Orientacijski tek 2007
Moderator: mailo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
RADIOLOG
KAKO PORAŽENCI NOČEJO PRIZNATI SVOJEGA PORAZA
Sedaj pa še en komentar od mene, ki sem bil na tekmovanju prisoten kot reševalec v uniformi CZ. Sam sem prehodil progo v obratni smeri od cilja do starta, kar je bilo kar precej težje, ker nisem imel nobenih oznak ampak samo karto. Orientacijsko tekmovanje na zahteva od nekoga samo to, da sledi nekim oznakam ampak to, da se orientira s pomočjo karte in znanja, ki naj bi ga osvojil. Meni je to uspelo.
Zato naj se zamislijo najprej mentorji ekip, kako pripravljano svoje tekmovalce na taka tekmovanja, ki so praviloma brez oznak na poti (povprašajte malo skavte in tabornike ča ne celo kakega vojaka).
Premislijo naj tudi tekmovalci, ki se odpravljajo na taka tekmovanja. Ko sem v gozdu srečeval ekipe, sem se kar malo zgrozil in si na koncu dneva oddahnil, da ni prišlo do kakšne hujše poškodbe kot je padec. Kondicijsko nepripravljene, nepoučene in predvsem pa ekipe brez kančka potrpežljivosti ne sodijo na državno tekmovanje.
Kar se pa tiče prevoza nekega poškodovanca v bolnišnico zaradi udarca.....
Sam poznam uradno zgodbo dogodka in tudi kaj je bilo z vsemi ostalimi poškodbami ta dan. Če nekoga namestiš na nosila, da se odpočije oz pride k sebi da o tistem udarcu in kolobocijah po tem ne govorim......
Prevoz v bolnišnico pomeni to, da se reševalno vozilo odpelje in ga nadomesti drugo, tukaj pa je bilo reševalno vozilo do konca dne ISTO z ISTO POSADKO.
Bodite veseli, da se komu ni kaj hujega zgodilo. Za vnaprej pa v razmislek: Ali sodijo v gozd oprijete majče, make up in najmodernejše copate????????????
LP Gregor Korošec, dil.ing.rad.
Zato naj se zamislijo najprej mentorji ekip, kako pripravljano svoje tekmovalce na taka tekmovanja, ki so praviloma brez oznak na poti (povprašajte malo skavte in tabornike ča ne celo kakega vojaka).
Premislijo naj tudi tekmovalci, ki se odpravljajo na taka tekmovanja. Ko sem v gozdu srečeval ekipe, sem se kar malo zgrozil in si na koncu dneva oddahnil, da ni prišlo do kakšne hujše poškodbe kot je padec. Kondicijsko nepripravljene, nepoučene in predvsem pa ekipe brez kančka potrpežljivosti ne sodijo na državno tekmovanje.
Kar se pa tiče prevoza nekega poškodovanca v bolnišnico zaradi udarca.....
Sam poznam uradno zgodbo dogodka in tudi kaj je bilo z vsemi ostalimi poškodbami ta dan. Če nekoga namestiš na nosila, da se odpočije oz pride k sebi da o tistem udarcu in kolobocijah po tem ne govorim......
Prevoz v bolnišnico pomeni to, da se reševalno vozilo odpelje in ga nadomesti drugo, tukaj pa je bilo reševalno vozilo do konca dne ISTO z ISTO POSADKO.
Bodite veseli, da se komu ni kaj hujega zgodilo. Za vnaprej pa v razmislek: Ali sodijo v gozd oprijete majče, make up in najmodernejše copate????????????
LP Gregor Korošec, dil.ing.rad.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tudi jaz sem bila prisotna na tekmovanju, kot tekmovalka. Glede organizacije smo bili zelo zadovoljni. Naš rezultat je posledica našega znanja in športne sreče. Res pa je, da se je naša mladost pokazala tudi v času kateri ni bil najhitrejši.
Opazili pa smo , da so sodniki bili dosti bolj prijazni in dostopni kot na regijskem tekmovanju v Pekrah.
Lp petra
Lp petra
Kar te ne ubije te ojača! 
-
tjulenj.juvi
- Kraj: Podpeč
Vsake oči imajo svojhega malarja.Miran 70 napisal/-a:Ja res je .Včerajšnje tekmovanje v orientacijskem teku je bilo katastrofalno.
Sam sem bil prisoten na tekmovanju,ker je tudi ena naša ekipa starejših pionirjev tekmovala.
