tekmovanje brez sodnikov

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

tekmovanje brez sodnikov

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Naslov sem dal malo provokativen. V mojem društvu smo ob krajevnem prazniku pripravili društveno tekmovanje z imenom "NAPAD NA RDEČEGA PETELINA" Tekmovanje je tako lepo uspelo, da ga bomo ponovili vsako leto. Razmišljam , da bi stvar "patentiral.
Zakaj gre: Pomerili smo se med desetinami (v enoti imamo kar 9 desetin)z ciljem , kako v najkrajšem času potegniti vodo iz reke je po dveh tlačnih B ceveh poslati do trojaka in z eno C cevjo izbiti tarčo (rdeči petelin v improviziranem gospodarskem poslopju. (upam da mi bo uspelo , če vas zanima seveda , objavit nekaj fotk iz tekmovanja)
Še pred "gašenjem " pa je bilo potrebno "rešiti" ubogo kokoš in jajca v gnezdu ter prihranke gospodarja , ki jih je imel v nogavici. Za vajo smo uporabili MB Honda (muljna črpalka)
Vam povem , da je bilo svega in svašta, špricanja vode, smeha , nerodnost pa tudi izredne iznajdljivosti tekmovalcev. Zanimivo je bilo , da ni bilo število gasilcev v ekipi določeno. Lahko sta tekmovala le dva , če jih več ni bilo !! Zmagala je moška desetina 2 , ki je dosegla čas 1 minuta in 24 sekund. Nagrada je bil prehodni pokal in zaboj hmeljevega soka. :D
Ob koncu je sledil družaben večer in analiza dogajanja. Vam povem , da ni bilo konca navdušenja, saj imajo gasilci skozi leto že poLn kufer kazenskih točk za napake pri trodelnem napadu in vsega kar je povezano z strogimi sodniki. Skratka lahkotno in obenem poučno. Naj pohvalim še ženske , ki so tekmovale ob bok moškim (enakopravnost) in dosegle 5 mesto.
Naslednje leto se bomo selili v drug konec našega kraja in si izbrali kak ribnik, dodali še roštilj in najuriš na RDEČEGA PETELINA !!!
Dodatne informacije so navoljo pri avtorju in časomerilcu Oskarju
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Re: tekmovanje brez sodnikov

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Zadeva se mi zdi izredno zanimiva, da se učimo tudi improvizacije. Sam osebno sem že sit raznih tekomvanj, ki se dogajajo po sistemu gašenja izpred 30 let. Se opravičujem vsem desetinam, ki na tem področju dosegajo dobre rezultate in se iz leta v leto trudijo biti najboljši. V našem društvu vsako leto posebej formiramo desetine, da se potem udeležimo občinskega tekomvanja. Naši rezultati so bolj tako, saj treniramo samo kake tri tedne pred tekomavnjem tako, da niti ne vidimo kake pretirane motivacije v tem. Sam sem bolj mnenja, da se bo tudi v Sloveniji dogodilo to, kar tujina že pozna dolga leta. Po posameznih društvih se bodo sforimrale desetine (ponekod že obstajajo), ki bodo trenirale celo leto po parkrat na teden in na tekomvanjih dosegale fantastične razultate. Zanekrat bomo vsaj v našem društvu vse napore usmerili v to da bomo dobro delali na operativnem področju, udeležba na tekmovanju pa verjetno ne bo naša prioriteta, čeprav ne mislimo tega zanemarjati. Na žalost ima naša zveza sprejet tak točkovnik društev, da po moje daje prevelik poudarek prav na udeležbi na tekmovanjih premalo pa motivira delo operative. Vedeti moramo, da se gasilska društva niso ustanavljala zato, da bi člani hodili na tekmovanja ampak zato, da bi ljudje imeli zagotovljeno določeno varstvo pred požari in pomoč v nesreči.
Da ne bo pomote sam še vedno zelo podpiram tekmovanja na nivoju mladine (do 18 let), saj ravno to predstavlja eden od glavnih motivacij za druženje gasilske mladine ter obenem spoznavanje gasilske tehnike ter dela z orodjem.
Da zadevo povzamem: tekmovanja mladine DA, tekmovanja operativnih članov po CIF-u (NAJBOLJŠI NAJ TEKMUJEJO IN SE IZKAŽEJO), tekmovanja veteranov (DA)
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

rdeči ptelin

Se popolnoma strinjam z vsem kar si zapisal. Zaslužiš si najmanj "rdečega petelina" od mene. Ko bi lahko tudi ti videl to medsebojno sodelovanje, to sproščenost in iznajdljivost med našim tekmovanjem, te zadovoljne obraze, te mlade zagnane fante, ki so kar po zraku leteli do vode in črpalke. In če bi po tekmovanju rekel "fantje zdaj pa še vržimo enega trodelnega , bi me gotovo požrli !!!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Madona Oskar, za tole b te pa morali dati med "hacetarje" :lol:

Brez heca, odlična zamisel :!:
Mogoče bi v prihodnje bilo vredno malo razmisliti o tem da bi se počasi "izkoreninil" trodelni napad.

