Še nekaj malega o vozilu. Zanj so odšteli 150 milijonov. Je lanski letnik, kupili pa so ga (če sem prav razumel) iz sejma. Narejen pa je bil drugače v Finski. Podvozje je Scania z 300 KM, dvižna ploščad pa je Bronto Skylift z višino 32 m.
Kolikor sem slišal, je Bronto širši in težji od klasične AL, zato ga ne moremo postaviti povsod, kjer lahko postavimo AL. Kaj več pa naj povedo Brontovi uporabniki!
Rešuješ lahko z več načinov!Zraven teleskopa imaš lestev ki pride do košare,lahko daš na košaro spustnico in po spustnici spuščaš ljudi,potem imaš še nosila,ki lahko poškodovanega pripelješ od reševalnega vozila skupaj z nosili pa še bi se našlo.
Tele prednosti je omenil že Mare jaz bi še omenil navijak z ročnikom na sami košari in že napeljan vod po dvižni roki pa veliko nosilnost!
slabosti ki jih poznam jaz iz pogovor z nekaj poklicnimi gasilci ki se srečujejo z bronti je da mora stati povsem ravno(stabilizacija) kar pri avtolestvi ni potrebno! in pa nekaj težav z veliko elektronike
Več bodo pa vedli kolegi ki jih vsaj dan uporabljajo
Za Laika!
Seveda,da pride do okvare,katera stvar se pa ne pokvari!Pri tistih gasilcih,ki tehnike ne uporabljalo oziroma jo malo, se ne more pokvariti!
Lp od Mareta
Brontoti imajo tudi dovod zraka v samo košaro, z roko te lahko postavi na drugo stan strehe (to sem videl tudi pri Magirusovih lestvah), če se ne motim ima Bronto Gbl vgrajen tudi vitel, spustnico in seveda tudi nosila
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Mare napisal/-a:Za Laika!
Seveda,da pride do okvare,katera stvar se pa ne pokvari!Pri tistih gasilcih,ki tehnike ne uporabljalo oziroma jo malo, se ne more pokvariti!
Lp od Mareta
Vem, da nič ni neuničljivo. Mi je vodja izmene takrat tudi pojasnil malce o tem.
Slike na želost niso kvalitetne.
Zanima me če kdo ve kako Magirus spravi podalšek
PGE Nova Gorica bo kupila zglobno ploščad firme Bai.
Me pa zanima na kakšnem podvozju naj bodo lestve ali platforma 4x4,4x2?
Povezava (Kranj) http://www.gas-res-sluzba-kr.si/
Priponke
Magirus
BAI
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!