Organizacija tekmovanja ni vredna besed.Kje ste včeraj bili predstavniki GZS ( EE,MK ). Samo Ivnka Istenič je bila od višjih prisotna pa dva starejša gasilca,ki sta menda predstavljala GZS. Sramota,če takšni gasilci nas predstavljajo , potem ADIJO ,gasilstvo.
1. Na štartu so sodniki dajali napačne informacije ( ko je naša ekipa štartala,ji je sodnik dejal ,da morajo takoj na vrhu klanca zaviti levo) seveda jih je usmeril napačno. Zkaj ne ve nihče
2.Sodniki na progi KT 3 so jih usmerili napačno,potem pa so se sami vrnili nazaj in nadaljevali po pravi poti.
3. Sodniki na vezanju vozlov so bili nesramni in nepošteni.Sploh niso pregledovali vozlov,ampak so ocenili je prav ali ni prav.
4. Podeljevanje priznanj in pokalov je bilo katastrofalno. Ozvočenje se sploh ni slišalo.Diplome in reklamni materijal se je delili kar v Merkator vrečkah.Reklamni materijal kot je bila zapestnica za okoli roke od Triglav zavarovalnice je bila samo ena v ekipi pa so bili trije tekmovalci.
5.Da pa o nekem postrojavanju oziroma zboru gasilcev ne zgubljam besed.
Bilo je kot da smo nekje na pikniku,obnašanje gasilcev in mentorjev je porazno.Kajenje v zboru - mentorji in tudi tisti malo večji mladinci !!!!!- med podelitvijo smeh in nesramno obnašanje.
Ne vem zakaj bi še okoli tega zgubljal besede.Edino kar še lahko rečem je to :
Glede na to da je bilo to državnega značaja bi lahko tam bila prisotna EE in MK.Glede obnašanja gasilcev na tekmovanju,pa bo treba po društvih zelo močno razmisliti kako naprej.
Sem pa napisal samo to kar smo vsi prisotni na tekmovanju videli.
Kar se tiče komentarja RADIOLOGA, je to resnica, saj je bil član reševelne ekipe, ki je skrbela za prvo pomoč na tekmovanju in tudi njegov naziv je pristen, ni pa bil edini v ekipi z znanjem medicine, tako da je bila zdravstvena oskrba za visokem nivoju. Kar se tiče prevoza pa preberite post tjulna juvija, ker drži 100%, sem ga sam preveril neuradno pri samih akterjih PP.
SABIRMAN, pa ne da si bil poleg štarterja in si slišal da je dal napačne informacije. Pa še to starter je bil sodnik iz regije Ljubljana I, ki je tudi opravil testiranje na regiji, tako da ti bo morda sodil tudi na regijskem tekmovanju in pazi da ti slučajno ne bo dajal napačne informacije
Miran 70, mi lahko poveš v kateri kategoriji ste tekmovali, da vidim ali te je res zavedel, saj progo dobro poznam, zanima me zgolj informativno saj pravijo da se na napakah marsikaj naučimo. Vnaprej hvala za odgovor.
LP, Boštjan
SABIRMAN, pa ne da si bil poleg štarterja in si slišal da je dal napačne informacije. Pa še to starter je bil sodnik iz regije Ljubljana I, ki je tudi opravil testiranje na regiji, tako da ti bo morda sodil tudi na regijskem tekmovanju in pazi da ti slučajno ne bo dajal napačne informacije
Miran 70, mi lahko poveš v kateri kategoriji ste tekmovali, da vidim ali te je res zavedel, saj progo dobro poznam, zanima me zgolj informativno saj pravijo da se na napakah marsikaj naučimo. Vnaprej hvala za odgovor.
LP, Boštjan
-
tjulenj.juvi
Možak, poglej! Ti kot mentor bi moral ekipo pripravit do te mere, da ne naseda ( pa čeprav pomotoma ) iformacijam od drugih. Zavedla bi jih lahko tudi druga ekipa!sabirman napisal/-a:Ma dobr misl si kar si hočš. Povedal sem dejstva. Naši ekipi je rekel naj sledijo oznakam in jih je zavedel že v začetku. Pa štarter je priznal da je naredil napako.
Karto z opisom proge so tvoji imeli, če pa jih ti nisi naučil kartografije,...........!?
-
smilte se mi
Men je žal ampak še zmeraj ni večini jasno, da gre tukaj za napako organizatorja oz. štarterja ki je dal po večini MLADINSKIM ekipam napačne napotke.
