Organizacija gašenja Kras 2006

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Boic je napisal:
Kdo dopušča da je novinar Bajec v štabu kot novinar in kot član štaba...
Hmm tule se pa moram oglasiti. G. Bajec je operativni gasilec PGD Postojna in zelo izkušen pri požarih v naravi. Tu je bil v vlogi gasilca!! On je tisti pravi prostovoljec, ki je bil že ogromno intervencijah in na X izobraževanjih na Igu v svojem prostem času!
Če bi se mene vprašalo, bi bil on ''informacijski oficir'' in ne dotični negasilec ''kao neki predsednik brez uniforme''. Zakaj se ne vprašaš kaj je taisti negasilec tam, v koliko vlogah?? Koliko požarov v naravi je že v življenju gasil??
Fantje ne me jezat nooo!!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Zdaj pa tudi mene zanima kako je dejansko bil organiziran štab na Škrbini?
Janez Tratnik je lepo napisal kako bi stvar morala delovati. In če sem iskren sem mislil da tako tudi deluje.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Dami v kratkih hlačah bi dejal mojo izkušnjo.

Ko sta se s kolegom pripeljala s Frontero od CZ do naše lokacije sem takoj stekel po fotoaparat, da ovekovečim da CZ tudi nekaj dela. In kaj zvem nato. Da je oni gospod gasilec mislim, da v Komnu, vi pa domačinka. O članih CZ ne duha ne sluha. Pač sta dobila na posodo samo vozilo.

Vaša ' topla' voda je bila zelo zelo dobrodošča, pa panini tudi.
Priponke
IMG_5703_resize.JPG
IMG_5710_resize.JPG
IMG_5712_resize.JPG
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Notranjc

Odgovor Napisal/-a Notranjc »

Vprašanje za vse, ki tako šimfate vodenje in organizacijo na požaru ŠKRBINA in imate vsak svojo varianto
Ali veste, da je Darko MUHIČ leta 2004 izdal knjigo POŽARI V NARAVI in zakaj je niste prebrali? Lahko bi se iz nje tudi kaj naučili, vsi od ta prvega garača do najvišjega poveljnika :oops:
Školja

Odgovor Napisal/-a Školja »

Citirano iz http://www.siol.net:
Pomembno vlogo je imela pri gašenju tudi civilna zaščita

Pri gašenju komenskega požara je pomembno vlogo imela tudi civilna zaščita, ki je gasilcem posodila opremo, skrbela za hrano in logistiko, je povedal Marinac. Vodja sežanske enote Zavoda za gozdove Milan Race je predstavil zadnje podatke o obsegu in neposredni škodi požara. Pogorelo je 950 hektarov površin, največ, 485 hektarov v nedeljo. Gorelo je na območju občin Komen, Miren-Kostanjevica in Nova Gorica, neposredna škoda pa znaša 212 milijonov tolarjev. Načrt sanacije gozdov, ki bo trajala pet let, bodo pripravili v enem mesecu, je še povedal.

Fantje ali kdo na tem forumu osebno pozna tegale Marinaca? Ker bi ga bilo treba pošteno "ogarbat", preden nam s svojim idiotizmom povzroči še več škode kot nam jo je že.
Če ga bo kdo videl, naj mu reče, da je s svojim nastopom na TV v civilni obleki užalil vse gasilce, ki smo te dni gasili po Krasu. :evil:
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

predsednik kraške gasilske zveze
podžupan občine Sežana
predsednik sveta zavoda VIVISS*
novinar na radiu in tv *

* za to nisem siguren če je to eden in isti
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Mitja Gregorič napisal/-a: novinar na radiu in tv *

* za to nisem siguren če je to eden in isti
Ja, je. Sram naj ga bo tudi za to plat "nastopanja" na TV.
Šolski primer kako se ne nastopa v medijih. Beda, res.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
df1
Kraj: Močile

Odgovor Napisal/-a df1 »

dragi gasilci v dolgih in kratkih hlačah. Ali bo na naslednjem množičnem gašenju kaj bolje če se bomo požrli med sabo. Dajmo resno ugotovit kaj je bilo narobe in to popravit. Tale g. Marinac bi pa res lahko kje si sposodu kakšno delovno uniformo. Glede na debato pa sklepam da ni smo uniforma njegov kiks.
Papir vse prenese, zlasti toaletni!
Uporabniški avatar
Gasilec Rače
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Gasilec Rače »

