18. generacija kandidatov za poklicne gasilce

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odg: 18. generacija kandidatov za poklicne gasilce

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

najvrjetneje drugo leto jeseni :-k
Vijolčno sveti se nebo !
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Toliko o normah za Cooperjev test...citirano iz knjige Novi aerobik, dr. Kenneth Cooper, ZDA, 1968. Citiram:

"Poleti leta 1968 so me prosili, naj ocenim telesno sposobnost več kot 15.000 pripadnikov letalskih sil. Za testiranje tako velike skupine je bil test 12-ih minut neprimeren. Nemogoče je spremljati tisoč ljudi na eni sami stezi v enem jutru, kot je zahteval naš prenatrpan razpored. Da bi poenostavili delo pri testiranju velikih skupin, smo uporabili podatke, ki smo jih zbrali med izvajanjem testa 12-ih minut in izdelali nove standarde. Ti standardi temeljijo na času, ki ga testirana oseba porabi, da preteče 2400 m. Če vam ta način testiranja bolj ustreza kot test 12-ih minut, se ravnajte po sledeči tabeli.

Kategorija telesnih sposobnosti čas teka na progi 2400 m
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zelo slaba 16 : 30 in več
slaba 14 : 31 - 16 : 30
srednje 12 : 01 - 14 : 30
dobra 10 : 16 - 12 : 00
odlična 10 : 15 in manj

LP
Suzana
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Tole bi pa šlo, tista "dobra " mi je najbolj všeč :D
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
malek

Odgovor Napisal/-a malek »

Testi za poklicnega gasilca so bistvenea pomena. Vsak gasilec mora biti v dobri fizični kondiciji, kaj pa bo gasilec brez kondicije.
GASILEC-Alen

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

''V GBL so imeli:
-bench 30kg, 23 ponovitev v 1 minuti
-cooperjev test - vstopna norma za oceno opravil je preteči 2400 m v času 11:00 minut
-dvig iz vese - 5 ponovitev
-dvigovanje trupa - 34 ponovitev v 1 minuti
-počepi 30kg, 23 ponovitev v 1 minuti
-200m plavanja - meri se čas preplavanih 200 metrov, ki ne sme biti daljši od 4.00 minut
-plavanje na mestu 1 min. in komolce moraš imeti iz vode
-plavanje pod vodo
-plavanje z dihalko (brez dihalke) in obraz potopljen v vodo 50m
-simulacija tekmovanja fire combat''

lepo pozdravljeni :)
Vse še gre, tud kuperjev test ni pretežek, ampak DEFINITVNO se pa ne morm vzdržat, da nebi komentiral tega: preplavati 200m v 4 min in manj!!
Sprašujem se ali so to fizični testi za poklic: POKLICNI GASILEC ali so to kvalifikacije za na Olimpijske igre; plavanje 200m - prosto.
Zadnjič sem se pogovarjal s kolegom, ki trenira košarko, star 21. let in se je začel čist tako rekreativno ukvarjat z plavanjem in pravi, da preplava 50m v 49-50 sek, s tem da je športnik in star komaj 21 let. potem je potrebno dodati še to, da si vsakih 50m bolj zmatran in dodati še par sekund pri obratih v bazenu, torej če seštejem vse skupi nikakor ne preplavaš 200m v manj kot 4 min. Sam sem rekreativec, čisto malo starejši od njega, pri meni bi nekako vse še šlo, vednar če on ne preplava tega v 4 min, potem jaz osebno ne rabim niti poskusiti.
Gledal sem fizične teste za vojsko, sam se se začel smejat, ko sem videl kakšne teste imajo oni :)
Moje mnenje je sledeče, poklicni gasilec MORA biti v dobri kondicijski formi, ampak mislim, da nekatere brigade malo pretiravajo z določenimi deli fizičnega testa.

Imam pa eno kratko vprašanje za poklicne gasilce, kaj se naredi s kandidatom , ki opravi recimo 9 od 10 delov pri fizičnem testu? Recimo, glede nato, da sem pokomentiral plavanje, bomo rekli, da kandidat vse naredi razen tega da 200m, preplava v 4m20s in ne v 4m kot je do določeno. Ali tak kandidat avtomatsko odpade, ali kako je s tem?

Za vse odgovore se vam vnaprej zahvaljujem

lep pozdrav
Alen
malek

Odgovor Napisal/-a malek »

V brigadi so nam rekli da ne iščejo nekih rambotov, ampak da je treba dosežt določeno normo in to je to. Sam sem dosegel vse norme, ampak mislim da so na koncu vseeno izbrali tiste najboljše kandidate, ki so dosegli najboljše rezultate. Naj me kdo popravi če je kaj drugače.

Če bo kdo drug dosegel vse določene norme bo gotovo tudi sprejet, ampak mislim, da kar gledajo na končne rezultate. Drugače pa ja: eni so res dobr kondicijsko "naviti". Trenirat, trenirat in še enkat trenirat. Jaz pravim, če je želja dovolj velika ni hudič, da ti enkrat nebi ratal pridt med profesionalne gasilce. Sam nisem nevem koliko treniral pa mi je kar dobro uspelo. Sem bil kar presenečen nad doseženimi rezultati.
Odgovori