Kje ti to piše?
Zakon piše o tem, če ga vozilo mora imeti, da ga mora imeti, pravilnik pa, da ga gasilci ne potrebujemo. Se pravi, da ga ne potrebujemo.
Zaradi mene ga pa lahko vstavljate. noben vam tega ne more preprečiti. Zahtevati pa tudi ne. Tudi mi ga bomo vstavljali, samo zaradi lastne zavesti, da mora voznik voziti po pameti.
Tahograf - da ali ne?
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Marko Zibelnik
- Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
- Kontakt:
Oj!Marko Zibelnik napisal/-a:Zakon piše o tem, če ga vozilo mora imeti, da ga mora imeti, pravilnik pa, da ga gasilci ne potrebujemo. Se pravi, da ga ne potrebujemo.
Marko, ne bom trdil, kaj je tukaj prav in kaj ne, vem pa za naslednji vrstni red:
- ustava
- zakoni
- podzakonski akti in uredbe
- interni akti, pravilniki in uredbe
In mislim, da je Zakon vseeno "več vreden" kot Pravilnik. Če imaš prav, hvala bogu. Če pa ne, pa prihaja do upravnega spora, saj Pravilnik govori drugače kot Zakon.
LP, R.
- Marko Zibelnik
- Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
- Kontakt:
Sam mal! Ne zdej hrušk pa jabolk skupaj mešat. Vozila, ki morajo imeti ročni gasilni aparat v avtu po pravilniku ga morajo imeti tudi pregledanega, medtem ko ga imam lahko jaz v svojem osebnem avtu tudi nepregledanega. Nihče mi nič ne more, če ga imam nepregledanega. Moja zavest mi bo pa sigurno narekovala, da če ga imam v vozilu, da ga bom dajal pregledovat. Tahografski vložek v gasilskem vozilu ne more nihče zahtevat in ob morebitni prometni nezgodi ne more biti kot dokazno gradivo. Lahko je olajševalna okoliščina, s tem, da mora biti potem le ta res pregledan ali pa mora takrat na izredni tehnični pregled, kjer se ugotovi, ali je deloval pravilno ali ne.
Rafter: Kje je tu upavni spor. V zakonu jasno piše: VOZILA, KI MORAJO IMETI TAHOGRAF, MORAJO IMETI PRAVILNO VSTAVLJEN TAH. VLOŽEK. Se pravi, da obstaja tudi možnost, da nekomu ni treba imeti tahografa in vstavljati tah. vložka. In mi gasilci smo zgleda eni srečneži, ki ga ne potrebujemo.
Rafter: Kje je tu upavni spor. V zakonu jasno piše: VOZILA, KI MORAJO IMETI TAHOGRAF, MORAJO IMETI PRAVILNO VSTAVLJEN TAH. VLOŽEK. Se pravi, da obstaja tudi možnost, da nekomu ni treba imeti tahografa in vstavljati tah. vložka. In mi gasilci smo zgleda eni srečneži, ki ga ne potrebujemo.
Izkušnje so najboljša šola, samo šolnina je včasih zelo draga - Sartre
Rafter, imaš prav.
Zakon je tisti, ki ureja neko pravno področje, pravilnik pa je samo podzakonski akt, ki dodatno pojasnjuje posamzne stvari. Sicer ne vem kako so Pravilnik sprejamli, vendar noben pravilnik ne sme biti v nasprotju z zakonom. In če ne bo sprejet nov zakon ali pravilnik se lahko glede tega sproži ustrezne postopke na pristojnih sodiščih. To bi morala storiti GZS - če pa bo, bomo pa videli.
Lp
Zakon je tisti, ki ureja neko pravno področje, pravilnik pa je samo podzakonski akt, ki dodatno pojasnjuje posamzne stvari. Sicer ne vem kako so Pravilnik sprejamli, vendar noben pravilnik ne sme biti v nasprotju z zakonom. In če ne bo sprejet nov zakon ali pravilnik se lahko glede tega sproži ustrezne postopke na pristojnih sodiščih. To bi morala storiti GZS - če pa bo, bomo pa videli.
Lp
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tolk cajt boste pisal, da se bo eden spomnil, pa bo tahograf spet obvezen tudi za gasilce. Kot je pojasnil marko, Pravilnik ni v nasprotju z zakonom in res ne vem, zakaj tako tiščite v tahografe, ko je pa toliko časa trajalo, da smo jih ven zmetali.
Razmišljajte pa o tahografu, ko prevažate skupino otrok, tam pa je obvezen.
LP
Janez
Razmišljajte pa o tahografu, ko prevažate skupino otrok, tam pa je obvezen.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!