Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odg: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Odgovor Napisal/-a Primoz »

sixkiller napisal/-a:
Primoz napisal/-a:evo vam 'Višjega Gasilca' I. stopnje...
Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?
saj nisem :)

imam višji čin :lol:
Uporabniški avatar
Primoz

zagii napisal/-a:lahko da si po starem naredu tečaj za vodjo skupine in si zej dubil ta čin.

sicer pa izobrazba preskoči leta v činu ;)
kakšna izobrazba preskoči leta v činu?
Uporabniški avatar
Primoz

sixkiller napisal/-a:
Mi lahko prosim razložiš po katerem pravilniku oz. katerem izpolnjenem pogoju si prišel do čina Višji gasilec I.stopnje?
čist resno vprašanje; si prebral (in jih razumel) posebna pravila gasilske službe :?:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Odgovor Napisal/-a Peter »

Višji gasilec I. stopnje še vsaj slaba tri leta ne bo nihče, ker se lahko odločbe za čin Višji gasilec izdajajo šele od začetka veljavnosti PPGSPG, za I. stopnjo pa je pogoj
Najmanj 7 let v činu VG, oziroma najmanj 3 leta v činu VG in opravljen eden izmed tečajev za orodjarja, vodjo čolna, mentorja mladine I.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Odgovor Napisal/-a gapi »

RomanB napisal/-a:Kako ste tako hitro dobili I. stopnjo, če je minimalna doba 3 leta plus tečaj, v višjem gasilcu? :)
Minimalna doba je 7 let, da ne bo pomote, 3 leta je ob pogoju, da iamš oprevljeno določeno specialnost.

Drgač pa še enkrat. Ta PPGS so enostavno povedano pravi fiasco.
Že to da so pravila v veljavi od decembra 2010 pa je šele danes, sicer ne vem če uradno, postalo jasno kako bo izgledal čin za višjega gasilca, je dovolj jasen dokaz kako se stvari streže. Če me spomn ne vara je bilo v prejšnjih pravilih posebno poglavje, ki je govorilo samo o obliki oz. izgledu činov, sedaj je v kompletu izpuščeno. Mi je nedolgo tega nekdo iz UO GZS povedal kako so sprejemali ta pomemben akt, na kratko, mili bože....

Ko se tu toliko prerekate o činu višji gasilec. Če jaz pravilno prebiram zadevo, potem vsekakor v prehodnih določbah pogrešam člen, ki bi vsem, ki so že opravili tečaj za vodjo skupine in ne tudi kakšnega višjega tečaja (vodja enote, enot), avtomatično pripadel čin višji gasilec. še enkrat, če prebiram prav, bo sedaj tako, da bodo čin višjega gasilca dobili samo tisti, ki bodo tečaj za vodjo skupine opravili po datumu veljavnosti novih PPGS.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Primoz

najbrž pride (sicer je že pozno) kakšna priloga z izgledom činov in kakšnim navodilom kako pa kaj.

Je pa čin uraden (originalen) :)
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Primoz napisal/-a:kakšna priloga z izgledom činov
Sej ravno to sem želel povedat s prejšnjo objavo, takšna priloga bi morala biti narejena že v fazi sprejemenja dokumenta. Tako da je tudi na te segmente možno v razpravi vplivat, sicer ni mogoče. Vse se dela post festum.

Bom vprašal bolj retorično vprašanje. V veljavnih PPGS ni definiranih izgledov činov, pravila pa je sprejemel Plenum. Kaj a bomo sedaj samo zato, da se bo sprejela neka priloga k veljavnemu dokumentu, sklicevali Plenum ???

To bi moralo biti že zdavnaj vse narejeno.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odg: Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Odgovor Napisal/-a Peter »

gapi napisal/-a:Ko se tu toliko prerekate o činu višji gasilec. Če jaz pravilno prebiram zadevo, potem vsekakor v prehodnih določbah pogrešam člen, ki bi vsem, ki so že opravili tečaj za vodjo skupine in ne tudi kakšnega višjega tečaja (vodja enote, enot), avtomatično pripadel čin višji gasilec. še enkrat, če prebiram prav, bo sedaj tako, da bodo čin višjega gasilca dobili samo tisti, ki bodo tečaj za vodjo skupine opravili po datumu veljavnosti novih PPGS.
Ne. Napreduje lahko vsak, ki ima tečaj za vodjo skupine, nima pa še čina višji gasilec. Pogoj za pridobitev čina je namreč samo opravljen tečaj, ne glede na to, kdaj je bil opravljen. Edino datum na odločbi za čin bo novejši kot je datum opravljenega tečaja.
Uporabniški avatar
Primoz

gapi napisal/-a:
Primoz napisal/-a:kakšna priloga z izgledom činov
Sej ravno to sem želel povedat s prejšnjo objavo, takšna priloga bi morala biti narejena že v fazi sprejemenja dokumenta. Tako da je tudi na te segmente možno v razpravi vplivat, sicer ni mogoče. Vse se dela post festum.

Bom vprašal bolj retorično vprašanje. V veljavnih PPGS ni definiranih izgledov činov, pravila pa je sprejemel Plenum. Kaj a bomo sedaj samo zato, da se bo sprejela neka priloga k veljavnemu dokumentu, sklicevali Plenum ???

To bi moralo biti že zdavnaj vse narejeno.
mogoče bo to sprejel upravni odbor GZS. Al pa redni Plenum konec pomladi.
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Po zagotovilih GZS bodo v kretkem objavljeni pogoji kako se napreduje. To bo veljalo za vse ki imajo že dalj časa opravljen tečaj Vodja skupine.

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Še enkrat, to je vse skupaj prepozno.

To je tako kot če bi na kateremkoli ministrstvu sprejeli nek Pravilnik ali pa če bi vlada sprejela neko Uredbo, potem pa bi čez nekaj mesecev sprejemala že dopolnitve samo zaradi ene priloge, mislim halo...

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Primoz

gapi napisal/-a:Še enkrat, to je vse skupaj prepozno.

To je tako kot če bi na kateremkoli ministrstvu sprejeli nek Pravilnik ali pa če bi vlada sprejela neko Uredbo, potem pa bi čez nekaj mesecev sprejemala že dopolnitve samo zaradi ene priloge, mislim halo...
saj tako delajo... :twisted:
sixkiller

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Primoz napisal/-a:
sixkiller napisal/-a:
čist resno vprašanje; si prebral (in jih razumel) posebna pravila gasilske službe :?:
Nisi mi še razložil kako si prišel do čina višji gasilec 1. stopnje. Tudi ti si lahko prebereš PGS in še bol natančno pogoje. Če si pravila razlagaš po svoje je to tvoj problem. Zahtevam razlago...
Sam da vode ne zmanka!
Uporabniški avatar
Primoz

sixkiller napisal/-a:Nisi mi še razložil kako si prišel do čina višji gasilec 1. stopnje. Tudi ti si lahko prebereš PGS in še bol natančno pogoje. Če si pravila razlagaš po svoje je to tvoj problem. Zahtevam razlago...
ma saj sem napisal, da nisem prišel...imam višji čin :!:
sixkiller

Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Pa povej kako je do njega prišel tisti lastnik, ki ga je slikal, če ni bilo slikano na GZS!
Sam da vode ne zmanka!
Odgovori