Madona, vsak ki ve da sem gasilec me najprej vpraša: a mečete kaj trodelca? :shock: :evil:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Gregor K. napisal/-a: Mogoče bi v prihodnje bilo vredno malo razmisliti o tem da bi se počasi "izkoreninil" trodelni napad.
Izkoreninil po moje ne (vsaj toliko časa kot se bo tako tekmovalo po evropi (CIF)), potrebno pa bo vedeti, da operativci ne rabijo takih vaj (vsaj ne v tolikšni meri) ampak je za dobrega operativca ostalega gradiva in tem še in še dovolj. Je boljše povabiti Milana z ekipo v društvo pa naredi eno simulacijo povratnega ognja in še česa kot, da operativci skačejo okoli 30 let stare motorne brizgalne (vsaj pri nas je toliko stara).
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Saj s trodelnim napadom ni nič narobe. Tudi na intervencijah se uporablja trodelni napad v celoti ali samo del.

Po moje je problem predvsem v tem, da je tekmovalni trodelni napad preveč enoličen in ne odraža več tistega, kar sodoben gasilec doživlja na intervenciji. Popestriti bi ga bilo treba na ta način, da bi bil bolj podoben resnični intervenciji. Vsi tekmovalci bi, na primer, morali imeti enako opremo kot na intervenciji, za komunikacijo se bi uporabljale radijske postaje, odvzem vode bi bil iz verige, postavljene bi lahko bile različne ovire (npr. vrata, labirint, okna), neoznačen trojak, premična tarča ali več tarč itd.

Seveda bi se že takoj na začetku pojavil problem pomanjkanja osebne in skupne zaščitne opreme. Hvalabogu, takrat bi se vsaj zavedli, da nekatera društva niso sposobna opravljati intervencij, pa čeprav mečejo trodelca, oziroma kot bi dejal Drago, so operativno nesposobna.
Uporabniški avatar
lipe
GE: Preddvor

Odgovor Napisal/-a lipe »

LP!

Takško spontano tekmovanje se mi zdi krasna ideja!
Vse pohvale Oskarju.
Malo dopolni vsebino, povabi sosednja društva in tekmovanje zna postati atrakcija (tudi za medije).

Kar pa se trodelca tiče, bi kar šlo brez.
Na precejšnjem številu intervencij uporabljamo le "hitre" visokotlačne napade.
Uporabniški avatar
REDBULL
Kraj: Tuhinjska dolina

Odgovor Napisal/-a REDBULL »

Naslednjič ko bo tako tekmovanje, naj Oskar napiše razpis na forumu pa pridemo ne. Nekaj novega in veliko bolj zanimivega kot navaden trodelc.

l.p.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

FOTOREPORTAŽA

Dolgo je trajalo a mi je le uspelo. Poglejte si fotoreportažo iz prvega tekmovanja NAPADA NA RDEČEGA PETELINA. Kvaliteta slik je nekoliko slabša zaradi narobne nastavitve fotoaparata.
Priponke
vsi celi in veseli.jpg
blatne obline.jpg
če bi bil curek raven bi še šlo.jpg
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

PETELIN

Nadaljevanje fotoreportaže. Le vrstni red slik mi ne gre od rok.
Priponke
vode pa od nikoder.jpg
pipika ti greš z mano.jpg
kdo bo prej - voda ali mi.jpg
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

To je to. Če se vam dopade mi pišite za propozicije in vam pošljem po emailu.
Vsako kopiranje in razmnoževanje , ter javno predvajanje je strogo dovoljeno !
:D LP Oskar
Priponke
morate priznati , da je posnetek dober !
morate priznati , da je posnetek dober !
V sredini je mali Oskar, čeprav pravijo da jabolko ne pade daleč od drevesa-pri nas pade ker sem na hribu
V sredini je mali Oskar, čeprav pravijo da jabolko ne pade daleč od drevesa-pri nas pade ker sem na hribu
Odgovori