Seveda je bila njegova napaka že v štartu, da je sploh kaj komentiral ker če nebi, nebi dal napačnih infomacij.
Strinjam se da ni problema prehodit progo in jo najdet če le nimaš navodil da iščeš markacije, ki niso tvoje (KAR JE SPLOH SPOR GLEDE VSEGA).
Kar se tiče nekoga ki so ga udarili - ne vem kaj je blo in ne komentiram. Če je bilo kaj od tega bi priporočal staršem da prijavijo policiji za napad na mladoletno osebo in vložijo civilno tožbo zoper storilca. Najmanj kar lahko naredijo.
Še nekaj ane ... ker ste vsi tako pametni. Poiščite ekipe, ki so zašle - so napisane mislim da nekaj komentarjev nazaj če se nisem zmotil. Vprašajte njih kako se jim zdi FER in korektno tekmovanje. Če je štarter VSEM enako rekel ni problema je to pamet na strani tistih ki so šli na pravo progo. Če pa je rekel samo nekaterim ekipam potem je vse skupaj malo dvomljivo in vprašljivo glede regularnosti (vsaj mladinskega dela ekip) ne rečem za mlajše pionirje in starejše pionirje, čeprav tudi tam ni nujno da ni prišlo do zavajanj.
En kup dreka je tole vse - če GZS ne more najdet enga vredu organizatorja k bi tole spelu na nivoju pol pa res ne vem no ...
Seveda je bila njegova napaka že v štartu, da je sploh kaj komentiral ker če nebi, nebi dal napačnih infomacij.
Strinjam se da ni problema prehodit progo in jo najdet če le nimaš navodil da iščeš markacije, ki niso tvoje (KAR JE SPLOH SPOR GLEDE VSEGA).
Kar se tiče nekoga ki so ga udarili - ne vem kaj je blo in ne komentiram. Če je bilo kaj od tega bi priporočal staršem da prijavijo policiji za napad na mladoletno osebo in vložijo civilno tožbo zoper storilca. Najmanj kar lahko naredijo.
Še nekaj ane ... ker ste vsi tako pametni. Poiščite ekipe, ki so zašle - so napisane mislim da nekaj komentarjev nazaj če se nisem zmotil. Vprašajte njih kako se jim zdi FER in korektno tekmovanje. Če je štarter VSEM enako rekel ni problema je to pamet na strani tistih ki so šli na pravo progo. Če pa je rekel samo nekaterim ekipam potem je vse skupaj malo dvomljivo in vprašljivo glede regularnosti (vsaj mladinskega dela ekip) ne rečem za mlajše pionirje in starejše pionirje, čeprav tudi tam ni nujno da ni prišlo do zavajanj.
En kup dreka je tole vse - če GZS ne more najdet enga vredu organizatorja k bi tole spelu na nivoju pol pa res ne vem no ...
-
tjulenj.juvi
Strinjam se, drek je drek!!!smilte se mi napisal/-a:Men je žal ampak še zmeraj ni večini jasno, da gre tukaj za napako organizatorja oz. štarterja ki je dal po večini MLADINSKIM ekipam napačne napotke.
No pa kandidirajte vi, pa bo vse idealno.
Še dobr, da je na svetu tako, da se oglašajo samo kritiki.
Lep večer v pričakovanju idealnih razmer za vse skupaj.
-
lojz
GREGC-ov navedek: "Štartali smo kot 4 mladinska ekipa 2 min predno štartaš, bi moral dobit zemljevid terena, mi smo jo dobili 20sekund pred štartom in si karte pred štartom enostavno nisem mogel dodobra ogledati, ravnal sem se v začetku po oznakah katere mi je dal štarter na začetku (flouroscentno zelene barve gasilske čelade)"
Po te izjavi, ki je v tvojem postu je barva čelade pravilna za mladinsko ekipo. Barva za starejše pionirje je bila zelena in za mlajše pionirje rdeča. Vendar je bil start proge narejen tako, da se je proga za mladince z skupnega startnega mesta odcepila levo v ulico cca 50 metrov po štartu, kar je razvidno bilo na karti, takoj zraven na odcepu pa je bila čelada na asfaltu floruscentno zelene barve (preverjeno), pionirski progi pa sta bila skupni do naslednjega križišča,ki je od odcepa mladinske proge oddaljen še za cca 70 m, kjer je bilo na obcestni škarpi na razcepu na desno označena rdeča čelada za mlajše pionirje in na levem odcepu čelada zelene barve za st. pionirje, tudi preverjeno. Od tam naprej se pionirski progi razcepita, združita pa se na točki za hitro spajanje cevi, ki je mlajši pionirji neupoštevajo, nato pa imajo iste kontrolne točke do cilja.
