Volkec » 25. november 2012, 23:25
Miro, hvala za namig. Ti bloki so bili precej pogosti na vozilih milice (VW Golf II, Yugo, Citroen CX, BX...) in tudi drugih intervencijskih vozilih. Z dvema ali štirimi izmenično utripajočimi halogenskimi lučmi so bili "cvetka" med tovrstnimi napravami- njihova vidnost ob močnejši dnevni svetlobi je bila izredno slaba- nekateri so imeli izredno temna pleksi stekla, kar je vidnost še poslabšalo. Če bi imela moja malenkost kaj besede pri homologaciji, je le-ti ne bi videli... Obstajali so tudi taki z dvema stroboskopskima lučema, ki pa tudi nista ravno blestela. Ob osamosvojitvi so se z novimi VW Golfi II slovenske Policije pojavili Bloki MES-06R z dvema rotacijama (tak je na videu). Teh luči je bilo kar precej in jih tudi sedaj ni pretirano težko dobiti- bile so kar kvalitetne, kar se tiče svetilnosti.
Pozanimal se bom pri Policiji, vendar se bojim, da jih tam ne bom več dobil, ker je že kar več kot desetletlje, odkar sem tak blok videl na kakšnem policijskem vozilu...
Skoraj raje bi videl, če bi zadevo dobil s kakšnega gasilskega vozila, ker so policijska vozila bistveno bolj izpostavljena atmosferilijam in UV žarkom in so zato njihove modre luči bistveno bolj "zmatrane" .
Zatorej še enkrat: ako kdo ve, za kakšen tak blok (tudi če je še vedno montiran na aktivno vozilo), naj mi sporoči. Ni vrag, da se na podstrešju katerega od gasilskih domov ne nabira prah na kakšnem...
Zadnjič uredil
Volkec - 8. december 2012, 9:44. Skupaj urejeno 1 krat.
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)
LP Borut Volk