Jaz pravim , da kljub temu imamo , samo najti je treba.
poglejte tole :
http://www.gasilci-vinskagora.si/index. ... iew&id=201

čestitke PGD Vinska gora za idejo !Glede financiranja takšnih stvari pa naj povem, da sem bil vesel ideje PGD Vinska gora in sem za to prejel po pošti eno lepo volneno kapo !! =D>
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

S spletne strani GZS:

8.3.2010 - obvestilo
Obveščamo vas, da založba Kreativa, ki trži gasilsko pobarvanko nima dovoljenja za uporabo logotipa Gasilske zveze Slovenije
LP

Janez 8)
Brakno

Odgovor Napisal/-a Brakno »

Krasno. Zadeva je bila očitno s strani določenega društva zelo fino sprodocirana za finančno okoriščanje PGD. Veliko si dovolijo če so še nelegalno uporabili znak GZS, drugim društvom pa pobrali del finančnih sredstev.
Se mi pa zdi čudno da tudi njihova GZ nič ne odreagira saj je kar nekaj njihovih članov na tem forumu.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Brakno napisal/-a: Se mi pa zdi čudno da tudi njihova GZ nič ne odreagira saj je kar nekaj njihovih članov na tem forumu.
Kaj in kako pa naj, saj so tudi njim denar pobrali izpred nosa in lahko samo preklinjajo, tako kot jaz.

Bi bilo pa zanimivo slediti toku denarja :^o

LP

Janez 8)
Odgovori