Mladinska proga pa se ponovno priključi pionirski trasi tik pred ciljem cca 10 m, saj njihove kontrolne točke so bile na progi, ki se ni križala z pionirskima.
Mladinska proga je bila speljana večinoma po gozdnih cestah, le dve povezave sta šle skozi gozd, vendar so bile ustrezno označene.
Zdaj si sliko ustvarite sami in presodite ali so bili pogoji dobri.
LP, Boštjan
Po te izjavi, ki je v tvojem postu je barva čelade pravilna za mladinsko ekipo. Barva za starejše pionirje je bila zelena in za mlajše pionirje rdeča. Vendar je bil start proge narejen tako, da se je proga za mladince z skupnega startnega mesta odcepila levo v ulico cca 50 metrov po štartu, kar je razvidno bilo na karti, takoj zraven na odcepu pa je bila čelada na asfaltu floruscentno zelene barve (preverjeno), pionirski progi pa sta bila skupni do naslednjega križišča,ki je od odcepa mladinske proge oddaljen še za cca 70 m, kjer je bilo na obcestni škarpi na razcepu na desno označena rdeča čelada za mlajše pionirje in na levem odcepu čelada zelene barve za st. pionirje, tudi preverjeno. Od tam naprej se pionirski progi razcepita, združita pa se na točki za hitro spajanje cevi, ki je mlajši pionirji neupoštevajo, nato pa imajo iste kontrolne točke do cilja.
Mladinska proga pa se ponovno priključi pionirski trasi tik pred ciljem cca 10 m, saj njihove kontrolne točke so bile na progi, ki se ni križala z pionirskima.
Mladinska proga je bila speljana večinoma po gozdnih cestah, le dve povezave sta šle skozi gozd, vendar so bile ustrezno označene.
Zdaj si sliko ustvarite sami in presodite ali so bili pogoji dobri.
LP, Boštjan
-
barvar
ja lej dejte drugič nardit proge svetlo zeleno, pa temno zeleno pa flurescentno zeleno in kurčevo zeleno in na konc k boš to povedal otroku k je pred štartom živčen mu bo prav vseen k... katera zelena je ker je slišu da more it po zeleni.
KAJ TI ŠE NI JASN?
Dej kupte 3 barve (RAZLIČNE) pa probi tako pomagat al pa za mladince ne barvi nič ker tako ni v programu, da imajo označeno progo.
ČE TI TO NI LOGIČN, POL TI NE BO NIKOL NIČ!
NIKOL v nobenem primeru v nobenem tekmovanju ne smejo bit barve PODOBNE kaj šele iste - ker barve na različnih podlagah tudi po določenem času in ob določeni svetlobi reagirajo drugače. JASNO MORA BIT LOČENO.
Pač je res da ste naredl po svojih močeh najbolj kukr ste mislil da je dobr ampak vseeno odločitev zavrnt pritožbe zaradi tega da češ zdej poznajo progo ... ZBUDTE SE!
Vsaj 6 ekip ste zajebal - VSAJ! Nikoli ne bomo vedeli kolikim so bile dane napačne informacije in zakaj sploh.
KAJ TI ŠE NI JASN?
Dej kupte 3 barve (RAZLIČNE) pa probi tako pomagat al pa za mladince ne barvi nič ker tako ni v programu, da imajo označeno progo.
ČE TI TO NI LOGIČN, POL TI NE BO NIKOL NIČ!
NIKOL v nobenem primeru v nobenem tekmovanju ne smejo bit barve PODOBNE kaj šele iste - ker barve na različnih podlagah tudi po določenem času in ob določeni svetlobi reagirajo drugače. JASNO MORA BIT LOČENO.
Pač je res da ste naredl po svojih močeh najbolj kukr ste mislil da je dobr ampak vseeno odločitev zavrnt pritožbe zaradi tega da češ zdej poznajo progo ... ZBUDTE SE!
Vsaj 6 ekip ste zajebal - VSAJ! Nikoli ne bomo vedeli kolikim so bile dane napačne informacije in zakaj sploh.