LED svetlobni bloki

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Odgovor Napisal/-a cheeby »

Rok911 napisal/-a:
cheeby napisal/-a:
Rok911 napisal/-a:Bobnar, Cheeby, koliko različnih načinov utripanja pa ima vaš svetlobni blok?
po novem morajo svetlobni bloki tako svetit, da utripajo na samo en način in to tako da se izmenjujeta leva-desna (taka so baje pravila).

Kar se tiče pa led diod spredaj v maski je pa vseeno. Pri nas je tako, da se programi utripanja menjajo, tako kot utripanje meglenk :wink:

Lp
Jaz sem gledu LFL liberty od Whelena, pa piše da ima 21 različnih načinov utripanja, pa piše da je homologiran po ece 65, tako da je to res čudn.
Po moje je prednost LED glih v tem, da se led dioda izredno hitro prižiga in ugaša in da z različnimi načini utripanja samo še izboljšaš vidljivost vozila, ker voznika prej pritegne.
Tuki je en primer različnih načinov utripanja:http://12.152.68.2/video/SoundOff/predator.htm
Mi imamo model Liberty od Whelen-a in je zastopnik povedal, da so v sloveniji take zahteve glede blokov in njihovega utripanja. Za podrobnejše informacije o tem boš moral kontaktirati njega :wink:
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
VET

Odgovor Napisal/-a VET »

Kako močno bodo LEDice svetile je odvisno od uporabljenega tipa LEDIic in ne proizvajalca luči. Sistem utripanja pa je odvisen samo od programa v mikrokontrolerju ki se ga zlahka prilagodi potrebam.

Imam občutek da za vsem zgodbam o nabavi stojijo samo kuverte pod mizo ..... ne pa želje uporabnikov in resnične potrebe. :roll:

Te nove policijske so res ena revščina - tako za primerjavo ..... moja dodatna rikverc meglenka sestavljena v nekaj urah za par jurjev: http://www.youtube.com/watch?v=1SI6aDonQiM
Posneto na soncu - zraven za primerjavo pozicijske 10W v parabolah. 8)
Rok911

Odgovor Napisal/-a Rok911 »

Torej, kako se tile novi bloki obnesejo v praksi? Pa kakšen dnevni filmček bi bil tud dobrodošel. :wink:
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

No na našem GVC smo pred kratkim namontirali blok z fleš varianto 6 linearni fleš ter spredaj dvakrat in vidljivost na cesti se je že izkazala.
Ta hudi PGD VRBJE.
bobnar
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobnar »

Kako se pa ta fleš kaj obnese podnevi? Ker glede tega svetlobnega bloka je tak, da se blisk vidi enako podnevi kot pa ponoči. :D :D
Skupaj rešujemo življenja!!
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Mam posnetek sam je v oblačnem dnevu pa mal je prevelik da bi ga dal gor.
Ta hudi PGD VRBJE.
Rok911

Ojla, lahko se registriraš na YouTube pa daš tam gor, pol pa tuki samo link prilimaš
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Lahko ga daš tudi na portal pod Prenosi ali pa v galerijo.
Rok911

Rok911

Še en primer LFL svetlobnega bloka ( v mini izvedbi). res dobr seka.
http://video.yahoo.com/video/play?ei=UT ... -rider.com
Vidim, da ga imajo tudi pri nas, sam mora bit pa res pasje draga tale zadevca. sam v ZDA je pa led tehnologija res že zelo razširjena.
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Še v ameriki sploh uporabljajo te navadne??
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Rok911

Policija gre tudi v smeri led tehnologije, nove marice majo v maski že led diode III generacije. Bravo
Če ima kdo kakšne slike.
Sem pa slišu da se je za policijo opremljalo tudi Vel satisa, pa audi A8,seat altea pa mercedes Viano. Kakšno majo pa ti svetlobno opremo?
blisk

Odgovor Napisal/-a blisk »

Rok911 napisal/-a:Policija gre tudi v smeri led tehnologije, nove marice majo v maski že led diode III generacije. Bravo
Če ima kdo kakšne slike.
Sem pa slišu da se je za policijo opremljalo tudi Vel satisa, pa audi A8,seat altea pa mercedes Viano. Kakšno majo pa ti svetlobno opremo?
Pozdrav

20 maric Renault Master ima v maski LED III generacije proizvajalca 3 DIM. Prav tako 10 Velsatisov, 5 Audijev A8 in 2 Viana. Poleg tega imajo Audiji tudi LED III generacije na armaturi.
To so naši novi produkti in bojo kmalu na naši internet strani.
Drugače imam pa slebši filmček-posnet s telefonom na soncu...Bom poskusil prilepit...

Boštjan
blisk

filmček

Odgovor Napisal/-a blisk »

Rok911

Bravo, res fajn zgleda. Kar tako naprej, zdej pa še kakšen led svetlobni blok narest, pa smo na konju :D
Odgovori