Včeraj zvečer oz. danes ponoči ko sem se vrnil iz Krasa sem bil preveč crknjen, da bi se oglasil. Želim samo čestitati in se zahvaliti Petru Jerini, Juriju Č., in Boštjanu Frančeškinu ( če sem pomankljivo oz. napak navedel priimke se opravičujem), kateri so vodili desetini iz Rač in Občine Šentilj za res požrtvovalno delo. Ko smo že vsi Štajerci v debelih protipožarnih oblekah obupali pod oddajnikom so oni še kar imeli moč od nevem kje. Dal sem že kar nekaj intervencij skozi in take operativce bi si lahko želel vsak poveljnik, sem prepričan. Zaradi njih in njim podobnih je delo potekalo dobro. Pazite-delo ne pa vse ostalo. Nekdo je napisal, da so piloti dobili sladoled. Včeraj nekje ob 16.00 sem šel z vrha Trstelja v štab po svojega gasilca, ki nam je malce omagal in so ga dohtarji hladili. Cel štab se je hladill z sladoledom. Mislite da je kaj takega zdravo?
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
kljuse
Kraj: šmartno

Odgovor Napisal/-a kljuse »

Gasilec Rače napisal/-a:Pazite-delo ne pa vse ostalo. Nekdo je napisal, da so piloti dobili sladoled. Včeraj nekje ob 16.00 sem šel z vrha Trstelja v štab po svojega gasilca, ki nam je malce omagal in so ga dohtarji hladili. Cel štab se je hladill z sladoledom. Mislite da je kaj takega zdravo?
Oče vedno pravi, da so že partizani bili enotni. Eni so imeli dvojne podplate, drugi pa so bili bosi.

Pa potegnite vzporednice.

Sem pa gledal intervju od Verbča na tv. Tako poštirkanega vodjo intervencije pa še nisem videl. Klarič je imel vsaj prašne čevlje. Mene so učili, da mora vodja intervencije preverjati stanje na terenu in sproti dopolnjevati povelje.

Morda je to samo stara šola in da je danes vse drugače in da starci ne zastopimo novih prijemov v gasilstvu.

PS. Kaj za vraga je IPS. 10 let nazaj, na tečaju za VGČ te kratice še niso omenjali.

Vem povozil me je čas. Motorka je zame še vedno zakon.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Imam eno prošnjo :!: Ali mi lahko kdo pomaga pri iskanju objave, kjer so se posmehovali 20 gasilcem, ki so gasili 5 m2. Ne spomnim se naslova, niti navedenih besed in jih ne najdem v iskalniku.

Zakaj prosim za to, lahko ugibate, ampak mislim, da vam je več ali manj že jasno :twisted: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
boic

Odgovor Napisal/-a boic »

t
Zadnjič spremenil boic, dne 24. December 2014, 11:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Janez Koncilija napisal/-a:Imam eno prošnjo :!: Ali mi lahko kdo pomaga pri iskanju objave, kjer so se posmehovali 20 gasilcem, ki so gasili 5 m2. Ne spomnim se naslova, niti navedenih besed in jih ne najdem v iskalniku.
viewtopic.php?t=5395

Drugič pa na zs, da ne bo smeti.
alka

organizacija na Krasu

Odgovor Napisal/-a alka »

Glede na razpravo o Bajcu naj dodam naslednje:
Tov. Bajc je bil v noči iz torka na sredo vodja južnega sektorja na Trstelju, kjer je delovala naša enota. Svoje delo je opravil profesionalno in še več. Vodenje je izkoristil za usposabljanje udeleženih, kise ne srečujemo s takšnimi požari. Je dober vodja in prijeten sogovornik. Za pripetljaje v štabu in pred njim, v zvezi z Bajcem, ne vem in jih ne bom komentiral. Če so bili, so lahko bili posledica preutrujenosti, kajti vem da je bil v Škrbini veliko ur - dni.
O vodenju in delu štaba pa samo to: požar je bil KATASTROFALEN, štab pa KATASTROFA. K ima hudič mlade, jih ima veliko.
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

spet se je pokazal stirikotnik gorenja!!!!!
toplota
gorljiva snov
iskra
poveljnik

ce enega odstranis preneha goreti!
ugotovite katerega imam v mislih?
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Odgovori